05.01.2013 - BILATICON vol. VIII ! Bielsko-Biała

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Re: 05.01.2013 - BILATICON vol. VIII ! Bielsko-Biała

Post autor: PiotrB »

no tak - pamiętam - tam gdzie żyją smoki! :) Zapisz mnie od razu :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Zapisane. Na chwilę obecną mamy już 22 osoby. Nieźle, jak na miesiąc przed turniejem.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Czy jest szansa rozważyć niegrającego głównego sędziego? Chyba lepsza była by taka opcja dla bezstronności

Btw na MPekach nie mieliście nawet druknietych Errat i FAQów a średnio czuje sie z sytuacją kiedy na cytat z booka słyszę "ale ja wiem ze gdzieś tak jest więc tak jest" więc może by to nadrobić? No chyba ze zadeklarujecie ze nie drukujecie to się zaopatrzę na własna rękę, bo przypuszczam że mi będą potrzebne
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Wpadnę i będę szarpał, jak Reksio szynkę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Wpisz Karpia, bo go pominąłeś ;)

No i mnie, bo limit już na wykończeniu :(

Łukasz 'Sevi' Seweryn, OK, id 3590, True Legion, Kraków.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

@Qc
proponuję żebyś po prostu został w Tychach, będzie prościej dla każdego.
(jak zasponsorujesz i znajdziesz sędziego to pomyślimy)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

-Qc- pisze: Btw na MPekach nie mieliście nawet druknietych Errat i FAQów a średnio czuje sie z sytuacją kiedy na cytat z booka słyszę "ale ja wiem ze gdzieś tak jest więc tak jest" więc może by to nadrobić? No chyba ze zadeklarujecie ze nie drukujecie to się zaopatrzę na własna rękę, bo przypuszczam że mi będą potrzebne
O nie wiedziałem że potrzebowałeś. Erraty i FAQ mam wszystkie ściągniete na komórce (do 40k też jakbyś chciał), a uściślenia sędziowskie mam ze sobą wydrukowane od czasu jak rozdawali na DMP. Wiem że już nieaktualnie, ale wiele sie tam nie zmieniło.
Eldritch pisze:Wpadnę i będę szarpał, jak Reksio szynkę.
Jak student kebaba :D

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Post autor: wychwa »

Racibórz się zgłasza

wychwa 3508
Jędrek 3933
Radzio 3739
Grzesiu 3969
Robert 3968

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Nie ma mnie na liście:) a zgłaszałem chęć przybycia sto lat temu;p
Jak ma braknąć miejsc czym prędzej mnie dopiszcie:))
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Też proszę o dopisanie, zgłaszałem się na 2 stronie,

Damian "Dydu" Drzystek ID 1153

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Updejcik

Awatar użytkownika
Bombaj
Chuck Norris

Post autor: Bombaj »

Ależ szybko się lista zapełnia. Póki są wolne miejsca zgłaszam się :)

(2285 Mateusz Bombaj Dąsal )

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Laik pisze:@Qc
proponuję żebyś po prostu został w Tychach, będzie prościej dla każdego.
(jak zasponsorujesz i znajdziesz sędziego to pomyślimy)

Jeżeli taka jest reakcja na w spokojnym tonie zadane pytania to gratuluję, liczę że Jasif odniesie się do tego merytorycznie. Do bycia sędzią na turnieju nie trzeba wiele - wystarczy te rulsy raz przeczytać chodzić po sali i mieć je przy sobie, uważam że i graczom byłoby wygodniej mieć w każdej chwili kogoś każdego a i Szatisowi będzie lepiej się grało jak nikt go nie będzie odwoływał od stołu. Imo oczywiście.

Skoro Spawn ma je w telefonie to już np nie muszę ich drukować po prostu będę go zaczepiał o nie zawsze w razie potrzeby - wielkie dzięki za odzew ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Ja się z Tobą w całej rozciągłości zgadzam, na każdym turnieju powinien być nie grający sędzia, imo powinny być też ciepłe napoje, przekąski, hostessy i tania wejściówka.

Prawda jest taka że kiedy Lidder przestanie być biednym studentem to będzie wielki problem żeby znaleźć kogoś do sędziowania mastera...
W tym momencie znajdź kogoś kto będzie sędziował na lokalu...

Nie kojarzę za bardzo lokali z niegrającymi sędziami... może w Jorgusiu takowe są?

A odpowiedź miałeś za całokształt Twojej nic nie wnoszącej działalności forumowej.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

a propos Jorgusia;p to Solo wydający sędziowskie decyzje za pomocą rzucę Wam na 4+ w oczywistej sytuacji zasadowej powinien wzbudzić większe kontrowersje niż niegrający Szaitis;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Eldritch pisze:Wpadnę i będę szarpał, jak Reksio szynkę.
Obrazek
-Qc- pisze:Czy jest szansa rozważyć niegrającego głównego sędziego? Chyba lepsza była by taka opcja dla bezstronności

Btw na MPekach nie mieliście nawet druknietych Errat i FAQów a średnio czuje sie z sytuacją kiedy na cytat z booka słyszę "ale ja wiem ze gdzieś tak jest więc tak jest" więc może by to nadrobić? No chyba ze zadeklarujecie ze nie drukujecie to się zaopatrzę na własna rękę, bo przypuszczam że mi będą potrzebne
FAQ, Errata, Uściślenia i Regulamin będzie wydrukowany i dostępny na miejscu. Proponuję zapoznać się z regulaminem :
Sędziego wołamy tylko w ostateczności. Jeśli są kwestie, które nie są jasne, skonsultujcie się z Rule Bookiem, Army Bookiem, Uściśleniami, Erratą i FAQami. Jeśli tam nie ma odpowiedzi - dopiero wtedy wołacie sędziego. Za nadużywanie sędziego głupimi pytaniami typu "Czy od overruna można dać flee?", będą punkty karne.
Założymy się, że zarówno ja, jak i Młynek, będziemy egzekwować ten zapis? :)

Awatar użytkownika
Młynek
Chuck Norris

Post autor: Młynek »

ja będę niegrającym sędzią postaram sie poogarniać kompa i salę i mieć ze sobą faq itp
wszystko będzie konsultowane z debelialem i szaitisem.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Damy Ci jakieś lateksowe wdzianko BDSM, pejcz i maskę z Mroczną Bilą na czole i będziesz ludzi dyscyplinował :twisted:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Za zapisu nie wynika że te dokumenty będą dostępne, a nazwa sędzia techniczny wskazuje ze nie będzie zajmował się zasadami. Ale odpowiedzi Jasifa i Młynka rozwiały moje wątpliwości, bardzo za nie dziękuje ; )

Laik - zchilluj. Nie do Ciebie odzywałem, zwracałem się do Jasifa więc sprawa Cię osobiscie nie dotyczy - jak widać bez emocji dało się na to odpowiedzieć.
A jak kiedyś SS zorganizuje lokal z wejściówka 10+ to osobiście na nim będę niegrającym uzbrojonym w uscislenia i błogosławieństwo Furiona sedzią. Na razie robimy lokale za 10 złotych i hamburgerem albo piwem w cenie wejściówki

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

póki miejsce jest, zapisuje się :D
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

ODPOWIEDZ