Galeria Szramy
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Galeria Szramy
Gdzie CI rozjeżdżam jak ma 1000px szerokość zdjęcie?... Rozdzielczości nawet 1024x768 nie obsługujesz?
Ojezu, skończcie, ustawcie sobie 1280, albo więcej i będzie dobrze, zresztą nawet jakby wam rozjeżdzało to przecież tylko jeden temat poświęcony zdjęciom figurek.
Po długiej przerwie wróciłem do swoich Vampów. Oto zaczątek nowej armii, która składać się ma z horrendalnej liczby modeli:
160 szkieletów
30 Ghuli
20 Zombie
10 Dire Wolves
40 Black Knights
15 Blood Knights
Bandy bohaterów, która stanowić może samoistny oddział
Na początek pokażę pierwszy model tej armii. Oto Bestia:
To tyle z procesu rzeźbienia, który zajął mi jakieś 4-5 godzin.
Teraz poza modelu właściwa:
Malowanie kolejne 4-5 godzin
Podstawka koło 2 godzin (nie licząc schnięcia nigdzie).
O armii:
Chcieliście więcej radioaktywnych wilków - nadchodzą. Będzie też sporo szkieletów w oddziałach naprawdę sprawiających wrażenie masy. Mnóstwo ciekawych fillerów i oryginalne zamienniki jednostek. Na pewno znajdzie się miejsce na ciekawy model zastępczy Varghulfa, czy Duchy. I nie mam tu na myśli po prostu pomalowanych na duchy figurek imperialnych żołnierzy, czy dowolnych innych modeli. Będą to zupełnie nowe modele, coś niespodziewanego. Sztandary zapowiadają się równie soczyście. Armia ma mieć silny posmak eteryczny, również tam, gdzie to na nic nie wpływa, a nikt o tym nie pomyślał. Co kryje się pod tym enigmatycznym pojęciem? Zobaczycie już wkrótce. Nie mam aktualnie planu co do malowania konkretnych modeli w jakiejś określonej kolejności, więc pewnie będą powstawać po sobie pojedynczo w cha...nieładzie .
Czekam na komentarze przyjaciele!
Zapraszam do tematu handlowego w Usługach tudzież zajrzenia na moją stronę http://www.szrama-art.blogspot.com !
160 szkieletów
30 Ghuli
20 Zombie
10 Dire Wolves
40 Black Knights
15 Blood Knights
Bandy bohaterów, która stanowić może samoistny oddział
Na początek pokażę pierwszy model tej armii. Oto Bestia:
To tyle z procesu rzeźbienia, który zajął mi jakieś 4-5 godzin.
Teraz poza modelu właściwa:
Malowanie kolejne 4-5 godzin
Podstawka koło 2 godzin (nie licząc schnięcia nigdzie).
O armii:
Chcieliście więcej radioaktywnych wilków - nadchodzą. Będzie też sporo szkieletów w oddziałach naprawdę sprawiających wrażenie masy. Mnóstwo ciekawych fillerów i oryginalne zamienniki jednostek. Na pewno znajdzie się miejsce na ciekawy model zastępczy Varghulfa, czy Duchy. I nie mam tu na myśli po prostu pomalowanych na duchy figurek imperialnych żołnierzy, czy dowolnych innych modeli. Będą to zupełnie nowe modele, coś niespodziewanego. Sztandary zapowiadają się równie soczyście. Armia ma mieć silny posmak eteryczny, również tam, gdzie to na nic nie wpływa, a nikt o tym nie pomyślał. Co kryje się pod tym enigmatycznym pojęciem? Zobaczycie już wkrótce. Nie mam aktualnie planu co do malowania konkretnych modeli w jakiejś określonej kolejności, więc pewnie będą powstawać po sobie pojedynczo w cha...nieładzie .
Czekam na komentarze przyjaciele!
Zapraszam do tematu handlowego w Usługach tudzież zajrzenia na moją stronę http://www.szrama-art.blogspot.com !
Ostatnio zmieniony 31 sty 2010, o 14:55 przez szrama, łącznie zmieniany 2 razy.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Skóra mi się bardzo podoba, skrzydła IMO za jednolite (powinno byś więcej ciemniejszych miejsc).
Podstawka robi fajne wrażenie, ale kamień chyba za jasny jak na skałę wulkaniczną no i lawę zrobiłbym odwrotnie tzn.: ciemniej przy kamieniu a jaśniej z dala od niego. Przy ciemniej skale można by się też pokusić na Light Sourcing
Nie mniej Praca bardzo ładna i dość ciekawa kolorystycznie. O ile cala armia utrzyma przynajmniej taki poziom i styl to będzie na pewno się świetnie prezentować na stole/ półce.
Podstawka robi fajne wrażenie, ale kamień chyba za jasny jak na skałę wulkaniczną no i lawę zrobiłbym odwrotnie tzn.: ciemniej przy kamieniu a jaśniej z dala od niego. Przy ciemniej skale można by się też pokusić na Light Sourcing
Nie mniej Praca bardzo ładna i dość ciekawa kolorystycznie. O ile cala armia utrzyma przynajmniej taki poziom i styl to będzie na pewno się świetnie prezentować na stole/ półce.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Myślałem o LS, ale pierwsza sprawa, że praca robiona na konkurs Carpe Noctem, a więc nie było już czasu (zacząłem robić 2 dni temu ). Druga sprawa taka, że nie ryzykowałbym LS na takim modelu - powód? Słabo opanowałem ten zabieg.
Dzięki za komentarze. Stay tuned for updates!
Dzięki za komentarze. Stay tuned for updates!
Model ogólnie ok ale :
podstawka jak na 2h roboty to słabawa głównie chodzi mi tu o lawe
poza tym siodło kuleje dość mocno i mógłbyś wyraźniej zaznaczyć miejsca w których rogi odchodzą od skóry po się to troszkę zlewa . A tak poza tym bardzo spoko praca.
Pozdrawiam
Herkules
podstawka jak na 2h roboty to słabawa głównie chodzi mi tu o lawe
poza tym siodło kuleje dość mocno i mógłbyś wyraźniej zaznaczyć miejsca w których rogi odchodzą od skóry po się to troszkę zlewa . A tak poza tym bardzo spoko praca.
Pozdrawiam
Herkules
Sesja wymęczyła mnie mocno, ostatnio spłodziłem sobie jednak Terminatora ze Space Hulka. Fajny model, ale jednak jak to w GW nawet w tak drogim są nadlewki :/.
Oto i on. Szachownica jest spier.... tak jak rubiny, ale to z pośpiechu. Doskonale zdaje sobie sprawę jak są skopane . Tak samo świński nosek (te dwie czerwone kropeczki) - po prostu farba się starła i nie zauwazyłem. Prawe trzy ostrza nie podobają mi się (drgnęła mi ręka i krzywo namalowałem odbicie na ostrzu). Zadowolony jestem z palców, ogólnie łapek i ogólnego pierwszego wrażenia jak się człowiek nie przyjrzy . Poświęcę mu jeszcze parę godzin, żeby poprawić to co umiem .
Z góry dzięki za komentarze i oceny. Proszę wesprzyjcie swoim głosem moją galerię na coolmini - http://coolminiornot.com/artist/gen.+Szrama
Szrama
Oto i on. Szachownica jest spier.... tak jak rubiny, ale to z pośpiechu. Doskonale zdaje sobie sprawę jak są skopane . Tak samo świński nosek (te dwie czerwone kropeczki) - po prostu farba się starła i nie zauwazyłem. Prawe trzy ostrza nie podobają mi się (drgnęła mi ręka i krzywo namalowałem odbicie na ostrzu). Zadowolony jestem z palców, ogólnie łapek i ogólnego pierwszego wrażenia jak się człowiek nie przyjrzy . Poświęcę mu jeszcze parę godzin, żeby poprawić to co umiem .
Z góry dzięki za komentarze i oceny. Proszę wesprzyjcie swoim głosem moją galerię na coolmini - http://coolminiornot.com/artist/gen.+Szrama
Szrama
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
No zbroja wygląda bardzo przyzwoicie, ogólnie kolorystykę wybrałeś fajną.
A że gemy, NMM i szachownica...... to sam wiesz
A że gemy, NMM i szachownica...... to sam wiesz
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
B. fajny żółty armour. Nie wiem, czy ten łańcuch na podstawce jest malowany, czy nie, ale imho właśnie tak powinny wyglądać łańcuchy na modelu .
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
Bardzo dzięki
Zatem lepszy byłby metallic od NMM? Czy konkretnie w moim wykonaniu byłby lepszy
Zatem lepszy byłby metallic od NMM? Czy konkretnie w moim wykonaniu byłby lepszy