Wasze Paint Station =]

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Re: Wasze Paint Station =]

Post autor: SexRocket »

to wole swoj stary poczciwy fotel z masazerem niz takie wymyslne techniki :P po paru godzinach malowania 15 minut turbowstrzasow i mozna dalej packac :D
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Najpierw trzeba mieć taki fotel :D
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

ja ostatnio zamieniłem moje śmietnisko, które zalegało na biurku na prosty patent, zakupiłem tablicę korkową, wzmocniłem od spodu i poukładałem na tym, jak chcę to wyciągam jako całość
można przytwierdzić wszystko szpilami/pineskami, a same WIPy figsów mogą być wczepione na pinach i spokojnie czekać na swoją kolej, a najlepszym jest to, że nic się nie ślizga na tej powierzchni

Obrazek

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

patent bardzo fajny ale jak dla mnie to torche za ciasno jest na pulpicie opreacyjnym :P
ObrazekObrazek

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

mam ten sam patent pozwa mi to trzymac wszystko w jednym miejscu;p
a co do malowanie biorę sobie tablice ze sprzętem na biurko i tyle :wink:
wiec maluje defakto na biurku 8)

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

ja robię tak samo, ale mimo wszystko łatwiej to złożyć później, zastanawiam się czy nie zrobić z jeszcze jednej o połowę mniejszej tablicy "pięterka" co by jeszcze więcej zmieścić, ale to w planach na razie :D

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

To i ja się pochwalę, jak już mi się udało należyty burdel zrobić, coby się nie wstydzić i pedantem nie być nazwaną :)
Jedyną wadą jest to, że mam pochyły blat od biurka (do rysowania itp. dobry). Nic mi się nie zsuwa czy nie rozlewa, ale jak figurka jest niestabilna to trzeba jej przygotować miękkie lądowanie w razie czego.
Obrazek
SexRocket pisze:to wole swoj stary poczciwy fotel z masazerem niz takie wymyslne techniki :P po paru godzinach malowania 15 minut turbowstrzasow i mozna dalej packac :D
Ja jeszcze się nie przekonałam do tego ustrojstwa, a mam już nie wiem jak długo.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Bem, u Ciebie tak wygląda burdel?!
U mnie to byłby wysoki poziom posprzątania :shock: Na oko trzeci-czwarty stopień, kwalifikujący się do wizyty teściowej ;)

A tak chwilowo u mnie - drugi stopień ogarnięcia, czyli pozabierane puste puszki po browarach i szklanki po herbacie, plus skompresowanie farbek w jednym miejscu, na stosunkowo niewielkim obszarze ;)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Skavenblight pisze:Bem, u Ciebie tak wygląda burdel?!
Dziś jakoś nikt nie łapie moich skrótów myślowych :<
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

Bem masz zarąbiaszczą lampkę,gdzie ją dostałeś?skavenblight co to za małe ludki?i te białe ziarenka poniżej?i czy to wszystkie farbki jakie masz czy akurat ich używałaś w tym momencie,bo ładnie malujesz figsy i zastanawiam się po co mi 60pare farbek.

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

patryk999 pisze:Bem masz zarąbiaszczą lampkę,gdzie ją dostałeś?
Obrazek!!!

A gdzie tę lampkę, to nie wiem. Z ynterneta gdzieś.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

patryk999 pisze:skavenblight co to za małe ludki?i te białe ziarenka poniżej?
A, to do DBA, warbandy do Brytów, a "ziarenka" to tarcze (maluję je oddzielnie, bo mi tak wygodniej). Nie takie znów małe, 15mm to jeszcze całkiem spore ludki ;)
i czy to wszystkie farbki jakie masz czy akurat ich używałaś w tym momencie,bo ładnie malujesz figsy i zastanawiam się po co mi 60pare farbek.
To są prawie wszystkie moje farby, mam może 4-5 więcej gdzieś w pudełku, wśród tych rzadko używanych :)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Dziewczyny nie ma co, macie niezly "bajzel" ;)

Z reguly tak moje biurko wyglada w najwyzszym poziomie sprzatniecia ;)

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Jutro wstawię fote mojego biurka i zawstydzę was wszystkich :D
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Widać kawałek blatu = jest porządek.
bem pisze:To i ja się pochwalę, jak już mi się udało należyty burdel zrobić, coby się nie wstydzić i pedantem nie być nazwaną :)
Nie chcesz być nazwana pedantem a pokazujesz pudełko na farbki ze zrobionymi przegródkami :D
Obrazek

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Lazur pisze:Nie chcesz być nazwana pedantem a pokazujesz pudełko na farbki ze zrobionymi przegródkami :D
Teraz już nie muszę patrzeć na etykietki jak potrzebuję jakiejś farby :) Czasem przydaje się trochę pedantyzmu, ale nie będę się spierać. Przecież musiałabym zrobić zdjęcie całego pokoju, żeby cokolwiek udowodnić :P

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Ja kolory farb wyczuwam końcówkami palców i to przez zamknięte wieczko :)
Obrazek

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Lazur pisze:Ja kolory farb wyczuwam końcówkami palców i to przez zamknięte wieczko :)
w takim razie w pelni zaslugujesz na podpis pod nickiem :lol2: :mrgreen:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Nie lepiej gore farby pomalowac danym kolorem, tam gdzie jest takie glebienie... Nie bedac zlosliwym mam wrazenie, ze specjalnie po to zrobione ;)

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Ziemko pisze:Nie lepiej gore farby pomalowac danym kolorem, tam gdzie jest takie glebienie... Nie bedac zlosliwym mam wrazenie, ze specjalnie po to zrobione ;)
Ja mam tam napisane, ale po pewnym czasie to już nawet nie trzeba czytać.

Mam wrażenie, że to wgłębienie jest prędzej po to, żeby tam farby mieszać. W końcu jakby było po to, żeby oznaczać, to by było oznaczone fabrycznie.

ODPOWIEDZ