WOCH 4300 (WI)
Re: WOCH 4300 (WI)
Jesteś conajmniej nie poprawny i zarazem nie dociera do Ciebie fakt dwóch bramek.
Statystyki owszem mówią same za siebie, ale wystarczy że w dwóch bitwach będziesz miał turbo fart i tymi bramkami wessiesz przeciwnikom to co najdroższe - klocek ze Slanem, regon Gwardi z Vamp Lordem itp. itd.
Teraz mnie zjedziecie za to co mówie, ale tak może być - zarówno tak jak może sie trafić że chłopak nie wylosuje przez 4 bitwy na żadnym Lordzie Bramki.
Wolimy nie patrzeć na statystyke w tym wypadku i miedzy innymi nie dopuszczamy Ci takich Lordów - ciężko zrozumieć??
Zrób sobie czystego Khorna jak chcesz pograć - nie wiem - nie proponuje, bo to ty masz robić rozpe którą będziesz grał, a którą my ewentualnie dopuścimy.
Jankiel Ci już powiedział co zrób, więc wez sobie jego słowa do serca.
Statystyki owszem mówią same za siebie, ale wystarczy że w dwóch bitwach będziesz miał turbo fart i tymi bramkami wessiesz przeciwnikom to co najdroższe - klocek ze Slanem, regon Gwardi z Vamp Lordem itp. itd.
Teraz mnie zjedziecie za to co mówie, ale tak może być - zarówno tak jak może sie trafić że chłopak nie wylosuje przez 4 bitwy na żadnym Lordzie Bramki.
Wolimy nie patrzeć na statystyke w tym wypadku i miedzy innymi nie dopuszczamy Ci takich Lordów - ciężko zrozumieć??
Zrób sobie czystego Khorna jak chcesz pograć - nie wiem - nie proponuje, bo to ty masz robić rozpe którą będziesz grał, a którą my ewentualnie dopuścimy.
Jankiel Ci już powiedział co zrób, więc wez sobie jego słowa do serca.
Nie no ja chyba sobie to jednak daruje... sorry dopuszczacie armie singlową która jest mocniejsza od mojej a tu macie jakieś obiekcje bo może wylosuje 2 bramy i może uda mi sie ja rzucic tak, że przeciwnik jej nie zdispeluje, a potem może rzuce 11 albo 12 na siłe i wesse jedna jednostke. Sorki ale to zaczyna być smieszne...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
Sorki, ale nie wiesz co mówisz chybaPrzemcio251 pisze:Nie no ja chyba sobie to jednak daruje... sorry dopuszczacie armie singlową która jest mocniejsza od mojej a tu macie jakieś obiekcje bo może wylosuje 2 bramy i może uda mi sie ja rzucic tak, że przeciwnik jej nie zdispeluje, a potem może rzuce 11 albo 12 na siłe i wesse jedna jednostke. Sorki ale to zaczyna być smieszne...
Brama to taki czar, że jak ci wejdzie na ifce, to przecwinik już zaczyna się pocic
Już nie mowiąc ze mozesz sciagnac jednym rzutem taką gwardie czy smoka.
A co dopiero dwie bramy.
Nigdy nie straciłeś 1300 punktów w 6 turze przez jeden czar, więc nie wiesz co mówisz (pozdrawiam Jasia )
Pozdrawiam
- morgan10005
- Falubaz
Nawet jak nie wessie to robi rozp...che - 2D6 nawet z S5+ robi swoje
pozdro Janiszek a teraz przeczytaj to razem z innymi mądralami:
wszystko byłoby fajnie żeby nie fakt że bramy mają 24'' zasięgu więc argument że można nimi pojechać dowolnego przeciwnika na farcie jest zwykłą bujdą bo da radę się tak wystawić żeby dostać z jednej bramy tylko a potem lord dostaje szarże : ] ale nvm ja też już odpuściłem
i żeby było jasne - nie znam Przemcia , nie jestem stronniczy bo chodzi o bramy , poprostu znam chaos na tyle że widzę że ta rospa jest tak biedna to nie rozumiem niedopuszczenia zapalonego na granie dużym chaosem na turniej. Jak Gogola dwarfy zostaną dopuszczone to znak że niesława autostrada do nieba jest wyolbrzymiona znacznie ponad jej możliwości. Grając na bramie niemal od początku wyjścia nowego chaosu (z przerwą na romans z ChE) wessałem 6 rzeczy , a Duke czy Białowąs chyba też nie dużo więcej , to tak jak z wybuchającymi lordami wampirów - rzadko się zdarza ale jak się zdarzy to wszyscy wiedzą więc wygląda tak jakby się zdarzało bardzo często (nie wiem czy wyrażam się jasno - poprostu takie akcje są niezwykle popularne w środowisku - o nich się mowi- więc wyglądają groźnie
(w tym 3 na ostatniem Bazyliszko gdzie SHino dużo mi w tym pomagał)
a tutaj mamy rospę na mega klimacie , naprawdę poważnie uważam że rospa jest bardzo przyjemnie złożona i te dwie bramy które we współpracy ze snajperkami w niewielkim stopniu sprawiają że naprawdę da się nią powalczyć i to nie tym że wysysają tylko tym że są dużą pizdą bez LoSa - ja bym na miejscu przemka zaoferował się zrzeczenia z wsysania na rzecz dopuszczenia rospy ale nvm,a lord klepacz to śmiech w chaosie.
batów na bramy jest mnóstwo - scrolle, hoteki, strzelanie, kontra , złapanie lataczami i dobicie bloodthristerem itd
ale nvm : ]
btw Janiszek dostał podczas gry : 7 bram (na duży klocek) z Shinem - jeden caddy zszedł jakoś przedśmiertnie więc scrolli nie starczyło : ] jeszcze raz pozdrawiam i dziękuje za przyjemną bitwę
wszystko byłoby fajnie żeby nie fakt że bramy mają 24'' zasięgu więc argument że można nimi pojechać dowolnego przeciwnika na farcie jest zwykłą bujdą bo da radę się tak wystawić żeby dostać z jednej bramy tylko a potem lord dostaje szarże : ] ale nvm ja też już odpuściłem
i żeby było jasne - nie znam Przemcia , nie jestem stronniczy bo chodzi o bramy , poprostu znam chaos na tyle że widzę że ta rospa jest tak biedna to nie rozumiem niedopuszczenia zapalonego na granie dużym chaosem na turniej. Jak Gogola dwarfy zostaną dopuszczone to znak że niesława autostrada do nieba jest wyolbrzymiona znacznie ponad jej możliwości. Grając na bramie niemal od początku wyjścia nowego chaosu (z przerwą na romans z ChE) wessałem 6 rzeczy , a Duke czy Białowąs chyba też nie dużo więcej , to tak jak z wybuchającymi lordami wampirów - rzadko się zdarza ale jak się zdarzy to wszyscy wiedzą więc wygląda tak jakby się zdarzało bardzo często (nie wiem czy wyrażam się jasno - poprostu takie akcje są niezwykle popularne w środowisku - o nich się mowi- więc wyglądają groźnie
(w tym 3 na ostatniem Bazyliszko gdzie SHino dużo mi w tym pomagał)
a tutaj mamy rospę na mega klimacie , naprawdę poważnie uważam że rospa jest bardzo przyjemnie złożona i te dwie bramy które we współpracy ze snajperkami w niewielkim stopniu sprawiają że naprawdę da się nią powalczyć i to nie tym że wysysają tylko tym że są dużą pizdą bez LoSa - ja bym na miejscu przemka zaoferował się zrzeczenia z wsysania na rzecz dopuszczenia rospy ale nvm,a lord klepacz to śmiech w chaosie.
batów na bramy jest mnóstwo - scrolle, hoteki, strzelanie, kontra , złapanie lataczami i dobicie bloodthristerem itd
ale nvm : ]
btw Janiszek dostał podczas gry : 7 bram (na duży klocek) z Shinem - jeden caddy zszedł jakoś przedśmiertnie więc scrolli nie starczyło : ] jeszcze raz pozdrawiam i dziękuje za przyjemną bitwę
T
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
a co do bram to brama ma 42" zasięgu, lot + spell, a tak po za tym nie wiem co masz dy szarżowało na 24"
a rospa wcale nie jest przegienta.. choć dużo magi ( full ) co może być nużące podczas rozgrywki... dopuszczono jako że masz tam strom of chaos
pozdrawiam
a rospa wcale nie jest przegienta.. choć dużo magi ( full ) co może być nużące podczas rozgrywki... dopuszczono jako że masz tam strom of chaos
pozdrawiam
44'' jak już mamy trzymać się szczegółów ale człowieku - mówimy o tym że musisz stać 24'' od celu żeby czar castować a zatem jeśli cel stoi cofnięty (np przy krawędzi) a np 10 cali przed nim stoi jakaś kawa (przykład)
wiadomo że nie schowasz całej armi przed tym ale to co najcenniejsze z pewnością- a mag w walce nie jest kozakiem
wiadomo że nie schowasz całej armi przed tym ale to co najcenniejsze z pewnością- a mag w walce nie jest kozakiem
T
To wcale nie o to chodzi. Rozpa ma być ciekawa i różnorodna, a nie po prostu słaba. Dwarfy Gogola sa super, mimo, że nie są słabe. Moje tegoroczne DE wcale słabe nie są i spokojnie mogą powalczyć z dowolną armią. Tu chodzi przede wszystkim o różnorodnośc i niestandardowe podejście do armii. Dwóch lordów na dyskach napierdalajacych bramami to kpina z klimatu chaosu. Ale lord na smoku, lord na juggerze, czy lord na palanquinie + koleś z gatewayem to dobry zestaw. Do tego tyle warriorów, ile się zmieści w sensownej rozpie, duży oddział rycerzy (a nie tylko 3x5), forsakeni, altar, może shaggoth. To ma być ciekawe, a nie standard turniejowyx2.a tutaj mamy rospę na mega klimacie
Z tego, co zauważyłem, po pierwsze, musi być dwóch różnych lordów, po drugie, muszą być ze 2 jednostki, których się normalnie nie wystawia (w rozsądnej ilości, bo 2x5 chosenów nikogo nie przekona).
Poczujcie tą armię przy składaniu rozpy, a nie tylko zastanawiajcie się nad jej potencjałem. Nawet demony można singlowo złożyć ciekawie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Sorry ale moja armia spełnia warunek Holana
Jest ona słabsza niż potencjalne sojusze i do tego chyba już doszliśmy. A to, że dla kogoś 2 lordów magów tenczy jest nieklimatycznych to nie znaczy, że tak jest. Dla mnie są jak najbardziej klimatyczni a poza tym jak ktoś mi powie że moja cała rozpa nie jest klimatyczna to sorry bo chyba nigdy WOCH nie grałNapiszę, aby było jasne, to nie o to chodzi, aby armii singlowych było mniej niż parowych, a o to iż opcja singlowa jest dla osób które chcą dobrowolnie zagrać jedną armią i wiedzą, że ich armia będzie słabsza niż potencjalne sojusze
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
Jankiel łatwo Ci mówić, bo w elfy mają oprócz magii jakieś strzelanie. Wtedy można sobie stać tą piechotą i strzelać do wrogów. Chaos nie posiada tego atutu bo gdyby Przemcio chciał wystawić 3 helki to od razu rozpiska zostałaby odrzucona. Bardzo miło się gra piechotą Chaosu, która jest dwa razy droższa on normalnych piechot. Można sobie ją posuwać do przodu o całe 4", rzucać sobie save'y i zdejmować ze stołu kolejne modele. Do walki nie dojdzie nigdy, chyba że przeciwnik będzie chciał zdobyć sztandary. A jeśli ktoś nie umie ustrzelić dyskowca z wardem na 5+ albo złapać go w pułapkę, to niech dalej płacze że Infernal Gateway to jest przegięty czar, który niszczy wszystko na swojej drodze.
To tyle ode mnie. Chciałbym tylko dodać, że jestem całkowicie obiektywny, bo nie znam osobiście żadnej ze stron sporu. Może dodam tylko, że przyjadę na WI na Slannie, 2 Enginach i magu Tzeencha i uważam, że to będzie dużo silniejsza armia.
To tyle ode mnie. Chciałbym tylko dodać, że jestem całkowicie obiektywny, bo nie znam osobiście żadnej ze stron sporu. Może dodam tylko, że przyjadę na WI na Slannie, 2 Enginach i magu Tzeencha i uważam, że to będzie dużo silniejsza armia.
Znowu to samo nie czytasz ze zrozumieniem. To ma być Klimatyczna RÓŻNORODNA armia.X.Maciek pisze:Jankiel łatwo Ci mówić, bo w elfy mają oprócz magii jakieś strzelanie. Wtedy można sobie stać tą piechotą i strzelać do wrogów. Chaos nie posiada tego atutu bo gdyby Przemcio chciał wystawić 3 helki to od razu rozpiska zostałaby odrzucona. Bardzo miło się gra piechotą Chaosu, która jest dwa razy droższa on normalnych piechot. Można sobie ją posuwać do przodu o całe 4", rzucać sobie save'y i zdejmować ze stołu kolejne modele. Do walki nie dojdzie nigdy, chyba że przeciwnik będzie chciał zdobyć sztandary. A jeśli ktoś nie umie ustrzelić dyskowca z wardem na 5+ albo złapać go w pułapkę, to niech dalej płacze że Infernal Gateway to jest przegięty czar, który niszczy wszystko na swojej drodze.
X.Maciek pisze:To tyle ode mnie. Chciałbym tylko dodać, że jestem całkowicie obiektywny, bo nie znam osobiście żadnej ze stron sporu. Może dodam tylko, że przyjadę na WI na Slannie, 2 Enginach i magu Tzeencha i uważam, że to będzie dużo silniejsza armia.
Holan pisze:Dlatego jeżeli ktoś się dziwi, że jedna czy inna armia singlowa jest słabsza niż sojusz jaki można trafić, to znaczy że ta opcja nie jest dla niego i lepiej zrobi grając parowo, lub jeśli chce, grając samemu dwoma armiamii.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
A uważasz że ta armia nie jest różnorodna? Wszyskie marki i w herosach i w oddziałach. Piechota i kawaleria. Jedyne czego nie ma to helek, forsakenów i shagotów. Ale to zrozumiałe bo może nie mieć figurek. Tak poza tym to 90% tych jednostek to bym w życiu w normalnej rozpisce nie wystawił. Ale oczywiście 2 magów tzeencha jest na początku to już dalej nikt nie spojrzy że jest tam mnóstwo wszystkiego innego...
Poza Chosenami i warriorami to ma wszystko to samo co jest w normalnym standardzie... Czyżby ten book miał aż tak mało jednostek? ...
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Tyle że gdybym grał sam to moja rozpa była by już dopuszczona i nie kłócił bym się z całym światem o to że mi nie chcą rozpiski dopuścić bo przecież jest "słaba i klimatyczna"
I nie bawie się w znawce tylko staram Cie nakłonić do myślenia.
I nie bawie się w znawce tylko staram Cie nakłonić do myślenia.
lol ? mnie do myślenia ? te twoje 3 posty to jakiś bełkot nic nie wnoszący : ] nie chce cię pogrążać analizując dokładniej tą rospę i odpowiadając na nie - zapraszam na priva chyba że wolisz tu mi wszystko jedno , anyway Ci co mieli już powiedzieć swoje zdanie powiedzieli więc nie ciągni tego tematu swymi quasi inteligentnymi postami.
T