Kombos niespodzianka;)

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kotil
Wałkarz

Post autor: kotil »

Unikam turnieji ze względów (braku) klimatycznych (przynajmniej tych w Kielcach, nie wiem jak z resztą Polski)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

raczej dosyc podobnie... jednolite rozpiski, utarte schematy, minimalna własna inwencja w przypadku 90% graczy.
Obrazek

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Ale np. dla mnie i dla wielu osób jest to obecnie jedyna możliwość pogrania w battla i ostrego poćwiczenia skilla daną armią.

Awatar użytkownika
ensifer
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ensifer »

okurdemol pisze:ostrego poćwiczenia skilla daną armią.
No to akurat tylko się nadaje na trurnieje. Bo po co mnie świetna umiejętność gry jak sobie gram tylko dla przyjemoności i pod klimat.

Awatar użytkownika
kotil
Wałkarz

Wyobraźcie sobie stworzone wspólnie ze znajomymi historie, scenariusze, kampanie, tworzenie bohaterów którzy coś zaczynają znaczyć nie w statystykach tylko zaczynamy się z nimi utożsamiać, i towarzyszą nam przez długi czas, przecież po to chyba każdy z nas wchodził w ten system a nie dla idei wygrywania turniei. Zabawa z klimatem, sensem każdej prowadzonej bitwy, nie tylko seryjnego wchodzenia w schematy i grania jak nam Guru(sędzia) pozwoli zagrać. Skille chyba rosną przy każdej grze z mądrymi przeciwnikami jak to ktoś kiedyś na forum napisał.

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

No i? W życiu różnie bywa. Również bywa tak, że zagrać sobie można tylko na turniejach, bo nie ma z kim grać bitew domowych.
Osobiście lubię turnieje. Nie dlatego, że się wygrywa/przegrywa, ale dlatego, że można sobie pograć zarówno wymaxowaną rozpiską, jak i z ostrymi przeginkami. Poza tym jest tam to, co zawsze sobie ceniłem. Duża ilość bitew. Bo w warhamca to mógłbym grać 24h na dobę, z krótką przerwą na chlanie. :twisted:

Awatar użytkownika
ensifer

Post autor: ensifer »

No i nic. Stwierdzam tylko, iż druga część twojej wypowiedzi odnosi się tylko do gier turniejowych.
Jak masz tylko możliwośc grania na turniejach i lubisz to bardzo dobrze. Ja osobiście wolę iść w jakość, niż ilość i grać bitwy do których jeszcze sobie wymyślam jakiś fluff.
A do tego aby sobie pograć wymaksowaną ropą i grać z ostrymi przeginkami nie trzeba grać na turniejach. :)

Awatar użytkownika
kotil
Wałkarz

Nie ma z kim grać? czy nie chce się tych osób szukać. Ja niestety nie mam tego szczęścia i wokół siebie nie mam osób grających. Dla tego wiedze się z przyjaciółmi raz na miesiąc czasami rzadziej, czasami częściej (w zależności od świąt itp.) życie nas porozrzucało na różne części Polski(Wa-wa, Tomaszów, Kraków, Małogoszcz itd.). Spotykamy się w jednym miejscu tylko po to aby się dobrze bawić i nie robimy przerw na chlanie, bo pijemy nawet i w trakcie bitwy. Często korzystamy z proxów(czego nie uświadczysz na turniejach) dzięki czemu możemy zaplanować nowy zakup do naszej armii. Bitwy duże (zawsze), jak najwięcej terenu (taktyka), bitwa nie toczy się w jednym miejscu tylko w różnych częściach (wynik czasami ciężko do końca przewidzieć). W końcowej fazie nikt nie bierze tabeli i nie podlicza pkt. bo i po co, skoro np. para moich bohaterów (małżeństwo) Kotil i Freya przetrwają a ona mu się odgraża że w domu czeka go to na co zasłużył. Cały smaczek bitwy aż cieknie uszami, nic tylko czerpać ile wlezie i cieszyć się z dobrej zabawy. Czy nie przyjemniej się gra z graczem który utożsamił się ze swoją armią i pomimo czasami wbrew zdrowemu rozsądkowi podejmuje działania bo:Ork tak zrobić, Lasy tak pięknie szumią lub My nigdy się nie cofamy (nie uciekamy), przysięga rzecz święta itd.

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Jest coś takiego jak obowiązki, ale tego pewnie nie zrozumiesz.

Awatar użytkownika
kotil
Wałkarz

Pewnie nie. "Każdy orze jak może". Każdy wchodząc w ten system miał jakiś cel i pragnienie. Panowie! Nie wyrastajmy z tego. Może to być jedyna rzecz w naszym późniejszym życiu która będzie w nas trzymała "to dziecko" i tę nutkę fantazji. Pozdrawiam. Okurdemol - dla Ciebie 10 wiader piwa i jak najwięcej znajomych osób do grania z Tobą na "luźnej stopie" (nie zapominaj że jak dzieci podrosną to już kolejne osoby do gry-wierz mi że jest to możliwe) :)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

to co do kombosów niespodzienek... taka niespodzianke miał dzisiaj mój przeciwnik... na 1666 punktów nie wystawiłem zadnej machiny. Rozpa wygladała mniej więcej tak:
thane - GW, handgun, 1+ As z przerzutem, MroChallenge
BSB - strollaz i battle
dragon slayer goły
20 warriorsów
18 longbeardów
10 longbeard ragers
14 slayerów z zabójca gigantów
10 miners
10 miners
4 ironguts

wynik 15:5 dla brodaczy-biegaczy i grało się naprawde super :)

Chyba częściej bede grał tego typu rozpiskami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Gorigon
Plewa

Post autor: Gorigon »

Niekonwencjonalna :wink: Też właśnie myślę nad taką rozpiską.
A tak już z czystej ciekawości, przeciw komu grałeś ??

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

DoW... miał kapitana na koniku, paymastera, 25 pikinierów, 25 norsmenów, 5 ciężkiej kawy, 6 Volandów, 12 dualistów chyba, 2x10 kuszników, 12 long drong slayers, hot pota... nie pamiętam czy cos jeszcze...
Obrazek

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

To nie dziwne, że wygrałeś. Spróbuj tym zagrać np. przeciwko WE, lub skaveńskiej elektrowni.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

mam taki zamiar... ale wiesz, czasem fajnie sobie zagarac z nieturniejową rozpa, która jest wymaksowana, przewidywalna i nudna... a gra ma przynosic frajde. To raz. A dwa... okazało sie że krasnoludy moga wygrac na total max offens i to bez kowadła :)
Obrazek

Awatar użytkownika
kotil
Wałkarz

Odnośnie runy dającej nam ruch przed bitwą. W księdze jest wyraźnie napisane że jest to traktowane jako faza ruchu, czyli jednostki strzelające, które nie ruszają się w tej turze mogą normalnie strzelać w fazie shootingu.

Awatar użytkownika
Menace

Post autor: Menace »

@up: eee, no ten... ruch ze Strollaza liczy się do ograniczania strzelania w najbliższej fazie strzelania... nie rozumiem sensu wypowiedzi..

Awatar użytkownika
kotil
Wałkarz

Z wczesniejszych wypowiedzi o ile dobrze zrozumiałem, przez ta rune jednostki strzelajace nie moga strzelac w 1 turze.Jezeli cos pokrecilem to przepraszam.

Awatar użytkownika
slifek
Pseudoklimaciarz

Post autor: slifek »

Kombo niespodzianka - oddzial 10slejerow zabgrejdowanych do gigantow... dochodzi do starcia... wrog wyzywa na pojedynek... i... wszyscy slejezy przyjmuja :D

Awatar użytkownika
slifek
Pseudoklimaciarz

Post autor: slifek »

Kombos niespodzianka -
Wczoraj do walki wystawilem 25 hamcow z RoStoicyzm (2xUS)
do tego wzucilem im BSB z Ro? (powoduja strach)
//hamce WS5 S6 ArSv4+ uparty fear-outnumber :twisted:

ODPOWIEDZ