That was epic! Czyli czego dokonały nasze ogry :).
Moderator: Afro
Re: That was epic! Czyli czego dokonały nasze ogry :).
ostatnio grałem z kumplem (dark elves) wbił mi sie na bok ironblasterowi pomimo to wbiłem smokow i aż trzy rany a ironblaster uciekł ale przerzył
innym razem ironblaster trzymał 4 tury pedantowca a w 6 turze gry nawet go zabił
innym razem ironblaster trzymał 4 tury pedantowca a w 6 turze gry nawet go zabił
Ostatnio zmieniony 19 paź 2013, o 22:05 przez Kruszyna, łącznie zmieniany 1 raz.
Krasnoludy, krzaty, Dorfy (znani też jako ważniacy ze złotem) – jedna z ras humanoidalnych, są to praktycznie niscy Żydzi zrobieni z mięśni, alkoholu, bród i zarąbistości.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
6 tafa widziało nie jedną maczugę 

Epic :
Mój łowca podczepiony pod kicie w 2 turze pocisnął już chimere po czym heroicznie zginął ostając 2 rydwany na ryj
Tyrant z hełmem oszusta i maw seekerem zbostowany Beastem ( tylko zerówka, szkoda że nie miałem więcej ) oraz Mawem pocisnął Demona nurgla w 2 tury ( bez ETC więc miał wszystko ) a potem w kolejnej Herosa na Molochu, regenka nie była potrzebna jak otrzymuje rany na 6+ z przerzutem
Psikus stulecia ukradłem prezerwatywe Kamieniem Gnoblarów z Dyskowego Herosa na z Okiem ( ta sama gra więc miał ward +3 z przerzutem 1
- tylko w rozpisce )
Epic Fail:
1 tura - wybucha działo, Mag znika, gdyby Stonehorn mogłby się przewrócić to pewnie by to zrobił i to na mój oddział :d
Kotek blokuje szarże 2 rydwanów i stoi w zasięgu Crasherów z Herosem Ci nie zdają LD i szarżują overun w dangerous teren ( przed bitwą uznaliśmy że to magiczny teren i każdy tam zdaje a kawaleria na 1 i 2 oblewa) i zero ran !!
w kolejnych turach tamci zawracają idealnie gnoblarami ( bez traperów ) blokuje szarżę od boku w główny klocek ( w razie overuna minęliby mnie ) a ja daje flee a oni na redirect ( 6 6 X ) i mnie nie ma bo jeszcze rydwany od przodu, a na domiar złego wszedł na mnie śmieciowy czar który dawał mi random movement i wcześniej nie doszedłem z szarży a on zdispelował mi regenke swoimi 3 kośćmi do moich 6 
Mój łowca podczepiony pod kicie w 2 turze pocisnął już chimere po czym heroicznie zginął ostając 2 rydwany na ryj

Tyrant z hełmem oszusta i maw seekerem zbostowany Beastem ( tylko zerówka, szkoda że nie miałem więcej ) oraz Mawem pocisnął Demona nurgla w 2 tury ( bez ETC więc miał wszystko ) a potem w kolejnej Herosa na Molochu, regenka nie była potrzebna jak otrzymuje rany na 6+ z przerzutem

Psikus stulecia ukradłem prezerwatywe Kamieniem Gnoblarów z Dyskowego Herosa na z Okiem ( ta sama gra więc miał ward +3 z przerzutem 1

Epic Fail:
1 tura - wybucha działo, Mag znika, gdyby Stonehorn mogłby się przewrócić to pewnie by to zrobił i to na mój oddział :d
Kotek blokuje szarże 2 rydwanów i stoi w zasięgu Crasherów z Herosem Ci nie zdają LD i szarżują overun w dangerous teren ( przed bitwą uznaliśmy że to magiczny teren i każdy tam zdaje a kawaleria na 1 i 2 oblewa) i zero ran !!

-
- Mudżahedin
- Lokalizacja: Najczarniejsze, najrzadziej odkurzane zakątki Ciemnogrodu
Zapomnialem tu to wpisać... Moj Tyran Bullfang Górasson będąc w kombacie od pierwszej tury do ostatniej walcząc z armią orków nie zadal mając 7S ani jednej rany przez całą grę. Dostal za to imię Największej Parówy. That was epic!
MISFIRE 2022 - turniej WFB6
MISFIRE 2022 na Facebook
WFB: HE, SK, OK, EMP, O&G
WH40K: IG Steel Legion, Catachan, Karskin, Tallarn, Vostroyan, GK, DA, SoB, Orks, Necrons, Kroot Mercenaries
Mordheim: Skaven, Possesed
Box: Warhammer Underworlds, Warhammer Quest, Space Hulk, Blacktone Fortress, Blood Bowl, Deathwatch Overkill
MISFIRE 2022 na Facebook
WFB: HE, SK, OK, EMP, O&G
WH40K: IG Steel Legion, Catachan, Karskin, Tallarn, Vostroyan, GK, DA, SoB, Orks, Necrons, Kroot Mercenaries
Mordheim: Skaven, Possesed
Box: Warhammer Underworlds, Warhammer Quest, Space Hulk, Blacktone Fortress, Blood Bowl, Deathwatch Overkill
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Pojedyńczy Żelazobrzuch-muzyk ktory przeżył jako jedyny z całego oddziału wbija się 20 elfim łucznikom na flanke i wygania ich za stół.

- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
z wczorajszego turnieju. Frost heart( lodowy fenix) leci na moich 2 mournów z BoEF. Wbija jedną ranę, ja też jedną. Mam sztandar i muzyka, wygrywam o 1. Break. Złapany. Mina oponenta bezcenna 

Mam pecha do mournfangów albo one do mnie:
Dostaje od 10 luków 0 ran, dostaje z bolca 2 rany, cieszę się bo nie spada. Ale za to w następnej turze szarża na 10 łuków S&S i jakimś cudem wbijają mi ranę, Panika i moja super kawaleria ucieka i nie zbiera się do końca gry:P
Odginam kotem z 13 Silver helmów i ustawiam sobie mournfangi. On odgina mi elyrianamii ale tylko tak że wjadę z overuna. Działem ściągam 5 SH bo ustawili się bokiem i szarżuje na ER jeb po impaktach zeszło 3 i ustawieni byli tak śmiechowo że tylko jeden mourfang mógł bić więc co? Nie postarał się a Ci zdali LD i stoją
szarża na Ryj SH i moje kotowate podkuliły ogony.
Dostaje od 10 luków 0 ran, dostaje z bolca 2 rany, cieszę się bo nie spada. Ale za to w następnej turze szarża na 10 łuków S&S i jakimś cudem wbijają mi ranę, Panika i moja super kawaleria ucieka i nie zbiera się do końca gry:P
Odginam kotem z 13 Silver helmów i ustawiam sobie mournfangi. On odgina mi elyrianamii ale tylko tak że wjadę z overuna. Działem ściągam 5 SH bo ustawili się bokiem i szarżuje na ER jeb po impaktach zeszło 3 i ustawieni byli tak śmiechowo że tylko jeden mourfang mógł bić więc co? Nie postarał się a Ci zdali LD i stoją

- Slayer Zabójców
- Masakrator
Cztery Mournfangi z DHB szarżują na oddział wroga, na trafienie 2 jedyneczki przerzucam na 2 jedyneczki, a następnie 3 jedyneczki na ranienie przerzucam na kolejne 3 jedyneczki. Wujowy jest ten sztandar.

Wczoraj na turnieju:
1 gra, 1 tura z krasiami. Myślę sobie 'zajebiście, będę sadził komety jak szatan i maska do przodu
'
Rzucam jakiś biedo-czar na początek (pocisk d6s6), wchodzi na ifce, z miscasta wsysam sobie Slaughtermastera do warpa.
Rzucam Butcherem +1T, wchodzi na ifce, z miscasta wsysam sobie Butchera do warpa.
1 gra, 1 tura z krasiami. Myślę sobie 'zajebiście, będę sadził komety jak szatan i maska do przodu

Rzucam jakiś biedo-czar na początek (pocisk d6s6), wchodzi na ifce, z miscasta wsysam sobie Slaughtermastera do warpa.
Rzucam Butcherem +1T, wchodzi na ifce, z miscasta wsysam sobie Butchera do warpa.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Afro zrobil epicka akcje, ciekawe jaka byla na to szansa w % 

3 fangów zaszarżowała na flanke demigryfów i przez całą grę spadło 2 z 6 gdzieś 3 tury gry. 1 gorger zabił 3 działa imperialne gdyby słońce nie przeleciało 2 razy przez IG to bym wygrał.
Czy to żer, czy to wróg.
Żelazobrzuchy dadzą radę.
Najpierw pobijemy,
A potem to zjemy.
Żelazobrzuchy dadzą radę.
Najpierw pobijemy,
A potem to zjemy.
Butcher w 5 turze rzucił regeneracje na ifce, efekt - duży placek.
Skutki placka:
- zabity Runesmith
- zabity Than BSB
- zabite 11 Longów
- Mag się wessał, natomiast oddział stracił 2 rany.
Gra była na 1000 pkt. więc do końca już była ustawiona
Skutki placka:
- zabity Runesmith
- zabity Than BSB
- zabite 11 Longów
- Mag się wessał, natomiast oddział stracił 2 rany.
Gra była na 1000 pkt. więc do końca już była ustawiona

Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
Na ostatniej ranie? 

Wisła Kraków.