Pomysły i Inspiracje...

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Post autor: Marko »

@Silesian
Lekko zmodyfikowany pomysł: 4 albo 6 warriorów (nie wiem, jak duże by to wyszło), ale właśnie niesie coś takiego, ale żeby oprócz znaku któregoś z bogów był też ołtarz, a na nim w lubieżnych pozach dwie demonetki. O, to by było :)

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Silesian_Heretic pisze: Ja znowu z innej parafii. Panowie i Panie, macie jakieś pomysły na WarShrine? (...) Zapodajcie swoje pomysły, jestem ciekawy czy ktoś o tym już myślał :)

Ja się mocno łamię nad graniem mortalami, bo jakiś sentyment jest. Ale w obecnej chwili mam 3 niepełne armie i na coś musze się zdecydować.
Nad Warshrinem myślałem, ale w klimacie Nurgla. Mam takie zgniłe konie z innego systemu (miały być na rydwan z mark of Nurgle, kiedyś tam dawno). Do tego podwozie z rydwanu, na nim malownicza kupka szczątków i innych trofeów, stojący grubas z jakimś toporem / tasakiem w ręce (konwersja z orka), obok drepcze koleś z batem i jeszcze jeden składający jakieś trofeum ku chwle Papy Zgniłka. Tylko jak to wszystko zmieścić? :)
Silesian_Heretic pisze:Mam pomysł na coś takiego: 4 warriorów niesie coś takiego jak dysk w taki sposób jak się lektykę nosi, na ramionach, oczywiśie na górze nalepiony znak slaanesha, maszt na którym jest stara okrągła ikona chaosu (ta okrągła) a na niej przybita figurka Morathi do góry nogami ;)- jest cos takiego, sztandarowy na CMON, który trzyma chyba taki totem w ręce; No i wkoło masztu, na dysku, tańczące demonetki z 6ed.
Włala.
Obrazek
Nie podobają mi się tylko te przycięte kończyny Morathi.
Jesli nie to trzeba będzie przemyśleś, dla samej frajdy cos bym zrobił bo i tak wątpię ze będę toto wystawiać jeśli w oryginalnym booku nie zmienią kilku zasad, zobaczymy.
Wygląda że nie zmienili, wczoraj oglądałem booka. ;)
Ostatnio zmieniony 15 paź 2008, o 08:43 przez KrzysiekW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ulgdor
Wałkarz

Post autor: ulgdor »

A ja myślę, by zrobić to z Chariotu of the Harvester Gamezonu
http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=gz0740&sid=6007e427

Tylko zamiast osiołka dać Maruderów, no i banery chaosu, Necrofila nie co przerobić na Szamana Chaosu.
Trochę GSu tu i tam i gotowe :P

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

A macie pomysł na Shrina do armii stylizowanej na vikingów? :wink:
może jakieś szczątki longboat'a ciagnięte na łańcuchach. może krzyż celtycki,posąg, szubienicca z jakąś fajną zwłoką? nie bardzo wiem co może być.
Bo kilka innych pomysłów mam np. exalted slanesza na swoim mouncie to będzie Odyn na Sleipnirze(koń 8 nóg-20 cali :D). Zamiast dysku Valkyria? na pegazie? forsakeni - wiadomo berserkerzy, reszta jest jak trzeba, tylko nie mam pomysłu na shrina. :?

Awatar użytkownika
krecik_77
Mudżahedin

Post autor: krecik_77 »

Czopek, jak Wikingowie, to nie krzyż celtycki - mylisz kultury :roll:

PS: Widać, że Ci ten pogański metal siadł ostro na beret, jak masz taki pomysł na armię chaosu

Awatar użytkownika
ulgdor
Wałkarz

Czopek, jak chcesz tworzyć taką armię, to poczytaj mitologie nordycką, a inspiracje same się znajdą.
Bardziej pod wikingów to mi krasnale wyglądają. Chociaż mógłbyś skorzystać z jakiś elementów od nich (główki np).
A co Shrina wikingowego, to może zrób Fenrira (gigantycznego wilka), skutego łańcuchami, na kopcu czaszek, niesionego na wielkiej tarczy, przez 4 chłopa.

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

krecik_77 pisze:Czopek, jak Wikingowie, to nie krzyż celtycki - mylisz kultury :roll:
otóż jeśli wiki to wiarygodne źródło -"W północno-zachodniej Europie czasów pogańskich stał się atrybutem nordyckiego boga Odyna, inaczej Wodana." ale wiadomo, nazwa od razu kieruje do celtów. :wink:
krecik_77 pisze:PS: Widać, że Ci ten pogański metal siadł ostro na beret, jak masz taki pomysł na armię chaosu
a siadł siadł :D chaos najlepiej pasuje do tego. :wink: middenlandu trochę miałem który pasuje też do podobnej koncepcji ale oni walczyć wręcz nie potrafią :roll:

Ulgdor: ciekawy pomysł, ale najpierw zagłębię się w mitoligię może ciekawy pomysł się nasunie, chociaż ten jest też wcale niezły :wink:
a i główek krasnalich kilka powklejam jak nie będą za małe :D

Awatar użytkownika
krecik_77
Mudżahedin

Czopek pisze: otóż jeśli wiki to wiarygodne źródło -"W północno-zachodniej Europie czasów pogańskich stał się atrybutem nordyckiego boga Odyna, inaczej Wodana." ale wiadomo, nazwa od razu kieruje do celtów.
To już takie bzdury wypisują w wikipedii? lol

Awatar użytkownika
ulgdor
Wałkarz

Myślę, że po prostu Tzeentch chce by ta magiczna księga wiedzy wikipedią zwana celowo mąciła umysły nie winnych :D

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

:D nie tylko ona, był taki film dokumentalny na discovery o podbojach vikingów, bodajże na Grenlandii w obozie postawili drewniany krzyż celtycki. Coś w tym jest, czemu miałoby to być nieprawdą, historia zna parę innych przypadków podobnych zapożyczania znaków i symboli. :wink:

Awatar użytkownika
krecik_77
Mudżahedin

Czopek pisze::D nie tylko ona, był taki film dokumentalny na discovery o podbojach vikingów, bodajże na Grenlandii w obozie postawili drewniany krzyż celtycki. Coś w tym jest, czemu miałoby to być nieprawdą, historia zna parę innych przypadków podobnych zapożyczania znaków i symboli. :wink:
Discovery, kolejne zajebiste źródło wiedzy
Weź , Czopuś, doczytaj o wikingach w okresie przed- i
pochrystianizacyjnym. Masa książek jest, po polsku. Internet i tv kłamią ! ;)

Awatar użytkownika
ulgdor
Wałkarz

Co myślicie by zrobić DO z połączenia tych panów http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=9509 z tymi raptorkami http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=gz0652&sid=473af97f ? Widziałem gdzieś podobną kombinację, ale nie pamiętam gdzie.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

a dokladniej co masz na mysli bo jeszcze nie nie wpadlm na to jak chcesz to polaczyc

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

ogr + jaszczur = dragon ogr
wiele ich sie pałenta na coolmini poszukaj ale osobiście ci radze kupić orginalne DO bo efekt ten sam a tylko roboty dużo

Awatar użytkownika
ulgdor
Wałkarz

Połączyć to to chce, by odciąć jaszczurowi główkę, trochę nogą przestawić położenie, dołączyć do tego korpus ogra. Troche gs tu i tam i gotowe.

RAFIX napisał:
ogr + jaszczur = dragon ogr
wiele ich sie pałenta na coolmini poszukaj ale osobiście ci radze kupić orginalne DO bo efekt ten sam a tylko roboty dużo
Efekt nie ten sam na pewno nie będzie. Moim zdaniem będzie wyglądało dużo lepiej ;P Te aktualne DO to średnio mi do gustu przypadają. Chciałbym zrobić bardziej dynamicznych.

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

W takim razie zakombimował bym z nogami i recami przy orginalnych modelach. Jak byś powyginał nogi, wywalił ręce i dodał te z irongutów z dwurakami, oczywiście trza mieć troche skila w robieniu GSem ale nic nie osiągalnego.
Jeżeli chodzi o połączenie jaszczura z ogrem to wybrał bym jaszczurki spod jazdy saurosowej gabarytowo by pasowało, te z gamezona są drogie chyba 50 zł od sztuki i na podstawke 40x40 za duże.
Jak by te z saurusów były za małe to można dać jakieś blachy na grzbiet i będzie git ewentualnie jakieś ochraniacze z kolcami na nogi/ręce, kolce na grzbiet

Awatar użytkownika
Rainhold
Chuck Norris

Post autor: Rainhold »

Moim zdaniem ulgdor ma fajny pomysł :!: Trochę karkołomny biorąc pod uwagę ceny modeli ale jeśli ktoś chce grać DO i nie przyprawiać siebie lub przeciwników o napady nudności absolutnie nie powinien wystawiać na stół oryginalnych nie konwertowanych modeli GW (chodzi o DO).

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Saurus bedzie troche maly w porownaniu do ogra raczej Krox bylby lepszy ale to wieksze koszty ida

Awatar użytkownika
ulgdor
Wałkarz

Hehehe albo po hardcorze iść i kupić gumowe raptory na bazarku ;p
Puki co mam zamiar zrobić jednego takiego DO zobaczymy jak to wyjdzie. Mam 2 GW więc bym miał już oddzialik. Jak ten pierwszy wyjdzie to powoli będę robił kolejnych ;)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

takie pytanie wie ktos czy płaszcz Sigvalda jest oddzielnie doklejany? chce z niego zrobic exalteda na steedzie slaanesha tylko plaszcz bardzo przeszkadza w przekrajaniu modeli na pół :/

ODPOWIEDZ