Czysta Parówa 16.IV.2011 W-wa

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Re: Czysta Parówa 16.IV.2011 W-wa

Post autor: Przemcio »

jednak Euro będzie lepsze nei chce widzieć spamu rydwanów goblińskich czy beastmeńskich :D
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Post autor: syrius »

Ja i moja rodzina uważamy, że ... ;)

Decydować się, decydować bo zrobię wam ocenę malowania armii :wink: :twisted:

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

minimalne :)

Nie bardzo rozumiem podejscie kolegi Pladyna i innych. Przeciez euro to nadal 8 edycja, tylko z zajebsitymi ograniczeniami, ktore ograniczaja jej losowosc. W ktorym miejscu granie bez takich ograniczen jest lepsze/ciekawsze/ambitniejsze od grania na euro bp? Niech mnie ktos przekona... Tylko bez argumentow typu "znudzilo nam sie euro", bo rownie dobrze mozna powiedziec "znudzial nam sie 8 edycja". A zreszta nevermind. Mam tylko nadzieje, ze ludzie sie opamietaja i wiekszosc turniejow bedzie organizowanych na zbalansowanych zasadach.

Edit:

Nom, zasady kohortexu moga byc.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Matej
Chuck Norris

Post autor: Matej »

JaceK pisze:Dobra, to zróbcie normalnie, ale bez Power Scrolla i z VLoSem.
Eurowcy i tak przyjdą, a nie eurowcy na takie minimalne ograniczenia pewnie przystaną.
chciałbym zauważyć, że weekend się skończył a coś nowego Młotkowego nie widać :?

a tak poważnie, to może to być dobre wyjście.
Spoko, jeszcze parę kont założy pewien nasz "kolega", na każdym głos za siebie, za generała z sojuszu, za syna, za mamusię, za tatusia i będzie 100 przeciw Euro.
Ja nie chciałem, ONI mi kazali!! :cry:

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Matej pisze: chciałbym zauważyć, że weekend się skończył a coś nowego Młotkowego nie widać :?
JaceK pisze:Wszystko będzie on-line najprawdopodobniej 18 kwietnia.

Mamy jeszcze tydzień. Warto poczekać :oops: :lol2:
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Euro.
Obrazek

Awatar użytkownika
Matej
Chuck Norris

JaceK pisze:Mamy jeszcze tydzień. Warto poczekać :oops: :lol2:
Liczę na jakąś przedpremierę na turnieju. Dogadamy się ;)

Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Post autor: syrius »

Zrobimy specjalną gablotkę przez którą będzie można obejrzeć pierwsze strony nowego numeru :wink: :mrgreen:

scoutmaster
Chuck Norris

Post autor: scoutmaster »

można grać bez ograniczeń http://www.games-workshop.com/gws/conte ... d=3900019a
nie rozumiem w czym problem
Chcecie ograniczyć losowość w grze na kości?????
czytając raporty bitewne co jakiś czas przewija się: nie wylosowałem "brzytwy" a to najważniejszy czar więc przegrałem, albo nie zdali ld na 9 mimo BSB albo nie dobiebgli na 7 i to się zdarza mimo EURO
samo rostawienie się (rzut na stronę) nie mówiąc o sparingach jest już losowe. Nawet jak analizuje się grę w szachy to okazuje się że jest przewaga 55% do 45% w zwycięstwach dla białych ( wiec losowania ma istonte znaczenie i dlatego powinno się grać się 2 mecze)
Myślę, że problemem dla niektórych graczy może być niemożność od przestawienia się na inne myślenie o battlu. Ja uważam, że poprzez scenariusze i właśnie losowość gra się balansuje sama. Z tego co piszą na forach zagranicznych żadna edycja nie była tak zbalansowana jak 8. Co z tego, że jest power scroll skoro nie zawsze się opłaca. Nie potrzeba żadnych pakietów uzupełniających armie czy pseudo balansowania. Czymś innym są natomiast uściślenia sędziowskie które uważam za istotne.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

euro
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

cytując Shina ,,co rzuciłeś? 5 a ja 6 przegrałeś" chyba właśnie o to chodzi by nie było takich opcji a euro je ograniczają. to jednak ma być gra strategiczna a nie bierki...
Obrazek

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

Kohortex +1 8) I jest ograniczenie i bedzie to jakas odmiana ;D
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Jestem przeciwko ograniczeniom z kohortexu
Obrazek

scoutmaster
Chuck Norris

Szwentas pisze:cytując Shina ,,co rzuciłeś? 5 a ja 6 przegrałeś" chyba właśnie o to chodzi by nie było takich opcji a euro je ograniczają. to jednak ma być gra strategiczna a nie bierki...
Warhammer ma niewiele wspólnego ze strategią co najwyżej z taktyką.
Granie na EURO w niektórych armiach oznacza w praktyce powielanie rozpisek. Nie mówiąc o tym, że bardzo ciekawe armie stały się nudne i mało grywalne np Lizaki.
Generalnie osoby preferujące pewien schemat i przewidywalność zawsze będą za ograniczaniem swobody wyboru.
Moim zdaniem gra jest zbalansowana dopiero gdy dopuści się wszelkie opcje (łącznie z Bohaterami Imiennymi) przy założeniu, że nie wiadomo jaki scenariusz ma być grany.

Krzysiek_312
Oszukista

Post autor: Krzysiek_312 »

ja jestem za khortexem
Obrazek

Bartys
Kradziej

Post autor: Bartys »

scoutmaster pisze:
Szwentas pisze:cytując Shina ,,co rzuciłeś? 5 a ja 6 przegrałeś" chyba właśnie o to chodzi by nie było takich opcji a euro je ograniczają. to jednak ma być gra strategiczna a nie bierki...
Granie na EURO w niektórych armiach oznacza w praktyce powielanie rozpisek. Nie mówiąc o tym, że bardzo ciekawe armie stały się nudne i mało grywalne np Lizaki.
Generalnie osoby preferujące pewien schemat i przewidywalność zawsze będą za ograniczaniem swobody wyboru.
Moim zdaniem gra jest zbalansowana dopiero gdy dopuści się wszelkie opcje (łącznie z Bohaterami Imiennymi) przy założeniu, że nie wiadomo jaki scenariusz ma być grany.
Wypowiem się w imieniu swoim ale pewnie też i wielu graczy o dużym stażu turniejowym. Graczy na turnieje nie przyciąga możliwość poprzesuwania sobie po stole ładnych żołnierzyków z losowym skutkiem tylko właśnie przewidywalność gry i zwycięstwa a jednocześnie balans w grze. Rozpiski są były i zawsze będą powielane z prostego powodu. Idziesz na turniej to znaczy w miażdżącej większości przypadków że chcesz wygrać. Poza tym zawsze rozpiski składasz pod obecne meta.
Gry prezentowane na stronie GW i w WD to tylko ładne obrazki dla dzieci z podstawówki. Natomiast na balans, o którym mówisz nie liczyłbym wcale w grze, której twórcy w jednym z podręczników umieścili kiedyś nielegalną rozpiskę i notorycznie istnieje potrzeba wydawania nowych uściśleń sędziowskich bo najlepsza rada gw mówi rzuć na 4+.
Słowem chcesz grać w "grę na kości", idź do kasyna. Chcesz grać w Battla, zapraszamy na turnieje w formacie Euro;)

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Generalnie Bartys +1 !

Euro.
Obrazek

Awatar użytkownika
Matej
Chuck Norris

Padają ciekawe pomysły z innymi ograniczeniami, ale jako, że słowo się rzekło, do turnieju nie daleko, to już nic bym nie zmieniał. Albo rybka albo pipka. Na razie 12:8 dla EuroPipki. 3,5 h do końca głosowania

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Bartys pisze:
scoutmaster pisze:
Wypowiem się w imieniu swoim ale pewnie też i wielu graczy o dużym stażu turniejowym. Graczy na turnieje nie przyciąga możliwość poprzesuwania sobie po stole ładnych żołnierzyków z losowym skutkiem tylko właśnie przewidywalność gry i zwycięstwa a jednocześnie balans w grze. Rozpiski są były i zawsze będą powielane z prostego powodu. Idziesz na turniej to znaczy w miażdżącej większości przypadków że chcesz wygrać. Poza tym zawsze rozpiski składasz pod obecne meta.
Gry prezentowane na stronie GW i w WD to tylko ładne obrazki dla dzieci z podstawówki. Natomiast na balans, o którym mówisz nie liczyłbym wcale w grze, której twórcy w jednym z podręczników umieścili kiedyś nielegalną rozpiskę i notorycznie istnieje potrzeba wydawania nowych uściśleń sędziowskich bo najlepsza rada gw mówi rzuć na 4+.
Słowem chcesz grać w "grę na kości", idź do kasyna. Chcesz grać w Battla, zapraszamy na turnieje w formacie Euro;)
Dokładnie jak pisze Bartys, jak chcesz klimatycznych losowych bitew, to graj z kolegami w domu albo sklepie. Turniej ma wpisane w swoja ideę współzawodnictwo, zmniejszenie losowości wpływa pozytywnie na konkurencyjność większości armii.
Obrazek

scoutmaster
Chuck Norris

Bartys pisze: Wypowiem się w imieniu swoim ale pewnie też i wielu graczy o dużym stażu turniejowym. Graczy na turnieje nie przyciąga możliwość poprzesuwania sobie po stole ładnych żołnierzyków z losowym skutkiem tylko właśnie przewidywalność gry i zwycięstwa a jednocześnie balans w grze. Rozpiski są były i zawsze będą powielane z prostego powodu. Idziesz na turniej to znaczy w miażdżącej większości przypadków że chcesz wygrać. Poza tym zawsze rozpiski składasz pod obecne meta.
To jako gracz o dużym stażu turniejowym musisz zrozumieć, że Warhammer zawsze będzie w pewnym sensie "grą w kości" bowiem statystyka nie sprawdza się w szczególe i dlatego śmieszą mnie dyrdymały o balansowaniu poprzez EURO.
Mam nadzieję, że w końcu ktoś z organizatorów będzie miał jaja i zrobi turniej na 8 ed bez domieszek.

ODPOWIEDZ