That was epic! Czyli czego dokonały nasze ogry :).
Moderator: Afro
That was epic! Czyli czego dokonały nasze ogry :).
Zauważyłem że w OG nie ma tematu popularnego w działach innych armii, czyli chwalenia się dokonaniami grubasów ze wschodu . Wrzucajcie zarówno popisy jednego modelu, oddziału czy nawet akcje z użyciem kilku jednostek.
Może zacznę:
Jeszcze za czasów siódmej edycji, Podczas bitwy na 2,5k mój Tyrant z Tenderiserem został wyzwany na pojedynek przez Lorda HE na smoku. W pierwszej turze walki zabił smoka wraz z jeźdźcem i wyleczył się do pełni zdrowia .
Z nowszych wydarzeń, wampir z Blood Drinkerem i pozostałymi dwoma grave guardami szarżuje na Gnoblary w celu podleczenia się i wskrzeszenia trochę większej ilości GG. czterdzieści strzałów ze S&S które wygenerowały Gnoblary pozbawiły go złudzeń o wygraniu bitwy .
Walka z Goblinami, w pierwszej turze oddział z Butcherem ruszył 14' i potraktował najbliższy oddział zielonoskórych Braingobblerem. Piękna reakcja łańcuchowa jaka później nastąpiła pozbawiła oponenta większości oddziałów.
Z walk maluczkich, ostatnio doświadczyłem epickiego starcia hordy zombie z hordą Gnoblarów. Pierwsza tura zakończyła się remisem, jednak w kolejnych Gnoblary były zdecydowanie górą aż w końcu w piątej rundzie walki pokonały swego wroga. Najzabawniejsze że gdy owa walka rozgorzała na dobre, reszta bitwy zeszła na dalszy plan, wszyscy zastanawiali się kto wygra owo starcie gigantów .
Może zacznę:
Jeszcze za czasów siódmej edycji, Podczas bitwy na 2,5k mój Tyrant z Tenderiserem został wyzwany na pojedynek przez Lorda HE na smoku. W pierwszej turze walki zabił smoka wraz z jeźdźcem i wyleczył się do pełni zdrowia .
Z nowszych wydarzeń, wampir z Blood Drinkerem i pozostałymi dwoma grave guardami szarżuje na Gnoblary w celu podleczenia się i wskrzeszenia trochę większej ilości GG. czterdzieści strzałów ze S&S które wygenerowały Gnoblary pozbawiły go złudzeń o wygraniu bitwy .
Walka z Goblinami, w pierwszej turze oddział z Butcherem ruszył 14' i potraktował najbliższy oddział zielonoskórych Braingobblerem. Piękna reakcja łańcuchowa jaka później nastąpiła pozbawiła oponenta większości oddziałów.
Z walk maluczkich, ostatnio doświadczyłem epickiego starcia hordy zombie z hordą Gnoblarów. Pierwsza tura zakończyła się remisem, jednak w kolejnych Gnoblary były zdecydowanie górą aż w końcu w piątej rundzie walki pokonały swego wroga. Najzabawniejsze że gdy owa walka rozgorzała na dobre, reszta bitwy zeszła na dalszy plan, wszyscy zastanawiali się kto wygra owo starcie gigantów .
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Takie posty, o tym czego dokonały ogry przewijają się w innych tematach, gdzie opisane są bitwy.
Well, jeśli topic nie siądzie, to moderatura zawsze może go sobie skasować, to raczej nie problem .
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
To ja się może pochwale trochę
Otóż może nie wygrałem pojedynku ale miałem fajną akcję z naszą ogrzą magią
1)szlaughter master rzuca pocisk 2D6 z dwóch kostek na bohatera elfickiego. Wypadają dwie szóstki:)
bohater ginie miscast 5:) Następna tura butcher rzuca panikę na bolta z trzech kostek: 6,3,6
Bolt panikuje miscast 5:), teraz czas na pocisk w bolta rzut 6,3,6:) bolt ginie miscast 4:)
Otóż może nie wygrałem pojedynku ale miałem fajną akcję z naszą ogrzą magią
1)szlaughter master rzuca pocisk 2D6 z dwóch kostek na bohatera elfickiego. Wypadają dwie szóstki:)
bohater ginie miscast 5:) Następna tura butcher rzuca panikę na bolta z trzech kostek: 6,3,6
Bolt panikuje miscast 5:), teraz czas na pocisk w bolta rzut 6,3,6:) bolt ginie miscast 4:)
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
mój gigant udusił łańcuchem pegazowego elfa bsb z pedantem w pierwszej turze
Samotny Tyrant dostał szarżę na przód klocem swordmanów z warrior priestem + detachment halabardników z boku i jazda na tył (nie zdana głupota dwie tury z rzędu). Przyjął na twarz wszystie ataki (nie tak łatwo zranić miśka z T6 ) wywardował co przeszło i zamachnął się Thundermace...
Trzynastu swordmanów poszło spać, walka wygrana, główny kloc zagoniony, rycerze rozbili się o gnoblary .
Trzynastu swordmanów poszło spać, walka wygrana, główny kloc zagoniony, rycerze rozbili się o gnoblary .
A ja się nie pochwalę...
Szeregowiec Ryan strzelił do rycerzy khorna ze śmieciarki... KB nie było, ale i tak 3 rycerzy zabił...
6Ironów z tyrantem zaatakowani przez 25GG z opcją 3+/2+... chciałem tylko ustać... zabiłem wszystkich ....(z sypania).
Szeregowiec Ryan strzelił do rycerzy khorna ze śmieciarki... KB nie było, ale i tak 3 rycerzy zabił...
6Ironów z tyrantem zaatakowani przez 25GG z opcją 3+/2+... chciałem tylko ustać... zabiłem wszystkich ....(z sypania).
To jeszcze z dzisiejszej bitwy, placek ze Scrapy na oddziale Chaos knightów. Osiem trafień i pięć KB .
- Infernal Puppet
- Masakrator
Coś w stylu Boom!!!Headshot ... ?
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
mój największy hit grając ogrami był przeciwko dwarfs slayers wieki temu... oddział 4 ironów dostał szarżę od klocka slayerów i dwóch doomseekerów... miałem rzuconą regenkę ironów, przeciwnikowi nie udało się jej zdispelować i przez chyba cztery tury combata zdałem 22 na 24 regenki i pokroiłem wszystkich slayerów...
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
miałem podobnie tylko że wampir lord poszedł do piachu
I tak właśnie powinno się rozmontowywać deathstary.Afro pisze:na DMP gnoblarami zaszarżowałem od flanki klocek White Lionów, wygrałem combat i zagoniłem ;D
Sam fakt że gnoby mimo bickera doszły do walki jest już znaczący:P
Na Imperatora tyranidzi w Polsce - boltery w dłoń panowieWisnia pisze:Mamy w Chodzieży jednego Tyranida, więc widziałem na żywo
Jakoś zauważyłem, że High Eliccy gracze ogólnie mają pecha do zdawania stubborna na WL
Jak grałem z HE to chyba 4 razy mi się udało w pierwszej turze zagonić cały klocek wśród tych całych klocków to była jedna opcja szarży Fellbatami od tyłu
Jak grałem z HE to chyba 4 razy mi się udało w pierwszej turze zagonić cały klocek wśród tych całych klocków to była jedna opcja szarży Fellbatami od tyłu
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart