Kościół Bogów Chaosu
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Kościół Bogów Chaosu
Ja będę w Gliwicach za 2 tygodnie mieszkał, więc mogę tam dostarczyć naszą nowinę
Challenge acceptedSmh pisze:Tak informacyjnie, dla wszystkich zapalonych... zanim przejdziecie do jakiegokolwiek związku wyznaniowego musicie się wypisać z poprzedniego. Czyli w 99,9% z Was opcja apostazji... ciekaw jestem ilu "kozaków" będzie miało jaja pójść do parafii tam gdzie byli chrzczeni i podpisać papiery... zwłaszcza jak do tego samego kościoła dyla ich babcia...
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Znajdź 100 takich ludzi.
robi się coraz mądrzej.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Widze hejterzy cos tam pierdza ale slabe to jak fluff waszych bogow :p
Co do apostazji to jakby powiedziala moja babcia nie ja sie zapisywalem to nie powinienem sie musiec wypisywac. Zreszta nie jestem pewny czy przy zmianie wiary formalnosci nie zalatwiaja zwiazki wyznaniowe miedzy soba. Pomijajac juz fakt ze proponowane 0,5 procenta bedziesz mogl zadeklarowac na dowolny zwiazek wyznaniowy.
Sama procedura jest glupia ale do zrobienia i uwielbiam to straszenie babcia. Moja jakos zawalu nie dostala :p
Pozdro
Co do apostazji to jakby powiedziala moja babcia nie ja sie zapisywalem to nie powinienem sie musiec wypisywac. Zreszta nie jestem pewny czy przy zmianie wiary formalnosci nie zalatwiaja zwiazki wyznaniowe miedzy soba. Pomijajac juz fakt ze proponowane 0,5 procenta bedziesz mogl zadeklarowac na dowolny zwiazek wyznaniowy.
Sama procedura jest glupia ale do zrobienia i uwielbiam to straszenie babcia. Moja jakos zawalu nie dostala :p
Pozdro
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
+1
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Nie wiem co napisać po przeczytaniu tego tematu, tak by nikogo nie obrazić. Zatem poradzę tylko twórcom pomysłu i jego entuzjastom ażeby wzięli patelnie i zobaczyli czy ich głowa do niej pasuje. Rozumiem, że to tak "dla żartów" lecz trzeba wiedzieć gdzie jest granica. Dyskutowanie na forum o tworzeniu nowej religii może obrazić wyznawców już istniejących i przekracza granice dobrego smaku. Jeżeli macie potrzebę zrzeszenia się w jakiejś wspólnocie wyznaniowej i poszukiwania sensu życia, to zapraszam do lektury Biblii.
Jeżeli temat kogoś obraża to nie musi tutaj wchodzić
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Hmmm... i zamiast na tacę, będzie zbieranie czaszek do tronu z czaszek, tyle że zamiast tacy będzie miał siekierę
Ale aż mnie samego nawet jako Slaaneshytę mierzi co mogą zbierać (i czym) kapłani owego boga
Jak pastafarianie w przyszłości zgodzą się współpracować to uznamy że tylko błędnie rozpoznali latającego macko-węża Slaanesha jako makaron i wychodzi na nasze
Ale aż mnie samego nawet jako Slaaneshytę mierzi co mogą zbierać (i czym) kapłani owego boga
Jak pastafarianie w przyszłości zgodzą się współpracować to uznamy że tylko błędnie rozpoznali latającego macko-węża Slaanesha jako makaron i wychodzi na nasze
Wystarczy, że napijesz się piwa i przelecisz jakąś panienkęGrimgorIronhide pisze:Ale aż mnie samego nawet jako Slaaneshytę mierzi co mogą zbierać (i czym) kapłani owego boga
To bóg rozkoszy w końcu
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Taak, żeby zacząć flame'a napisałbym ekhem panią z jeziora ekhem... Ale nie napiszę.Matis pisze:przelecisz jakąś panienkę
No akcje wyznawców to swoją drogą, ale klasyczne 'na tacę' musi być.
kościół sam sie nie utrzyma. danina musi być w końcu
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
Teoretycznie to wyznawcow kazdej monoteistyczne religii obraza sam fakt istnienia innej religii
A co do sensu zycia to ja z kolei polecam ab do woch i doch dzial o bostwach chaosu. Jak mowilem lepszy fluf. I moze odnajdziesz sens zycia w nowej wierze :p
A co do sensu zycia to ja z kolei polecam ab do woch i doch dzial o bostwach chaosu. Jak mowilem lepszy fluf. I moze odnajdziesz sens zycia w nowej wierze :p
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
- morgan10005
- Falubaz
2000 lat temu nikt nawet nie słyszał o chrześcijaństwie i jego odłamach czy islamie. Za kolejne 2000 lat Latający Potwór Spaggetti czy Ktulu mogą być tak samo postrzegani jak dziś Chrystus.
Religie nigdy nie miały sensu i logiki.
Czy jak będę wierzył w wielu bogów to mogę należeć do pastafarian i np wyznawców Khorna?
Religie nigdy nie miały sensu i logiki.
Czy jak będę wierzył w wielu bogów to mogę należeć do pastafarian i np wyznawców Khorna?
Hue hue hue, na pewno spójniejszy w każdym booku jest jakaś ciekawa religiaAkadera pisze:A co do sensu zycia to ja z kolei polecam ab do woch i doch dzial o bostwach chaosu. Jak mowilem lepszy fluf. I moze odnajdziesz sens zycia w nowej wierze :p
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
- morgan10005
- Falubaz
poligamia jest zabroniona (oficjalnie)
to politeizm może też.
to politeizm może też.