Tym, że nikt z LS nimi nie gra, to chyba oczywiste?Paffeu pisze: czym akurat lizardy zasłużyły na takie traktowanie?

Moderator: Barbarossa
Tym, że nikt z LS nimi nie gra, to chyba oczywiste?Paffeu pisze: czym akurat lizardy zasłużyły na takie traktowanie?
Chodzilo mi o to, ze ogolnie WE nie sa pociete.WE nie pociete?
przez zabranie 2 DD za wanda nie moge wrzucic driadki lub czarodzieja coby odeprzec jakos magie przeciwnika.
zreszta jak bys chcial mi magie pociac?
to chyba nie jest armia ktora bazuje na fazie magii zeby zniszczyc ile sie da oddzialow przeciwnika?
Głupoty gadasz. Archlector + 3 magów i już żadnego przedmiotu bym nie wcisnął. Zresztą dopóki nie jest w walce priest to rzadko kiedy ma okazje użyć swoich plewnych boundów.morgan10005 pisze:Jak się wystawi priesta w imperium (jak bound spell będzie liczony jako 1 PD)to ciężko przekroczyć limit 12 PD.
A już przy full magii w WE i dwóch treemenach (jak bound spell będzie liczony jako 1 PD) to można limit 12 PD przekroczyć.
A stary nie? Trzeba było co turę pamiętać, czy przeciwnik przypadkiem nie zużył zbyt dużo kości (jak sobie zrobił bardziej maiczną rozpiskę). Dodatkowo wszelkie rzeczy generujące losową ilość kości czy dające jednorazowy bonus były bez sensu.Nie podoba mi się ten nowy zapis. Wmusza mnie w pewne sztywne ramy, których przekroczyć nie mogę.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Czyj stary?Jankiel pisze:A stary nie?
W starym BPR mogłem sobie złożyć rozpiskę, która generuje 13 czy 15 kostek. Jak dla mnie to większa swoboda działania, nie mam problemu z dodawaniem i odejmowaniem w zakresie do 20Trzeba było co turę pamiętać, czy przeciwnik przypadkiem nie zużył zbyt dużo kości (jak sobie zrobił bardziej maiczną rozpiskę). Dodatkowo wszelkie rzeczy generujące losową ilość kości czy dające jednorazowy bonus były bez sensu.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
a niby dlaczego?Aveer pisze: Głupoty gadasz. Archlector + 3 magów i już żadnego przedmiotu bym nie wcisnął. Zresztą dopóki nie jest w walce priest to rzadko kiedy ma okazje użyć swoich plewnych boundów.
Mówię tu o tym jakby boundy Lektora miały się liczyć do puli, czego usilnie chcesz. Wtedy Arch Lector na altarze będzie zabierał tyle PD co duży mag, a to jak porównywać Trabanta do Porsche pod względem magii.bigpasiak pisze:a niby dlaczego?Aveer pisze: Głupoty gadasz. Archlector + 3 magów i już żadnego przedmiotu bym nie wcisnął. Zresztą dopóki nie jest w walce priest to rzadko kiedy ma okazje użyć swoich plewnych boundów.
wg obecnego BP jest tak:
lektor na wrotkach to 2, 3 magow to 6 i 2 bazowe... dodaj sobie teraz.
ile wychodzi?
zartujesz?Aveer pisze:Mówię tu o tym jakby boundy Lektora miały się liczyć do puli, czego usilnie chcesz. Wtedy Arch Lector na altarze będzie zabierał tyle PD co duży mag, a to jak porównywać Trabanta do Porsche pod względem magii.bigpasiak pisze:a niby dlaczego?Aveer pisze: Głupoty gadasz. Archlector + 3 magów i już żadnego przedmiotu bym nie wcisnął. Zresztą dopóki nie jest w walce priest to rzadko kiedy ma okazje użyć swoich plewnych boundów.
wg obecnego BP jest tak:
lektor na wrotkach to 2, 3 magow to 6 i 2 bazowe... dodaj sobie teraz.
ile wychodzi?
Bardzo rzadko się zdarza że ktoś mi dispeluje przerzuty tych dwóch potężnych ataków z ws 4. Jedynie co dispelują to bound z altara i d6 z s4. W walce altar jest lepszy niż mag, ale tego odzwierciedleniem ma być to że będzie zajmował slot special.morgan10005 pisze:Arch na altarze- 2 boundy 4 lvl i bound z altara 5 lvl- 6 kości dispella poszło. Nie zawsze, ale w combacie jak jest to więcej robi magią niż walką.
Nie jest.od kiedy to bound drzewca nie jest ciety
Patrz, to jak u DE czy HE. Tylko ja u siebie nie mam MR...ale ja musze KAZDY czar dispelowac! driady dostana trudno ale wiekszosc idzie w wildow, lucznikow drzewko czy herosow.
dla mnie kazde glupie d6 to qwa mozliwosc straty polowy oddzialu i to dosc pewne...
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.