Życie DE
Moderator: Yudokuno
Pozwolę sobie w tym temacie bo skoro miał to być temat do takich pytań o dziwne rzeczy:
Czy druchii podtrzymują więź z naturą? Chodzi mi o to czy uzasadnione byłoby wykorzystanie np. driad (które do stworzeń krystalicznie dobrych raczej ni należą) w armii DE? Czy można by zamiast kociołka wystawiać np. ołtarz dla boga natury?Jeśli tak to dla którego? (oczywiście na zasadach kotła, chodzi mi tylko o aspekt fluffowy)
Czy druchii podtrzymują więź z naturą? Chodzi mi o to czy uzasadnione byłoby wykorzystanie np. driad (które do stworzeń krystalicznie dobrych raczej ni należą) w armii DE? Czy można by zamiast kociołka wystawiać np. ołtarz dla boga natury?Jeśli tak to dla którego? (oczywiście na zasadach kotła, chodzi mi tylko o aspekt fluffowy)
Zostały ci drady po WE?Stix pisze:Pozwolę sobie w tym temacie bo skoro miał to być temat do takich pytań o dziwne rzeczy:

Obawiam się ze DE maja w dupie nature, chyba ze ta "natura" objawia sie poprzez gołe cycki witchek

Słownictwo, kurde!
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
W książce do DE są opisy poszczególnych bóstw panteonu.
Wynika z nich, że o ile Druchii nie czczą natury to powinieneś znaleźć coś ciekawego dla siebie.
Pomysł na wykorzystanie driad:
Sługi Ereth Khial, bogini Zaświatów. Odpowiednio pomalowane mogłyby służyć np. jako harpie (Rephallim są duchami, co mogłoby wyjaśnić ruch na 20" bez konieczności dodawania skrzydeł).
W sumie całkiem fajnie by mogła wyglądać taka armia... Robiona nieco na nieumarłych.
Innym pomysłem jest wykorzystanie figurek driad w armii poświęconej Anath Raema - bogini dzikiego łowu. Jest mrocznym odpowiednikiem Kournosa
Niestety są to pomysły mocno umowne. Tak naprawdę nie ma sposobu na naprawdę ciekawe i powszechnie akceptowane wykorzystanie figurek Driad w armii DE. Po prostu, choć może to świetnie wyglądać i sprawić, że miałbyś bardzo oryginalną i ciekawą armię (szczególnie wykorzystując motyw Ereth Khial) to na większości turniejów nie mógłbyś grać.
Ale za to jaka satysfakcja
Wynika z nich, że o ile Druchii nie czczą natury to powinieneś znaleźć coś ciekawego dla siebie.
Pomysł na wykorzystanie driad:
Sługi Ereth Khial, bogini Zaświatów. Odpowiednio pomalowane mogłyby służyć np. jako harpie (Rephallim są duchami, co mogłoby wyjaśnić ruch na 20" bez konieczności dodawania skrzydeł).
W sumie całkiem fajnie by mogła wyglądać taka armia... Robiona nieco na nieumarłych.
Innym pomysłem jest wykorzystanie figurek driad w armii poświęconej Anath Raema - bogini dzikiego łowu. Jest mrocznym odpowiednikiem Kournosa

Niestety są to pomysły mocno umowne. Tak naprawdę nie ma sposobu na naprawdę ciekawe i powszechnie akceptowane wykorzystanie figurek Driad w armii DE. Po prostu, choć może to świetnie wyglądać i sprawić, że miałbyś bardzo oryginalną i ciekawą armię (szczególnie wykorzystując motyw Ereth Khial) to na większości turniejów nie mógłbyś grać.
Ale za to jaka satysfakcja

Niestety, Mroczne Elfy odrzuciły wieź z naturą i nie utrzymują z nią (może poza Widmami) sciślejszych związków, więc figórki driad cieżko będzie wykorzystać.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Właśnie o armii z Black Forest ,mocno szejdowej, oddanej Anath Raema myślałem. Duży to las więc swoje duchy w postaci driad mieć musi
No i oczywiście była by to armia na potyczki domowe (ale lubie mieć coś uzasadnione dlatego pytam czy takie coś sie mieści w klimacie czy jest mocno naciągane)

No tak, ale mi sie wydaje, że Szejdzi to raczej na te Driady by polowali niż by sie z nimi sprzymieżyli, no ale jak chcesz koniecznie driady w armii na potyczki domowe, twoj przeciwnik sie zgodzi i bedziesz miał jakąś fajną historyjka dla niej, to czemu nie.Stix pisze:Duży to las więc swoje duchy w postaci driad mieć musi![]()
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
Biedny chłopakYudokuno pisze:Oddasz w naturzeSauruS PoweR pisze:Yudo i Nilgar dziekuje za skuteczną defensywe przed Tomashem...

Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny

A skąd wiedziałeś, że Jankiel WE zbiera? ;Pznaczy sie w driadach? Laughing
przyzwyczaił się. Zanim dorósł, to całemu klubowi oddawał w naturzeBiedny chłopak Twisted Evil

...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

a ostatnio chcial u mnie spać 
ale co się odwlecze to nie uciecze

ale co się odwlecze to nie uciecze