Kiedy Kadaai się spala?
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Kiedy Kadaai się spala?
a co powiecie na to, że małe k'daai spalają się 10 razy? z T4...
To logiką nie pachnie. Nie za te punkty, za które się wystawia te modele (55).
To logiką nie pachnie. Nie za te punkty, za które się wystawia te modele (55).
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!
- Infernal Puppet
- Masakrator
Jasne, jakby mało było w tym systemie kretyńsko wycenionych jednostek ( w jedną lub w drugą stronęTo logiką nie pachnie. Nie za te punkty, za które się wystawia te modele (55).

Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Moim zdaniem book do chadecji jest mocno niedopracowany, jest tam kilka istotnych błędów, cześć uścislonoe, części nie.
Uważam, że nie dodanie określenia tury jest albo kolejna pomyłką lub też dla autora zapis był zrozumiały i nie brał pod uwage jego innej interpretacji.
To tak jak ktoś bierze słownik i tłumaczy słowo w słowo... Dla Anglika zapisek może być jasny, Polak z quasiprawniczym zapędem zinterpretuje to inaczej.
Mi jest to obojętne, interesują mnie tylko zasady euro i na nie będę grać, więc poczekam co zostanie ustalone. Polskie zasady w wielu kwestiach różnią się od zasad przyjmowanych w różnych krajach, więc moga różnić się i w tym, to już kwestia chłopaków.
W ramach treningu mogę się spalać 10 razy, mogę i 15.
Aaaa i jeszcze kwestia z góry odrzucania wykładni autentycznej jest bzdurna.
Dla przykładu, po to często autorzy ustawy piszą do niej tzw komentarz, aby właśnie wyjasnić, jakie było ich ratio legis. W tym wypadku warto poszukać faktycznych intencji FW niż stawiać na dosłowne tłumaczenie.
Z miłością,
K.
Uważam, że nie dodanie określenia tury jest albo kolejna pomyłką lub też dla autora zapis był zrozumiały i nie brał pod uwage jego innej interpretacji.
To tak jak ktoś bierze słownik i tłumaczy słowo w słowo... Dla Anglika zapisek może być jasny, Polak z quasiprawniczym zapędem zinterpretuje to inaczej.
Mi jest to obojętne, interesują mnie tylko zasady euro i na nie będę grać, więc poczekam co zostanie ustalone. Polskie zasady w wielu kwestiach różnią się od zasad przyjmowanych w różnych krajach, więc moga różnić się i w tym, to już kwestia chłopaków.
W ramach treningu mogę się spalać 10 razy, mogę i 15.
Aaaa i jeszcze kwestia z góry odrzucania wykładni autentycznej jest bzdurna.
Dla przykładu, po to często autorzy ustawy piszą do niej tzw komentarz, aby właśnie wyjasnić, jakie było ich ratio legis. W tym wypadku warto poszukać faktycznych intencji FW niż stawiać na dosłowne tłumaczenie.
Z miłością,
K.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

[rzyklady tego, ze faqi i maile od customer supportu nie maja ze soba nic wspolnego masz kilka w tym temacie.Aaaa i jeszcze kwestia z góry odrzucania wykładni autentycznej jest bzdurna.
A chyba latwiej bylobhy znalezc korelacje pomiedzy warhammerem i warhammerem a pomiedzy prawem a ludkami
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Być może, natomiast nie odrzucałbym z góry takiego źródła informacji.
I nie mówię o jakimś mailu nieznanego pochodzenia, a o rzeczywiste intencje FW. Jakie byłe, tego nie wiem, ale są sposoby by tego się dowiedzieć.
Przepisy są przepisy, normy są normy, stosując wykładnię językową chcąc nie chcąc sięgacie po reguły powszechnie wykorzystywane w interpretacji przepisów. Battlowi prawnicy byli i będą zawsze. LS często się w nich bawi i szuka różnego rodzaju "wordingów", aby coś zinterpretować. Podobnie jest z wykorzystywaniem reguł matematyki czy logiki w battlu. Nie widzę w tym nic złego.
P.S. Ja już gram na 10 spalaniach - trening komandosów kurwa!
I nie mówię o jakimś mailu nieznanego pochodzenia, a o rzeczywiste intencje FW. Jakie byłe, tego nie wiem, ale są sposoby by tego się dowiedzieć.
Przepisy są przepisy, normy są normy, stosując wykładnię językową chcąc nie chcąc sięgacie po reguły powszechnie wykorzystywane w interpretacji przepisów. Battlowi prawnicy byli i będą zawsze. LS często się w nich bawi i szuka różnego rodzaju "wordingów", aby coś zinterpretować. Podobnie jest z wykorzystywaniem reguł matematyki czy logiki w battlu. Nie widzę w tym nic złego.
P.S. Ja już gram na 10 spalaniach - trening komandosów kurwa!

- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Shino pisze:Kadai destroyer pali sie 10 razy na ture.

O w dupę Shino!
Ładnie to zrobiliście

Zaiste, 100 razy na grę to już lekki hardcore

Popraw to misiek

(podsumowanie uściśleń, bodajże ostatni post)

gdzie jest napisane, że k'daai z powrotem pali się 5 razy, a nie dziesięć? jakieś uściślenia wyszły?
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!
https://docs.google.com/document/pub?id ... qd48sqb87aNever pisze:gdzie jest napisane, że k'daai z powrotem pali się 5 razy, a nie dziesięć? jakieś uściślenia wyszły?
Mishu pisze:https://docs.google.com/document/pub?id ... qd48sqb87aNever pisze:gdzie jest napisane, że k'daai z powrotem pali się 5 razy, a nie dziesięć? jakieś uściślenia wyszły?
Na ETC pali się 5 razy w Polsce gdzie gramy większość turniejów z zasadami ETC z nich nie korzystamy a Sędziowie przegłosowali spalanie się w turze każdego gracza (czyt. 10 razy).
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Dopiero zostało przegłosowane i już ma być zmieniane?Never pisze:co za kraj porypany;(, a nie mogą tego zmienić?
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
jak gracie przeciwko CHD to wam jest to na rękę (gdybym grał przeciwko mi też by było) , ale spoko widzę że lubicie grać na równych warunkach^^
sam pisałem maile do GW z zapytaniami i różne odpowiedzi dostawałem w zależności od tego kto odpowiadał
chłopaki dmuchają na zimne po prostu, powinna być oficjalna komunikacja
powodzenia w babicach

powodzenia w babicach

Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
@Never. Na żywo jesteś normalnym typem, spróbuj siadając przed kompem tak mocno tego nie zmieniać.
Nie wiem czemu kraj za to winisz, po prostu na LS jest 5 fatalnych typów. Gwarantuje Ci, że po pokazaniu się tego w oficjalnych materiałach zostanie to zmienione, natomiast w chwili obecnej mamy sytuacje gdzie dwa gremia 5 osobowe wyraziły swoje opinie.
Nie wiem czemu kraj za to winisz, po prostu na LS jest 5 fatalnych typów. Gwarantuje Ci, że po pokazaniu się tego w oficjalnych materiałach zostanie to zmienione, natomiast w chwili obecnej mamy sytuacje gdzie dwa gremia 5 osobowe wyraziły swoje opinie.
Normalnie przesadzacie - wyrzucenie tej szóstki jest naprawdę tak rzadkie, że przy statystykach Kdaia i tak się opłaca. Na ostatnim turnieju we Włocławku ani Niljor ani Grolshek ani razu chyba się nie spalili ! Ale fakt jak masz pecha to nawet 1 spalanie cię nie uratuje 

gnerealnie zagrałem mastera na tych 10 spalaniach i K'Daii przeżył tylko 1 Bitwe w żadnej się nie spłacił w ostatniej po prostu nie zginął ;/
( w 4 bitwach wbił sobie po min. 3 rany )
Takze 10 spalań to dla mnie dużo. Tak jest tak będe grał ale nie mogę sie doczekać aż w Faqu wyjdzie 5
( w 4 bitwach wbił sobie po min. 3 rany )
Takze 10 spalań to dla mnie dużo. Tak jest tak będe grał ale nie mogę sie doczekać aż w Faqu wyjdzie 5

Ostatnio zmieniony 30 kwie 2012, o 09:12 przez Denis, łącznie zmieniany 1 raz.
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688