Warsztat MiniMonsters
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Warsztat MiniMonsters
jak dla mnie to robisz bombową robotę ;] trzymaj tak dalej! ;]
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
Nowa wersja starej chaty którą kiedyś robiłem z gipsu. Cały model zostal nieznacznie powiększony, wprowadziłem kilka lekkich zmian w wyglądzie odchudziłem cały budynek i przygotowałem do odlewania z żywicy. Chata składa się z 14 częsci, wszystko jest łatwe do sklejenia i można malować. Całość jest lżejsza, chudsza ale dzięki żywicy wytrzymała.

Chyba najlepsza twoja praca. Faktycznie masa drobnych szczegółów i śmiem pokusić się o stwierdzenie, że gdyby nie ten komin, który jednak dość mocno psuje całą pracę, praca byłaby porównywalna o ile nie lepsza z tymi domkami os GW ;]
Od dziś ten wątek będę śledził uważniej a jak zabraknie mi jakiegoś domku to z pewnością będę pukał do twych drzwi ;]
PS. Ile bedziesz sobie krzyczał za taki domek i jakbyś ustawił go na jakimś tle porównawczym bądź przy linijce.
Od dziś ten wątek będę śledził uważniej a jak zabraknie mi jakiegoś domku to z pewnością będę pukał do twych drzwi ;]
PS. Ile bedziesz sobie krzyczał za taki domek i jakbyś ustawił go na jakimś tle porównawczym bądź przy linijce.
Staram się nieustannie poprawiać jakość moich modeli tak więc powoli przechodze na odlewy żywiczne, cena jest troche wyższa ale jakość także.Naviedzony pisze:Przerzuciłeś się na finecast?
Cena za chate to 39zł, jest już dostępny na allegro. Wysokość 10,5cm.Rizzen pisze:PS. Ile bedziesz sobie krzyczał za taki domek i jakbyś ustawił go na jakimś tle porównawczym bądź przy linijce.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
No no naprawdę świetny
Mam dwa gipsowe i muszę przyznać, że żywiczny faktycznie lepszy.

Niestety to polscy gracze turniejowi wolą grać na płytach z dykty i kawałkach wykładziny zamiast lasów... musiałbyś zmienić ich mentalność a nie organizatorówKefas pisze:Fantastyczna cena! Imo organizatorzy jeśli masterów tudzież innych turniejów powinni jeśli sami nie potrafią pomalować i zrobić nabywać takie elementy terenu u ludzi takich jak Ty. Chałpa genialna!

Teraz coś dla tych co sami lubią pomajsterkować - drzwi do domków. Modele są przestrzenne czyli mają przednią i tylną strone, to z myślą o tych co lubią otwarte konstrukcje w których środek jest też ważny, np. do Mordheima.

Świątynia też bedzie, ale musze najpierw wprowadzić małą zmiane odchudzjącą w podstawie świątyni. Nie chce żeby ilość zużytej żywicy na model podbijała bardzo cene tak więc najpierw to zrobie a potem wezme się za zrobienie formy i odlewanie.
Kolejny pomysł na teren: wieża strażnicza, zrobiłem na razie pare szkiców, teraz trzeba wszystko przemyśleć pod kątem dokładnych wymiarów i zrobienia modelu do reprodukcji. Pokazuje tu na razie 2 ściany, pozostałe 2 mam w głowie ale nie będą się znacznie różniły od tych narysowanych. Mam nadzieje że szkice są czytelne i że będzie z nich wiadomo jak to ma wyglądać. Czekam na komentarze i jeśli macie jakieś pomysły co by tu jeszcze dodać lub zmienić to chętnie je poznam.

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
miłośników dwarfów jest sporo. Jakby się coś pojawiło dla nich bez szaleństwa cenowego, pewnie by było wzięcie...
Lepsza wieża uniwersalna do każdej armii niż tylko krasnoludzka 
Dół trochę nudnawy - może lepiej by wyglądała z dolnym poziomem nieco masywniejszym,
zbudowanym z większych głazów? Fajnie by było też dodać jakieś kamloty u podstawy.

Dół trochę nudnawy - może lepiej by wyglądała z dolnym poziomem nieco masywniejszym,
zbudowanym z większych głazów? Fajnie by było też dodać jakieś kamloty u podstawy.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Projekt wygląda fajowo. Zobaczymy co wyjdzie, a u podstawy starczy dodać jakieś kamloty i będzie ok. To w sumie i tak tylko kosmetyka.