Życie DE

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bison
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Bison »

więc po co przepłacać ?

Awatar użytkownika
Stix

Post autor: Stix »

Pozwolę sobie w tym temacie bo skoro miał to być temat do takich pytań o dziwne rzeczy:
Czy druchii podtrzymują więź z naturą? Chodzi mi o to czy uzasadnione byłoby wykorzystanie np. driad (które do stworzeń krystalicznie dobrych raczej ni należą) w armii DE? Czy można by zamiast kociołka wystawiać np. ołtarz dla boga natury?Jeśli tak to dla którego? (oczywiście na zasadach kotła, chodzi mi tylko o aspekt fluffowy)

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Stix pisze:Pozwolę sobie w tym temacie bo skoro miał to być temat do takich pytań o dziwne rzeczy:
Czy druchii podtrzymują więź z naturą? Chodzi mi o to czy uzasadnione byłoby wykorzystanie np. driad (które do stworzeń krystalicznie dobrych raczej ni należą) w armii DE? Czy można by zamiast kociołka wystawiać np. ołtarz dla boga natury?Jeśli tak to dla którego? (oczywiście na zasadach kotła, chodzi mi tylko o aspekt fluffowy)
Zostały ci drady po WE? :)

Obawiam się ze DE maja w dupie nature, chyba ze ta "natura" objawia sie poprzez gołe cycki witchek :P
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Słownictwo, kurde!
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

...ale w tych kilku jakże prostych żołnierskich słowach przecież pięknie to ujął?! :?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Prawdę rzeczesz:) Choć Raptor ma niewyparzony ozor, to istotę DE pojmuje w pełni :D
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

W książce do DE są opisy poszczególnych bóstw panteonu.
Wynika z nich, że o ile Druchii nie czczą natury to powinieneś znaleźć coś ciekawego dla siebie.
Pomysł na wykorzystanie driad:
Sługi Ereth Khial, bogini Zaświatów. Odpowiednio pomalowane mogłyby służyć np. jako harpie (Rephallim są duchami, co mogłoby wyjaśnić ruch na 20" bez konieczności dodawania skrzydeł).
W sumie całkiem fajnie by mogła wyglądać taka armia... Robiona nieco na nieumarłych.
Innym pomysłem jest wykorzystanie figurek driad w armii poświęconej Anath Raema - bogini dzikiego łowu. Jest mrocznym odpowiednikiem Kournosa :)

Niestety są to pomysły mocno umowne. Tak naprawdę nie ma sposobu na naprawdę ciekawe i powszechnie akceptowane wykorzystanie figurek Driad w armii DE. Po prostu, choć może to świetnie wyglądać i sprawić, że miałbyś bardzo oryginalną i ciekawą armię (szczególnie wykorzystując motyw Ereth Khial) to na większości turniejów nie mógłbyś grać.
Ale za to jaka satysfakcja :)

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Niestety, Mroczne Elfy odrzuciły wieź z naturą i nie utrzymują z nią (może poza Widmami) sciślejszych związków, więc figórki driad cieżko będzie wykorzystać.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Stix

Post autor: Stix »

Właśnie o armii z Black Forest ,mocno szejdowej, oddanej Anath Raema myślałem. Duży to las więc swoje duchy w postaci driad mieć musi :P No i oczywiście była by to armia na potyczki domowe (ale lubie mieć coś uzasadnione dlatego pytam czy takie coś sie mieści w klimacie czy jest mocno naciągane)

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Yudo i Nilgar dziekuje za skuteczną defensywe przed Tomashem :P ...

pozdro
Obrazek

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Stix pisze:Duży to las więc swoje duchy w postaci driad mieć musi :P
No tak, ale mi sie wydaje, że Szejdzi to raczej na te Driady by polowali niż by sie z nimi sprzymieżyli, no ale jak chcesz koniecznie driady w armii na potyczki domowe, twoj przeciwnik sie zgodzi i bedziesz miał jakąś fajną historyjka dla niej, to czemu nie.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

SauruS PoweR pisze:Yudo i Nilgar dziekuje za skuteczną defensywe przed Tomashem :P ...

pozdro
Oddasz w naturze :twisted:
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Yudokuno pisze:
SauruS PoweR pisze:Yudo i Nilgar dziekuje za skuteczną defensywe przed Tomashem :P ...
Biedny chłopak :twisted:
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

Yudokuno pisze:

pozdro
znaczy sie w driadach? :lol2:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

znaczy sie w driadach? Laughing
A skąd wiedziałeś, że Jankiel WE zbiera? ;P
Biedny chłopak Twisted Evil
przyzwyczaił się. Zanim dorósł, to całemu klubowi oddawał w naturze :twisted:

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

No i wydało się :( .
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

a ostatnio chcial u mnie spać :P

ale co się odwlecze to nie uciecze ;) :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

No wpierdziel nie uciecze stanowczo.
Pocisnę bezwzględnie to twoje ulthuanskie *** :P .

pozdro
Obrazek

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

Yudokuno pisze:A skąd wiedziałeś, że Jankiel WE zbiera? ;P
pewnie z tad ze ja tez :P czekam wlasnie na dostawe pieknych metalowych lucznikow od moczula 8)
a tak wogole to widze ze jankiel ma juz chyba wiecej armii niz ja :evil: musze nadrobic :wink:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

zbieramy szóstą :D

ODPOWIEDZ