po co komu DoW?

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Re: po co komu DoW?

Post autor: PiotrB »

Xier pisze:Ja nie mam nic przeciwko DoW jeżeli to będzie dobrze zrobione czyli 1 book jak indy gt wszystkie erraty i faqi przy sobie i przede wszystkim oryginalne modele a konwersje jedynie nie wypuszczonych modeli na wysokim poziomie bo jak sami piszecie armia będzie grana przez kolekcjonerów i fanów tak więc nie powinien to być problem dla nich :)

popieram rękami i nogami...

Przemcio - nie chce mi się z Tobą gadać...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Karlee pisze:PS. Furion, uważam, że z zasadami pik to przesadziłeś. Walka z +3 szeregów, ASF i +1S? Powinny mieć max. +1 szereg ponad to co mają włócznie.
Przemcio pisze: Acha to teraz Furion tworzy zasady do Warhammera nice...
Tak wynika z wordingu pik. Na starą edycję mogły walić z 4 szeregów, ASF i +1S to nie mój wymysł, tak jest w ich opisie. Dodając hordę i supporty (8ed) wychodzi 6 szeregów.
Daw pisze:to dobrze, że dyskusja jeszcze trwa. Furion jako jedyny związany bezpośrednio z DoW nie powinien w niej brać udziału (wg. mnie). Zablokujcie wskrzeszenie DoW i wywalcie Furiona z LS. Po co robić nowe zasady terenów autorstwa Furiona? Po co w ogóle wskrzeszać umarlaka z jakimiś zasadami totalnie nieprzystosowanymi do VIII ed? Bo tak się podoba członkowi LS? To go wywalcie z LS i nie będzie siał fermentu.
W skrócie: ssij.

Przywrócenie DoW (z propozycją grania na Euro) zainicjował Jankiel. Ja na masterze zająłem już top 5 trzema różnymi armiami, to czy będą dopuszczone DoW jest mi pod względem ciśnięcia wyniku zupełnie obojętne. A że mam figurki i chętnie bym nimi zagrał - nie zaprzeczam.

Fermentu nikt nie sieje, przed publikacją uściśleń wszyscy członkowie LS wypowiedzieli się w sprawie dopuszczenia DoW.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

No bo co argumenty się skończyły :?: super dopuśćmy DOW bo ktoś sobie podręcznik poprzerabiał, to może jeszcze dopuścimy Arabie, Nippon, Cathay i np Norskę bo czemu nie, ktoś ładne podręczniki zrobił. Chcesz grać DOW to graj w domu na zasadach, które sobie sam stworzysz i nikomu nic do tego... zresztą możesz turnieje robić z DOW czy jakąkolwiek inną armią, ale wpychanie DOW do uściśleń przez Furiona to bzdura bo nie od tego są uściślenia. A wskrzeszanie turniejowe armii przez członka LS (który nią gra) to jest mocno podejrzane.

Furion może trochę kultury co bo burak w tym momencie z ciebie wychodzi. Pragnę zauważyć, że nikt cię tu nie wyzywa.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Taa i nagle się okaże że każdy ma armie dogsów bo ma w pudełkach jakieś połamane śmieci.

Właśnie Furion trochę kultury...
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Jak piszesz odpowiedź do mojego posta to najpierw wypadałoby takowego przeczytać, na wszystkie Twoje (powtarzające się) zarzuty już tam odpowiedziałem.

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Furion pisze:W skrócie: ssij.
W skrócie, idź do Asgera z takimi szczeniackimi pyskówkami.
Furion pisze:Przywrócenie DoW (z propozycją grania na Euro) zainicjował Jankiel. Ja na masterze zająłem już top 5 trzema różnymi armiami, to czy będą dopuszczone DoW jest mi pod względem ciśnięcia wyniku zupełnie obojętne. A że mam figurki i chętnie bym nimi zagrał - nie zaprzeczam.
Obojętne ale jednak zostało to na sztywno wpisane do uściśleń LS jakby to było uściślenie wordingu z RB albo któregoś FAQ-a... przestań robić z ludzi debili.

EDIT: Dla CHD każdy organizator mógł wrzucić zapisek, że dopuszcza Indy GT i wielokrotnie tak się działo. Tylko nie było to obligaoryjnie wpisane do dokumentu wyjaśniającego nieścisłości w zasdach. Każdy mógł wybrać czy chce mieć chadecję na turnieju czy nie.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2012, o 11:18 przez Daw, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Furion pierwsza część mojego posta jest skierowana do Piotra nie do ciebie :wink: skierowana do ciebie wypowiedź zaczyna się od twojego nicka.

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Denis pisze:cahir załoze sie ze nawet wszystkich zasad do conajmniej 1/3 armii nie znasz ale jest ochota ponarzekać to to robisz ??

Co za problem jak przeciwnik Ci pokaze jednsotki i zerkniesz sobie na zasady ??

Ale oczywiscie dla Ciebie jest bo kserówka jest zła ty oczywisćie w domu masz wszystkie booki oryginalne bo jak to mówisz musisz sie z zasadami każdej armii poznać

Taka prawda wszyscy któzy sie rzucacie ze zasad nie mozecie obejrzeć robicie to tylko po to bo niechcecie DoW a w domu macie tylko army booki do własnych armii i reszta pdfy na kompie
Znam dobrze zasady wielu armii, jeśli chciałbyś wiedzieć. Wjeżdżanie na moją wiedzę na te tematy nie pasuje do tematu i jest dowodem na brak argumentów. Nie narzekam, tylko się sprzeciwiam.
Taki problem jest, że nieraz widziałem kserówki ABków i wiem, że są czasami w fatalnym stanie. A jeśli kogoś nie stać na książkę, bo tania nie jest, to nech odpuści sobie hobby, które nomen omen też pochłania sporo pieniędzy.
Co do booków - mam booki tych armii, którymi gram, i tak są one oryginalne. Co do reszty - wystarczyło mi, że gram sporo na turniejach i to z różnymi armiami i pamięc mam dobrą - więc zapamiętałem co który oddział robi. Tylko zrobiłem to czytająć konkretne notki lub przeglądając book przeciwnika.

Jeśli okaże się, że naprzeciwko mnie stanie na turnieju gracz i dopuści się DoW i będzie miał książke wraz ze wszystkim - chętnie podam mu rękę i zagram bez obawy walów. Natomiast jeśli poda mi kserówki, które często wyglądają jakby je ktoś psu z gardła wyciągnął to sory, nawet mogę mieć te 20 punktów w plecy. Nie po to chyba jest to hobby, żeby oszczędzać na tak podstawowych rzeczach jak AB. To jakby chcieć się ścigać gokartami, a zapomnieć opony napompować.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Cahir problem jest taki, że do DOW nie ma booka poza tym 5ed... Ravening Hordami i jakimiś artykułami w WD.
To do czego link jest to jest jakaś funowska przeróbka.

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

No to właśnie. To, do czego nie ma AB lub oficjalnego AL nie powinno być dopuszczane.

Drzecie się o nielegalność PDFow, a kserówki z nich druknięte już są ok?
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

Matis pisze:KU...RWA skoro graczy DoW jest tak mało to co wam przeszkadza, żeby "naprawić" i zaktualizować ich zasady.
Prawdopodobieństwo, że spotkacie gracza DoW na turnieju jest i tak znikome.
tylko, ze to nie jest plusem a wlasnie minusem.
idziesz sobie na tura a tu nagle stajesz przeciwko DoW. nie znasz tej armii kompletnie bo tylko 3 ludzi nia gra.
w tym momencie przekartkowujesz ksera by jak najszybciej przeczytac zasady i postarac sie pare z nich zapamietac ;)
mozna tez caly czas przeciwnika prosic by co chwila przypominal ci o zasadach.

co w sumie przedluza cala gre.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Drzecie się o nielegalność PDFow, a kserówki z nich druknięte już są ok?
Na kserówkę trzeba się wykosztować :wink: . Poza tym, jest domniemanie niewinności - zakłada się, że kserówka jest z oryginalnego AB, a nie z nielegalnego zródła, PDF zaś to ewidentny dowód piractwa. Taka subtelna różnica :) .
Fanowska, czy furionowa, zdecydujcie się w końcu o czyim tworze dyskutujemy :mrgreen: ?
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Na kserówkę trzeba się wykosztować . Poza tym, jest domniemanie niewinności - zakłada się, że kserówka jest z oryginalnego AB, a nie z nielegalnego zródła, PDF zaś to ewidentny dowód piractwa. Taka subtelna różnica .
O ranyy... w przypadku DoW raczej trzeba zakładać, że to tylko ksero, skoro nie ma go w sprzedaży. OFc zdarzą się wyjątki, ale ja np uwierzę dopiero jak zobaczę. Taki niewierny Tomasz ze mnie.

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Infernal Puppet pisze:
Fanowska, czy furionowa, zdecydujcie się w końcu o czyim tworze dyskutujemy :mrgreen: ?
W ogóle cyrk na kółkach się robi bo są dwie :D
Jedna to ta w uściśleniach sędziowskich, które nota bene stają się takim małym AB dla DoW ;)
Druga to funowska wersja przerobionego booka do DoW. ;)

a dyskutujemy o jednym i drugim... :lol2:

Cahir - trolling działa, uważaj ;)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

Malutki głosik w sprawie pik z mojej strony - 5 szeregów to maksimum jakie osiągnięto w realu. Macedońska falanga naparzała w ten sposób. Więcej w zasadzie nie sposób uzyskać, bo pika musiałaby być tak monstrualnie długa, że operowanie nią byłoby w zasadzie niemożliwe albo łamałaby się pod własnym ciężarem.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Ja tam nie widzę za bardzo zmian jakiś wprowadzonych przez Furiona, poza dostosowaniem wordingu pik do wprowadzonych w 8 edycji typów jednostek (już nie wspomnę że pikinierzy są dość słabą jednostką i raczej nie do wystawiania na turnieju). Coś mi umknęło?

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Uściślenia sędziowskie to jedno - możecie je zobaczyć tutaj:

http://www.mediafire.com/?mtnmbi7sbvkf4c7

a funowski podręcznik to osobna sprawa i LS o nim nawet pewnie nie wie:)

http://www.scribd.com/doc/38079464/Warh ... ogs-of-War

choć jest znacznie lepszy i realniejszy...jest FUNOWSKI i zapewne nie zostanie zaakceptowany...
sorry za zamieszanie niepotrzebne:)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Piotrze, ależ ten funowski może być i jeżeli będę organizował w Paradoxie turniej na inny format niż Euro to z chęcią jak i z czystej ciekawości wole dopuścić ten book, który podlinkowałeś niż zaakceptować zmiany w rulingu LS dla całej polskiej ligi, w których nie powinno być słowa o armii spoza oficjalnych. Generalnie to wszystko powinno zależeć od organizatora, a nie od osób z LS, że akceptując uściślenia do FAQ i RB z automatu akceptujesz też obecność trupa w worku którego uściślenia Ci podsuwają... tak się rzeczy po prostu nie załatwia.

EDIT: Kiedyś był bardzo fajny turniej w Lublinie. Dopuszczone były (dwa lata temu Tamurkana jeszcze nie było) Indy GT, Kislev, DoW, Araby, Kitai i pozostałe funowskie ab-ki także klimat był, o ogromej zabawie z gry na takim turnieju po nocy spędzonej na "ranczu" nie wspomnę :)
Ostatnio zmieniony 29 sie 2012, o 12:22 przez Daw, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Uściślenia sędziowskie to jedno - możecie je zobaczyć tutaj:

http://www.mediafire.com/?mtnmbi7sbvkf4c7
Czyli wiele chaosu o nic. Tym bardziej, ze jak widzę, dostosowanie cokolwiek połowiczne, ani koszty nie zmienione [ a jak już to minimalnie ], ani zasady nie pododawane [ impakty w szarży dla ogrów np. ]. Taka trochę po łebkach ta robota. Słabo, śniegów nie ma...
a funowski podręcznik to osobna sprawa i LS o nim nawet pewnie nie wie:)

http://www.scribd.com/doc/38079464/Warh ... ogs-of-War
Wiedzieć pewnie i wie, ten projekt był wrzucany tu kilka razy przy różnych okazjach, takich jak choćby nieudane prace na boarder princowym AB dla DoW jeszcze w poprzedniej edycji.
choć jest znacznie lepszy i realniejszy...jest FUNOWSKI i zapewne nie zostanie zaakceptowany...
sorry za zamieszanie niepotrzebne:)
Taaak, bo wszystko co fanowskie jest złe plugawe, nikczemne, nie zbalansowane i najlepiej wyslać wiedźmina na to :P .

Po kiego grzyba ja się pytam próbować przeforsować jakiś robiony na pół gwizdka się update, jak od sporego już czasu [ od roku co najmniej ] jest łatwo dostępny w sieci gotowy i kompatybilny z nowymi zasadami podręcznik. Czasu zeby go przed dopuszczeniem przejrzeć, a moze i o zgrozo przetestować chyba nie brakowało :roll: :roll: :roll: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Infernal Puppet pisze: Taaak, bo wszystko co fanowskie jest złe plugawe, nikczemne, nie zbalansowane i najlepiej wyslać wiedźmina na to :P .

Po kiego grzyba ja się pytam próbować przeforsować jakiś robiony na pół gwizdka się update, jak od sporego już czasu [ od roku co najmniej ] jest łatwo dostępny w sieci gotowy i kompatybilny z nowymi zasadami podręcznik. Czasu zeby go przed dopuszczeniem przejrzeć, a moze i o zgrozo przetestować chyba nie brakowało :roll: :roll: :roll: .
Oczywiście w 100% się zgadzam ale lepiej żeby w ogóle DoW wróciły niż wcale...
Podręcznik funowski DoW poprawia wiele niedociągnięć - i jest z chęcią grany na całym świecie.Nawet firma Lone Wolf w swoim najnowszym Army Buldierze podaje ten ten podręcznik jako "dopuszczony"

Dogs of War Notes

Data Sources: All Stock DoW/RoR files from the 6th Edition PDF are available by ensuring that the Allow Unofficial Units is NOT selected.

The Indy Armybook Dogs of War v 4.1 and Regiment of Renown Sourcebooks Version 4.0 with FAQ 1.02 from www.dogsofwaronline.com are available by selecting Allow Unofficial Units. Additional source materials have been added to Allow Unofficial Units. They have culled from other out-of-print or dated sources using basic point values from other Games Workshop Armybooks and/or then this editors best guess.

LS pewnie nigdy nie podpisze się pod tym podręcznikiem - wolą bezpieczniejsze rozwiązanie.W sumie ja ich rozumiem...
Obrazek

ODPOWIEDZ