a przecież sprawa jest prosta
Piszczałko : rozumiem że są kluby którym ten wydatek nie na rękę , nie widzę powodu dla którego nie można pójść na rękę dla klubów które mają dużo wydatków (rozwijają się , muszą kupić bazę terenową itd). Można spokojnie takim odpuścić zbieranie podatków od klubów które zgłoszą taki problem . Natomiast argument że wolisz kupić figsy lub zafinansować komuś w wyjazd na mastera z tej kasy trochę mnie zdziwił : ] jak to u Was działa ? macie wspólną pulę z turnieji i kupujecie za to członkom figsy/bilety pkp ? tak wynika z twojej wypowiedzi , anyway jeśli tak jest to te 50zł wystarczy na blisterek i farbkę chaos black myślę że w skali roku to nie robi szoku na tak dużym klubie jak RSZ
ale może Kacper ma rację, może nie dojrzeliśmy jeszcze do takich skomplikowanych procedur jak roczne podatki , ale ja myśle że problemem jest kwota 49zł to magiczna bariera którą osobnicy ze szkockimi genami boją się przekraczać, może więc chociaż niech będzie 10zł od miejsca na LL - połączy to największe zalety takiego podatku i wyeliminuje możliwość pójścia z torbami tych mniej zamożnych klubów (lol!)