Egzekutorzy!
Moderator: Yudokuno
- Temple Guard
- Falubaz
Z tarczami (nie wyobrażam sobie, by ktoś ich nie wziął) Grave Guards kosztują 13 punktów (a nie 12 jak napisałeś, a save 3+, o którym wspomniałeś, możliwy jest tylko z tarczą). Czyli o 2 punkty więcej, niż Egzekutorzy. No i oczywiście GG są znacznie lepsi, to jeden z najbardziej opłacalnych elitarnych oddziałów piechoty w grze. Ale podczas gdy GG wystawia się w klasycznych, dużych klockach piechoty (20-30), to Egzekutorzy przez swoją delikatność (T3 i save 5+ podczas gdy GG mają T4 i save 3+/4+) raczej powinni być wystawiani w małych oddziałach (10-14) przeznaczonych głównie do flankowania i straszenia swoim killing blowem.Shenq pisze:wsumie porównując do grave guardów którzy mają feara, tafa 4, kilingblowa, magiczne ataki, save na 3+ i tylko 12punktów to rzeczywiście kiepsko z exekami
Coś w tym jest. Ale nie ma co porównywać do GG, gdyż na cenie modelu odbijają się jego zasady i staty. GG nie maszerują bez generała w 12'', mają M 4, sypią się jak przegrają - ot takie ich uroki. Poza tym akurat to zły przykład - to tak jakbyś porównywał niedowartościowane punktowo Black Knighty z innymi kawaleriami poza Bretońskimi.
- Temple Guard
- Falubaz
Zgadza się, BK są chyba najlepszą kawalerią w WFB pod względem cena-jakość i w czołówce najlepszych kawalerii w ogóle. Kosztują o kilka punktów za mało, ale coś czuję, że z tego powodu ich koszt wzrośnie w nowym AB Wampirów.Scimitar pisze:Coś w tym jest. Ale nie ma co porównywać do GG, gdyż na cenie modelu odbijają się jego zasady i staty. GG nie maszerują bez generała w 12'', mają M 4, sypią się jak przegrają - ot takie ich uroki. Poza tym akurat to zły przykład - to tak jakbyś porównywał niedowartościowane punktowo Black Knighty z innymi kawaleriami poza Bretońskimi.
A kolega porównywał Egzekutorów i GG pewnie ze względu na to, że oba oddziały mają killing blow (w sumie rzadka zasada dla oddziałów, częściej spotykana na bohaterach, z oddziałów piechoty walczącej wręcz w całym WFB jeszcze tylko Tomb Guard mają KB, poprawcie mnie, jeśli się mylę).
A tam, do razu nigdzie. A jebaj?viatroof pisze:http://solegends.com/citrare/citdeexecs.htm
Tu. A że nigdzie ich nie ma
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
Niby tak ale BK MUSZA byc wystawiani w duzych klocach .Wtedy koszt takiej 15 z fcg + magiczna szmata wynosi grubo ponad 400 pkt.niedowartościowane punktowo Black Knighty z innymi kawaleriami poza Bretońskimi.
Jak kiedys slusznie zauwazyl bodajze Barbarossa ,koszt BK jest optymalny (gdyby byl wyzszy o kilka pkt. to nikt by nimi nie gral 5 czy 10 to za przeproszeniem gowno ...)
Moim zdaniem nie ma co porownywac z gg. Executorzy to:
a) sliczna piechota
b) tania piechota (jak na druchii)
c) szybka piechota
d) dobrze wyszkolona piechota
e) silna piechota (jak na de)
Podsumowujac- przydatna jednostka i naprawde moze trzepnac
Nigdy nie zapomne jak moj Draich Master przy szarzy zrobil z krasnoludzkiego Lorda kapsel :p
a) sliczna piechota
b) tania piechota (jak na druchii)
c) szybka piechota
d) dobrze wyszkolona piechota
e) silna piechota (jak na de)
Podsumowujac- przydatna jednostka i naprawde moze trzepnac
Nigdy nie zapomne jak moj Draich Master przy szarzy zrobil z krasnoludzkiego Lorda kapsel :p
:D:DMoim zdaniem nie ma co porownywac z gg. Executorzy to:
a) sliczna piechota
Nie no dla mnie bomba
Nie grałem chyba nigdy na żadnej piechocie oprócz skaveńskiej, ale egzekutorzy nie są źli, a przynajmniej nie powinni być kiepscy. A jednak - elficka wytrzymałość 3, save na 5+ i Great weapony sprawiają, że strasznie łatwo ich wyciąć w walce wręcz (zawsze walą ostatni, czyli najczęściej wogóle biorąc pod uwagę ich predyspozycje do przeżycia ataku nawet goblińskiego). Nie wiem co trzeba by zmienić, żeby się nadawali do czegoś, ale na razie bym ich nie wystawiał grając DE.
Goblin celuje ich na 5+ i sie ich boi wiec nie bedzie zle
Moim zdaniem Executorzy sa naprawde dobra jednostka, ktora dodatkowo wywiera (przynajmniej na mnie po smierci Lorda Krasnoludzkiego z Save na 1+ z przerzutem i wardem na 4+ w challengeu :/) efekt psychologiczny. I wlasnie! Dodatkowo ladnie wygladaja
Moim zdaniem Executorzy sa naprawde dobra jednostka, ktora dodatkowo wywiera (przynajmniej na mnie po smierci Lorda Krasnoludzkiego z Save na 1+ z przerzutem i wardem na 4+ w challengeu :/) efekt psychologiczny. I wlasnie! Dodatkowo ladnie wygladaja