- top 8 ligii
- top 8 armi w lidze
- top 8 z samych masterów
- top sklad z dmp,
itp. itd. taki system nie działa, bo ktoś musi do kupy skleić odpowiednie armie i najlepszych graczy.

Moderator: swieta_barbara
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
z mojej strony zdecywane nie, Liga WFB wtedy traci zupelnie sens, a liga jest po to zeby promowac i rozpowszecniach warhammera, myslicie ze dlaczego u nas az tyle osob gra w WFB turniejowo i w tej kwestii jestesmy pewnie liderami na swiecie... bo lubia poswieac weekendy? nie, dlatego ze jest liga, czyli rywalizacja - a rywalizacja, niewazne w jak gownianej tematyce zawsze wciaga jednostke ludzkaHurtmaker pisze: więc może warto jednak zostać przy obecnym wyborze, z tym że ogólne zasady turnieju kwalifikacyjnego (termin, uczestnictwo) winny być ustalone odgórnie.
liga nie straci sensu, jeśli o wyborze kapitana będzie decydowało jakieś top (15-20) i to samo top będzie miało prawo wziąć udział w turnieju kwalifikacyjnym. kapitan, tak jak było ostatnio, wybierze tylko armie, które jego zdaniem winny znaleźć się na turnieju.z mojej strony zdecywane nie, Liga WFB wtedy traci zupelnie sens, a liga jest po to zeby promowac i rozpowszecniach warhammera, myslicie ze dlaczego u nas az tyle osob gra w WFB turniejowo i w tej kwestii jestesmy pewnie liderami na swiecie... bo lubia poswieac weekendy? nie, dlatego ze jest liga, czyli rywalizacja - a rywalizacja, niewazne w jak gownianej tematyce zawsze wciaga jednostke ludzka
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Robson pisze:Thurion na jakiej podstawie piszesz, to zdanie na temat Dębka? Jakoś nie widziałem w eleminacjach bestii, czy ogrów, nie zauważylem też aby kołata grał orkami, ani duke bretką, czyli kapitan wyselekcjonował jakieś armie i dobrze, bo to jest jego zadanie. Skoro nie ma wedlug Ciebie odpowiednich armi, to czy wykreślił byś lizaki ze składu? chyba nie bo crus jako jedyny zrobił dobry wynikczyli 85+ i w duzej mierze przyczynil sie do drugiego miejsca, gdyby na czas nie naprawili mu armi mogłoby być krucho
![]()
Powtórzę jeszcze raz dlaczego uważam, że system automatyczny jest zły
- np.: top skład z dmp jedzie: zauważ, że na dmp grają kluby i reprezentanci są rozbici pomiędzy rózne druzyny, taki system spowoduje ze pojedzie średni skład + max 3 byłych reprezentantów ( w przypadku Ordinu )
- top 8 ligi, tak jak pisalem wczesniej, bez osoby decydującej o armiach, rozpiskach i graczach jest to bez sensu i dziwię się, że jeszcze tego Thurion nie ogarnołeś po 3 latach na etc.albo się po prostu droczysz.
System, któy obecnie powstaje z top4 + eliminacje dla top5-16 brzmi nieźle, bo nadal daje szanse szerszej grubie jak w obecnym systemie top20, wprowadza eliminacje, które dają uczciwą rywalizację i trening, i jednocześnie pozostawia grupę czterech osób, która ma decydujący głos.
ja nie chcialem po prostu kontynuowac bezcelowej dyskusji z JackiemRobson pisze: Thuriona skarcił JJ,ty mnie Dębek, więc jest uczciwierozmowa może się toczyć dalej.
thurion pisze:ja nie chcialem po prostu kontynuowac bezcelowej dyskusji z JackiemRobson pisze: Thuriona skarcił JJ,ty mnie Dębek, więc jest uczciwierozmowa może się toczyć dalej.
![]()
na turnieju postapilem zbyt chamsko i glupio, to nie ulega watpliwosci
ale co do decyzji i sedziowania mam swoja opinie ktora byla i jest niezmienna, dyskusja na sczeblu naszego PL forum nie ma sensu
jezeli jakosc sedziowania na ETC sie poprawi to nie sadze, ja do Ciebie Jacku nie mam zadnej osobistej zadry, po prostu latwo daje sie poniesc emocjom, jezeli sedziowanie bedzie na poziomie chocby standardowego polskiego dobrze zorganizowanego mastera (tj oprocz Ciebie i Garego ok 3 sedziow na poziomie, ktorzy beda mogli stac przy stolach przy 'najostrzejszych' meczach i badac gre na biezaco - chocby pod katem stallingu) to nie widze powodu aby moje zachowanie mialo kiedykolwiek sie powtorzycJedy Knight pisze: Zapewne nie raz wrócimy do wypowiadania się o sobie w standardowy sposób – ale na razie – chylę czoła przed Panem Łukaszem Łuczyńskim, który po prostu pisze mądrze.
podanie linka do niemieckich forów nie bedzie chyba jakas zbrodnia, chetnie poczytam jak to koles od imperium pisze o mnie jak o warzywie bo pojechalem na niego zgodnie z teamorders jak na ogryJedy Knight pisze: Trolle forumowe szaleją na forach niemieckich, zaś tu osoby które o to nigdy bym nie podejrzewał rozumieją łacińską maksymę;
- Gorzow raczej nie ma szans, pojawila sie kandydatura Szwecji i glosy ktore byly na nas pojda pewnie do nich, ale oczywiscie warto sprobowacRozmawiałem na razie z 1 osobą na temat rzeczy wartych uwagi przed następnym etc.
- Gorzów 2010:
- czy faktycznie włosi zrezygnowali?
- do kiedy trzeba zgłosić kandydaturę?
- do kiedy musi zostać wybrany nowy gospodarz etc? ( moze sie okazac, ze to pilniejsza sprawa niz wybor systemu kadrowego )
- na ile osób i jakie systemy się szykować?
- kto zająłby się lobbingiem, i korepsondencją na wfb.org tego tematu?