Galeria Szramy

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Galeria Szramy

Post autor: szrama »

Witam w mojej galerii, postaram się wrzucać tutaj fotki figurek, skończonych jak i wipów.
Żeby nie przynudzać od razu porcja:

ObrazekObrazek Black ork z mojego "Da Bad Moon Waaagh!"

Obrazek
Da Bad Moon Waaagh! w całej okazałości.

Obrazek
Obrazek
Mój BSB z VC - oryginalny blood GW. Pokazałbym front, bo IMO wyszedł mi fajny freehand kielich złoty na fladze, ale boję się, bo za chiny nie potrafią mu zrobić porządnej twarzy (zamówiłem już cieńsze pędzle specjalnie nawet :) ).

Awatar użytkownika
TomaszT
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: TomaszT »

Cieniowanie całkiem fajne, tylko kolor zbroi mnie rozwala. Bardziej to do Slaanesha pasuje niż do VC. Od siebie to bym dodał trochę jeszcez washy na kolczugę i lekki wash na tą "fioletową" zbroję, żeby niektóre przejścia wyrównać. Jak byś jeszcze urozmaicił podstawkę to byłby niezły wapasik.

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

bardzo ładny żółty Ci wyszedł na orku. BSB też ciekawy, tak trzymaj;]

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Washe oraz foundationy dopiero do mnie idą - będę nimi operował w najbliższych tygodniach, pewnie masz rację - zmienię je.

Ale jeśli chodzi o kolorystykę - fiolet dla umarłych mi się podoba. W Mark Of Chaos zresztą VC byli pod fioletowym kolorem. Sporo VC armii z wielkim klimatem było w kolorystyce fioletu. W Warcrafcie również byli fioletowi ;).
Wiesz, czerwień mogę powiedzieć, że pasuje do Orków - to trochę taki argument na wyrost nie prawdaż? :)

Dzięki za pozytywne oceny. Niedługo dojdzie fota pierwszego regimentu Szkieletów. O ile skończę armię wampirów, wrzucę tutaj całą Armee de Kaldorienne, jaką tworzę. Moje Wampiry wywodzą się z linii żerującej głównie w Bretonii, stąd francuszczyzna ;). Miałem też pomysł na pobawienie się w inspirację WoWowym Lich Kingiem i stworzyć armię ze świata mrozu (był zresztą taki grave guard w AB), ale zdecydowałem o fiolecie. Zresztą spójrz dobrze w AB, bo autorzy sugerują równieżkolorystykę złoto-fiolet. Na stronach 68 (szkielet), 72(GG), 79(proporce BK i tarcza).

BTW w innym temacie pisałem - dziewczyna mi kazała VC zbierać i ona lubiła purpurę ;)

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Prace przyjemne dla oka, ale do tych podstawek bym coś jeszcze dorzucił.
Obrazek

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Kupiłem raptem 2 dni temu komplet foundation i komplet washy do tego pudełko trawki.
Oto efekt:
ObrazekObrazek
W drodze jeszcze Sartosan Vampire w podobnej kolorystyce (może się pobiorą :D)
Ostatnio zmieniony 27 lip 2009, o 11:52 przez szrama, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Rozjezdzasz forum to 1. Zmniejsz zdjecia. Poza tym nigdy ale to absolutnie nigdy nie rob zdjec z tak bliska , bo kazda figurka z takiej odleglosci wyglada mega slabo. Zrob nowe zdjecia to ocenie , bo teraz to wyglada nieciekawie.

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Proszę, lepszych nie zrobię - z około 30cm.

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Noga ma mniej więcej kolor tentacle pink, a szata lekko jaśniejszy liche purple - co tu się zlewa? Twarz też jest blada jak dupa ghula. :shock:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Nie sluchaj go to Vega , zaraz dostanie bana.

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Aha, dobra, dziękuję. Ale może faktycznie ciut jeszcze zaostrzę bladość...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Zdjecia lepsze, teraz troche popisze. Brakuje Ci jeszcze lepszej dokladnosci , w niektorych miejscach widac , ze model jest pomalowany niedokladnie. Twoj fioletowy jest jakis dziwny , za mal jest na nim warstw powinienes wychodzic z ciemniejszego , a ten kolor , ktory masz na calej figurce powinien byc koncowy - przez to ten fiolet wyglada troche plasko i malo atrakcyjnie. Ta uwaga jest raczej generalna do Twojego malowania - wiecej warstw , zeby bylo widac plynne cieniowanie. Lubie Twoj zolty , choc tutaj w porownaniu do orkow tez wyszedl troche plasko. Na mieczu chciales uzyskac chyba efekt nmm , ale nie wyszlo to za dobrze. Poczytaj o nmm i o tym jak sie cieniuje nim miecze (jedna krawedz ostrza cieniujesz do rekojesci druga do ostrza i dzieki temu uzyskujesz swietny efekt). Ogolnie figurka nie wyglada jakos tragicznie , jakos sie prezentuje , ale stac Cie na wiecej.

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

kolejna porcja, spróbowałem według Twoich wytycznych postępować, oto wynik pracy:

ObrazekObrazek

oraz całość

Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

No nie do konca o to mi chodzilo , poszukaj artkulow o nmm to skumasz o co biega ;)

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Obrazek ostatni NMM
Obrazek to ostatnie "dziełko" - malowane na zamówienie, bez podstawek.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

hehe... psychodeliczne VC :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rizzen
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Rizzen »

Makijaż? Mogę zrozumieć, ale tak pomalować psy?
To chyba Malkawianie :D
Obrazek

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Jak dla mnie bardzo fajnie się prezentują :)

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Tak jak mi sie kolorystyka wampierzy niespecjalnie podobala, tak pieski bardzo mi przypadly do gustu :) Armia w takiej wyrazistej niecodziennej kolorystyce bylaby swietna.

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Nie no pieski wypas:D
Obrazek

ODPOWIEDZ