Fanole?

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Reaper
Chuck Norris

Post autor: Reaper »

faktycznie jest taka notka , a dokladnie bvrzmi tak : "NIght goblins toohave seen a few changes.Not onlu have Night Goblin Fanatics been tidied up and improved(the OnG player can nominate the direction they travel when the scatter dice comes up to 'Hit'),but ng netters ..."

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

Hmm, teorytycznie nie jest nigdzie napisane, że nie można tak robić ;p

oczopek
Mudżahedin

Post autor: oczopek »

w sumie racja...
moze niech ktoś kto ma prawo to razsądzac sie wypowie :P

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

skana strony bo innaczej nic nie zwałujemy :D eee... zwojujemy :D

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

kis1 pisze:Odkopuję ten temat. gdyż ostatnio sięgałem sobie po White Dwarfa zaraz po wydaniu O&G. Wiem, że WD nie jest najlepszym źródłem wiedzy, ale przeczytałem coś ciekawego. Był to artykuł napisany przez kolesia , który robił nowe O&G i opisywał kolejne zmiany. Jeśli chodzi o Fanatyków napisał tam , że ulegli wielkiej poprawie, bo po tym jak wyrzucą HIT na scatterze MOGĄ WYBRAĆ KIERUNEK w którym się poruszają.

Całkiem to ciekawe, zwłaszcza , że w podręczniku wcale nie ma zapisu (tak mi sie wydaje) o tym, że na scatterze jak jest HIT to się rusza w stronę strzałki. Co sądzicie ?
dobry wal :P szkoda, ze nie ma tego w ab, ktory napisal.. coz white dwarf nigdy jakos nie gorowal jesli chodzi o zasady

Awatar użytkownika
Reaper
Chuck Norris

wyslalem skana Truepunkowi :D bo ja wstawiac obrazkow nie umiem :D

Awatar użytkownika
JaSk
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: JaSk »

Truepank, wrzuć skana, wydrukuje sobie i będę nosił w AB, na niewiernych :D

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Obrazek

skoro FAQ z kanady przeszedl to nie widze powodu zeby to nie przeszlo. trza tylko sie przygotowac do medialnej ofensywy i spokojnie przeforsujemy.

jutro poprzegladam nasz AB dokladnie i walne nowy temat w kwestii zasad, nadchodza nowe, lepsze czasy cos czuje ;)

Awatar użytkownika
Reaper
Chuck Norris

ta lepsze czasy :D juz widze mine przeciwnika jak wyrzucasz Hita na kosteczce i wyznaczasz linie przez 4 lance :D albo przez 3 klocuszki :D

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

TruePunk pisze: skoro FAQ z kanady przeszedl to nie widze powodu zeby to nie przeszlo. trza tylko sie przygotowac do medialnej ofensywy i spokojnie przeforsujemy.
ale to nie jest faq gdybys nie zauywazyl...

zasady w poprzednim abooku i nowym sa na tyle odobnie napisane, ze tak samo powinno sie je interpretowac a w faqu nic nie ma

mozliwe, ze to chcial napisac ale do momentu wyjscia erraty jest to epic fail i mu nie wyszlo

Awatar użytkownika
kis1
Mudżahedin

Post autor: kis1 »

Tak Shino masz rację to nie jest faq. To jest tylko wypowiedź kolesia, który napisał podręcznik do orków, a w artykule tym opowiadał o zmianach :)

Pamiętajcie, że to co mówi autor podręcznika nie musi być ważne :)
Ostatnio zmieniony 6 maja 2008, o 21:56 przez kis1, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Nerull
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Nerull »

szkoda - nie dość że zamieniono brak sv na pircing to jeszcze osłabiono grzybki... cóż za to dzikusy na świniach urosły w moc - nie ma co marudzić - się stało i się nie odstanie
Obrazek

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

hohoho... nieźle by było gdyby to weszło :D a akurat od truepunka zakupiłem tych gnojków ^^

Awatar użytkownika
kis1
Mudżahedin

Mi się wydaje, że akurat nie ma tu za bardzo nad czym dyskutować i mówić w kategoriach wejdzie nie wejdzie. Wydaje mi się, że to jest chyba tego kwestia tego, żeby LS (skoro nikt w GW tego nie zauważył) uświadomiła graczy polskiego battla, że tak jest a nie inaczej :) No chyba, że tylko mi sprawa wydaje się jasna i oczywista ...

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

kis1 pisze:Tak Shino masz rację to nie jest faq. To jest tylko wypowiedź kolesia, który napisał podręcznik do orków, a w artykule tym opowiadał o zmianach :)

Pamiętajcie, że to co mówi autor podręcznika nie musi być ważne :)
i by sie tam ten pomysl spodobal.. tlyko siatki bylyby bezuzyteczne bo by trzeba je odpalac nie na poczatku fazy combatu tlyko na poczatku tury :P

Awatar użytkownika
kis1
Mudżahedin

Shino czemu uważasz, że to co jest napisane w tym artykule to tylko to co autor chciałby , żeby było ?

Artykuł wyszedł PO wydaniu army booka, a opisuje on to co się w tej armii ZMIENIŁO w stosunku do poprzedniej edycji ...

Co do turn , a nie phase to jest to raczej ewidentne przejęzyczenie, zresztą podręcznik w tej sprawie jest precyzyjny.

Jeśli chodzi o to co dzieje się przy HIT nie ma słowa napisanie, nawet o jakieś durnej strzałce. A tu koleś napisał coś czego przez swoją głupotę nie napisał w podręczniku

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

faq wyszedl po wydaniu tego white dwarfa a nic tam nie ma o zmianie zasad w sprawie hita na fanatyku :P wiec tu kolo sie zamyka poza tym w nowym ab jest, ze kostka scattera wybiera gdzie sie rusza fanatyk a nie, ze kostka scattera a w szczegolnym wypadku gracz :P

Awatar użytkownika
kis1
Mudżahedin

Kurde widzę, że dyskusja na LS (jeśli będzie wogóle) będzie bardzo krótka ...

Możesz mi chociaż powiedzieć jak uważasz , że powinno się grać ??

Czy nie przemawia do Ciebie , że autor pewno po dziś dzień myśli ,że ludzie wybierają kierunek fanatyka po tym jak wypadnie HIT ?

A i żeby nie było w poprzedniej edycji też nic nie było w podręczniku napisane o tej durnej strzałce i hicie :P

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

kis1 pisze: A i żeby nie było w poprzedniej edycji też nic nie było w podręczniku napisane o tej durnej strzałce i hicie :P
wiem :) przed napisaniem posta sprawdzilem :) stad tez uwazam, ze jest bardzo podobnie zapisane :) jesli autor uwaza, ze jakos to zmienil to powinien dac o tym znac :) na etcgralo sie, ze scatter to scatter :) a czy dyskusja na ls bedzie krtka to nie wiem :P

Awatar użytkownika
Reaper
Chuck Norris

to czy decyzja bedzie krotka zalezy od tego ilu czlonkow ls gra OnG :lol2:

ODPOWIEDZ