WIELKI DRACON

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Co do malowania to nie będziemy z kalkulatorem w ręku wyliczać czy mamy 80% armii konwertowanej, czy 50%. Na oko jakoś :)

Oczywiście chciałbym zaznaczyć, żeby nie było sytuacji, że jakaś armia jest niedomalowana i parę figsów ma czarny podkład tylko (sytuacja z Balticonu). W takim wypadku bez litości posypią się karniaki, a w drastycznych sytuacjach może być dyskwalifikacja. Wymóg malowania, to wymóg malowania i niech każdy chociaż te 3 kolory ma jakoś sensownie nałożone, coby się nikt nie przyczepił.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Dzisiaj zaklepaliśmy salę na turniej, więc teraz tylko powoli będziemy dogrywać wszystkie szczegóły.

Onimusz
Pseudoklimaciarz

Post autor: Onimusz »

Ja mam tak prozbe bo potrzebuje smoka polamowanego DE pozyczyc ja fatyge postawie z soboty na niedziele 1 na 2 piwko prosz piscie bo on jest bardzo potrzebny mi..:) z gory dzieki za zainteresowanie...

pozdro600 onimusz

Sugerowałbym siąść, przeczytać to jeszcze raz i napisać po polsku - POLSKA JĘZYK TRUDNA - słyszałem kiedyś, ale piszmy chociaż składnie.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

czy na potrzeby wysiwygu przejdzie kontyngent (albo dwa) wilkołaków z konfrontacji jako minotaurów? Odpowiednie podstawki, dwuraczki, no i ogólnie zarośnięte duże bestie.

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

Uzasadnij to spaczeniem....to jak moc w gwiezdnych wojnach;) wszystko tym można uzasadnić:D

Awatar użytkownika
Bladeweaver
Mudżahedin

Post autor: Bladeweaver »

szafa@poznan pisze:czy na potrzeby wysiwygu przejdzie kontyngent (albo dwa) wilkołaków z konfrontacji jako minotaurów? Odpowiednie podstawki, dwuraczki, no i ogólnie zarośnięte duże bestie.
O tym zdecyduje sędzia malarski na turnieju po dokładnym przyjrzeniu się armii...

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

Trochę nie w czas...

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Zapodaj przykładową fotkę i będzie wiadomo o co chodzi...

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

wolalbym jednak wiedziec przed turniejem ;)

spaczeniem zadnym uzasadniać nie trzeba - w booku bestii wyrrazny jest zapis ze bestie przybieraja najrozniejsze formy i postaci, i bardzo czesto stworów i zwierzat ktorych akurat boją się ludzie w okolicy - a te minotaury są z dalekiej północy gdzie ludzie boją się wilków :D

przykłady:

http://www.rackham-store.com/boutique/f ... g=1&num=11

http://www.rackham-store.com/boutique/f ... g=1&num=11

http://www.rackham-store.com/boutique/f ... g=1&num=11 - tutaj tylko ten z prawej ;)

http://www.rackham-store.com/boutique/f ... g=1&num=11 - środkowy i ten z prawej.

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

ale zajebiste figsy!! IMO nie ma problemu, ale nie ja o tym decyduje :P
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

ważne że duże, ważne że futrzane, i że mają lujsze bronie.

A jeszcze jedna sprawa - spójrzcie na tego z latającym kotem na katanie: ma mały miecz w dłoni, i drugi, wielgachny, opiera o glebe. Tak samo mają jeszcze ze dwa inne moje zwierzaczki - po dwie bronie, jedna większa druga mniejsza. Przechodzi jako hand weapon & great weapon?

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Nie powinno być problemów z dopuszczeniem. Oczywiście zaliczenia ich jako konwersje to bym się nie spodziewał. Jak będą dwuraki i dwuraki będą też figsy miały, to myślę, że za WYSIWYG będą jakieś punkty (może nie maks). Natomiast jak ich ocenią sędziowie malarscy to nie moja broszka :) Zdaję się w 100% na ich oceny.
Prawdopodobnie będzie to Laurelin, może Dead jak będzie miał czas i ktoś może jeszcze - każdy wystawi swoją ocenę i później wyciągniemy średnią, zaokrąglaną w górę.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Jak będą dwuraki i dwuraki będą też figsy miały, to myślę, że za WYSIWYG będą jakieś punkty (może nie maks).
nie rozumiem :D czy wysiwyg jest kategorią stopniowaną? Można trochę mieć wysiwyg, a trochę go nie mieć?

Zawsze mi się zdawało że to kategoria zerojedynkowa, tzn masz albo nie masz. Jak mam w rozpisce: 3 minotaurs, hand weapond & great weapon, na dodatek często tych hand weaponów używam (żeby zabić kilku kolesi i gonić, bo dwurakami wybiję do zera i nie mogę overrunować), to dlaczego mam mieć cięte punkty za wysiwyg?

(szczegolnie że w regulaminie stoi:
4. WYSIWYG (0-3)
0-2 -> % armi spełniającej to kryterium
1 -> WYSIWYG posiadają też herosi
czy minotaur z dwurakiem i hand weaponem nie ma wysiwyga?

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Minotaur z dwurakiem i hw jak najbardziej spełnia kryterium.
U nas stopniujemy - ale sobie sam odpowiedziałeś (decyduje % armii i czy mają herosi). Może się trochę niefortunnie wyraziłem - chodziło mi o to że taki WYSIWYG (Wilkołak -> Minotaur) to nie jest jakiś maksymalny. Ale punkty powinny być.
Może jak już ustalimy kto ocenia malowanie i gdy te osoby czas znajdą to się wypowiedzą dokładnie o swojej wizji oceny malowania.

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Post autor: Kedziorson »

czy na tym turnieju moge wystawić oddział mengil manflayers? w armii ogrów oczyiście :D

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Kedziorson pisze:czy na tym turnieju moge wystawić oddział mengil manflayers? w armii ogrów oczyiście :D
A czemu nie ?? Dopuszczamy RoR i DoW :)

Awatar użytkownika
Bladeweaver
Mudżahedin

Post autor: Bladeweaver »

Scimitar pisze:[
Hmm mały błąd my nie dopuszczamy zasady Limited ich dopuszczają ;) a jako że turniej jest Limited 8) to możesz ich jak najbardziej wystawiać
:D

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Bladeweaver pisze:
Scimitar pisze:[
Hmm mały błąd my nie dopuszczamy zasady Limited ich dopuszczają ;) a jako że turniej jest Limited 8) to możesz ich jak najbardziej wystawiać
:D
Wiadomo, ale chciałem rozwiać wszelkie wątpliwości :)

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

czy kryterium wyswiga jest flufowośc oddziału, zgodnie z army bookiem? TO w takim razie wilkołaczek ma 100%, bo w booku wprost pisze że to wypaczona wersja zwierzaka którego boja sie miejscowi. Jak miejscowi boja sie wilków, to zamiast dużych dzikich krówek sa duże szalone pieski-wilczki :D

Miłoby było jakby potencjalny sędzia malarski sie wypowiedział ;)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Jak już ustalimy kto to będzie i jak tylko będzie miał/miała czas, to się wypowie.

ODPOWIEDZ