Oczywiście problem jest jedynie taki, że nikt w Wawie DMP robić nie chce. Może Ślązacy z Gorzowianami zrobią DMP wspólnie w Wawie

Moderator: swieta_barbara
Też nie przepadam za statystykami, bo nie pozwalają zabłysnąć zdolnościom oratorskim.Mi tylko się nie podoba pisanie bzdur, robienie "statystyk", żeby poprzeć taki a nie inny stan rzeczy (żeby jeszcze coś rzeczywiście pokazywały).
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Chodzi mi o to Kuba, że podział na tzw. Północ i Południe, który leży u podstaw zamieszczonych przez Laika zestawień został dokonany według subiektywnej oceny, aby wygodnie pokazać to co autor założył sobie za cel "udowodnienia". No bo jeśli uważasz, że dajmy na to Poznań czy Zielona Góra to "Północ" to sorryJankiel pisze:Też nie przepadam za statystykami, bo nie pozwalają zabłysnąć zdolnościom oratorskim.Mi tylko się nie podoba pisanie bzdur, robienie "statystyk", żeby poprzeć taki a nie inny stan rzeczy (żeby jeszcze coś rzeczywiście pokazywały).
Jak Lidder wrzucił dokładne statystyki wyników z mastera bez kompozycji na forum TWF jako bazę do następnych dykusji o CS, to co bardziej zdolni dyskutanci od razu zaczęli je podważać jako nic nie pokazujące.
No bo tak z grubsza jest. Tylko 2 sezony w zestawieniu nieco odbiegają od średniej: 2009/2010 i obecny (a to z braku Trójmiasta w obecnym i Krakowa wtedy). Mi tylko chodziło o to, że w zależności jakie kryteria przyjąć to wyniki są takie a nie inne. Postanowiłem przyjąć najprostsze możliwe kryterium i szczerze to mnie wynik remisowy na koniec też zaskoczyłDomino pisze:Tak czy inaczej wyszło, że podział Północ-Południe jest bezsensowny, nie ma monopolu na mastery, a podsumowanie, w którym wychodzi 24/24/12 wygląda bardzo zgrabnie.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
Cóż Ci mogę powiedzieć, jest pomysł, żeby Laik zamiast wejściówki na turniej musiał poprawnie wskazać dwa losowe miasta na mapie.No bo jeśli uważasz, że dajmy na to Poznań czy Zielona Góra to "Północ" to sorry
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
so what?Jankiel pisze:Cóż Ci mogę powiedzieć, jest pomysł, żeby Laik zamiast wejściówki na turniej musiał poprawnie wskazać dwa losowe miasta na mapie.No bo jeśli uważasz, że dajmy na to Poznań czy Zielona Góra to "Północ" to sorry
Będzie mapa w Krakowie ? Chcę to zobaczyćJankiel pisze:Cóż Ci mogę powiedzieć, jest pomysł, żeby Laik zamiast wejściówki na turniej musiał poprawnie wskazać dwa losowe miasta na mapie.No bo jeśli uważasz, że dajmy na to Poznań czy Zielona Góra to "Północ" to sorry
Dla zmyłki dadzą mu mapę Norwegii, ciekawe czy się połapie.Scimitar pisze:Będzie mapa w Krakowie ? Chcę to zobaczyćJankiel pisze:Cóż Ci mogę powiedzieć, jest pomysł, żeby Laik zamiast wejściówki na turniej musiał poprawnie wskazać dwa losowe miasta na mapie.No bo jeśli uważasz, że dajmy na to Poznań czy Zielona Góra to "Północ" to sorry