Lan Studio - ot taki mały Blog
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Przemysław Szulc
- Wałkarz
No jak dla mnie bomba!I brawa za miazdzace wilekoscia foty,malo ktora figurka tak dobrze wyglada na takim powiekszeniu ! 

Troche źle mnie zrozumieliscie
Nauczyłem sie robić dobre zdjecia i prawda jest taka ze figsy na zdjeciach moga wygladać lepiej niż w rzeczywistosci
A NMM prawie zawsze fajniejszy na zdjeciach jest. Co do malowania figurek to tak z 12-15 godzin na priesta i 10-12 na czarodziejke. Zdradze wam tajemnice tylko nikomu nie mowcie, włosy czarodziejki tak naprawde sa ładne tylko na zdjeciu 
Pozdarwiam.

Pozdarwiam.
wszystko fajnie naprawde
widziec widzialem lepsze figurki ale co z tego daje ci 10/10
to taki prawie patriotyzm
widziec widzialem lepsze figurki ale co z tego daje ci 10/10
to taki prawie patriotyzm

Ja tylko chcialbym wiedziec jak powstawal pancerz na WP - po prostu jest fantastyczny nic dodac nic ujac figs przepiekny - jak dla mnie po prostu 10/10!! Magiczka tez jest genialna - chyba jedna z fajniej pomalowanych i sporo lepsza od jej poprzedniczki - duzo detali ma na sobie no i oczy bardzo fajnie wyszly 

No dobrze to postaram sie moze powiedziec jak powstal pancerz priesta
O ile dobrze pamietam to jedyne farby urzyte do jego malowania to bialy i czarny, w rzeycziwstosci pancerz jest moze troche mniej niebieskawy ale mimo to polaczenie bialego i czarnego moze dac odrobine niebieskawy efekt ale zawsze mozna dodac troche regal blue, ale tak odrobinke. Zaczynamy od dosc ciemnego koloru powiedzmy cos kolo 3/4 czarnej i 1/4 bialej. Mozna troche jasniej moze zaczac latwiej zrobic dobre przejscia tak 3/5 czarnej i 2/5 bialej - szczerze nie wiem jaki odpowiednik bylby to farby GW jako ze go nie posiadam. No i malujemy tym kolorem cały pancerz zostawiajac oczywiscie czarne linie w opowidednich miejscach, miedzy plytkami itd. Potem walimy z 3 kolejne coraz jasniejsze przejscia pokrywajac powiedzmy odpowiedznio 80, 70 i 60% powierzchni przy powiedzmy stosunku farb 1/2. Potem jedziemy z dalszymi rozjasnieniami tym razem pokrywajac juz odrobine mniejsze powierzchnie tworzac lekko np "trojkacik" przy krawedzi albo rogu az dochodzac do koloru powiedzmy 1/5 czarnej i 4/5 białej gdzie malowane sa juz prawie tylko krawedzie i lekki "trojkacik" po srodku danej powierzchni przy krawedzi. Potem czystym bialym kolorem lekkie linie wlasnie na tym trojkaciku i czasami na krawedziach. Nie wiem pewnie wyszedl niezrozumialy belkot ale ja nigdy nie bylem dobrym nayczycielem malowania... Pozdrawiam 

Ludzie - zlitujcie się nad biednym obgryzaczem pędzli, bo dostąpi załamania nerwowego (ponownie
). Jak można malować tak zajebiście figurki.... ?!?!?
<Uwaga: następuje popadanie w skrajny dekadentyzm...>

<Uwaga: następuje popadanie w skrajny dekadentyzm...>
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie

Wszystkie figsy super
Nie wiem jak Ty to robisz że tak ładnie wychodzi
I jak malujesz tak dokładnie takie małe rzeczy jak papirus u warrior priesta, symbol na płaszczu tego herosa na koniu?

Nie wiem jak Ty to robisz że tak ładnie wychodzi

I jak malujesz tak dokładnie takie małe rzeczy jak papirus u warrior priesta, symbol na płaszczu tego herosa na koniu?
Staram sie malowac powoli i starannieI jak malujesz tak dokładnie takie małe rzeczy jak papirus u warrior priesta, symbol na płaszczu tego herosa na koniu?

no dobra widzialem kilka lepszychWidać mało widziałeś

pzdr
Juz wczesniej napisalem ze uzywam nie wielu kolorow. Ale napisze jak byl malowany
Kolorem bazowym była mieszanka chaos black z blood red 50% tak na oko. Potem rozjanisniane powoli do koloru blood red ktory byl malowany juz tylko na krawedziach i jakis innych "wystajacych" powierzchniach. Potem blood red + skull white 2:1 mniej wiecej i bardzo lekkie linie wlasnie na krawedzicha i potem blood red + skull white 50% w kilku nielicznych mijescach bardzo cienkimi kreskami.
Pozdrawiam i moze niedlugo cos nowego zamieszcze.

Kolorem bazowym była mieszanka chaos black z blood red 50% tak na oko. Potem rozjanisniane powoli do koloru blood red ktory byl malowany juz tylko na krawedziach i jakis innych "wystajacych" powierzchniach. Potem blood red + skull white 2:1 mniej wiecej i bardzo lekkie linie wlasnie na krawedzicha i potem blood red + skull white 50% w kilku nielicznych mijescach bardzo cienkimi kreskami.
Pozdrawiam i moze niedlugo cos nowego zamieszcze.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt: