Kościół Bogów Chaosu
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Kościół Bogów Chaosu
Niedawno przeczytałem że wystarczy 100 wiernych żeby zarejestrować w Polsce własne zrzeszenie religijne. Tak się zastanawiam czy w znalazłbym 100 czcicieli mrocznych bogów? Zawsze fajnie mieć w papierach że jest się dajmy na to Kapłanem Tzeentcha, a może za nami powstanie też jakiś kult Ulryka czy innego Rogatego Szczura.
Ma ktoś wiedzę na ten temat ? Jakiś prawnik maybe ?
Ma ktoś wiedzę na ten temat ? Jakiś prawnik maybe ?

T
Pogadaj z kolesiami od kościoła Latającego Potwora Spaghetti. Oni są chętni do pomocy w takich inicjatywach 

"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- marcus_cheater
- Oszukista
Dobra inicjatywa Jasiu 

"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane
Kadrin Redmane
"spotkanie wyznawców Khorna w niedzielę w parafii pod wezwaniem Najwyższych Bóstw...."... To by było coś 

"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Polecam:
Faktycznie wystarczy tylko 100 osób, ale wniosek musi być przygotowany "fachowo", bez żadnej fuszerki. Inną sprawą jest to, że według art. 33 pkt 3:
EDIT: Jeśli przewidujesz spotkania zarezerwowane dla kultu Slaanesha to masz już pierwszego wyznawcę.
Pozdrawiam i życzę powodzenia
Dział III, art. od 30 do 38. Właściwy tryb to postępowanie administracyjne przed właściwym ministrem do spraw wyznań religijnych (u nas MSWiA).Ustawa z dnia 17 maja 1989 r. o gwarancjach wolności sumienia i wyznania
Faktycznie wystarczy tylko 100 osób, ale wniosek musi być przygotowany "fachowo", bez żadnej fuszerki. Inną sprawą jest to, że według art. 33 pkt 3:
Tylko tu może być problem.3. Jeżeli wniosek zawiera postanowienia pozostające w sprzeczno
ści z przepisami
ustaw chroniącymi bezpieczeństwo i porządek publiczny, zdrowie,
moralność
publiczną, władzę rodzicielską albo podstawowe prawa i wolności
innych osób,
organ rejestrowy wydaje decyzję o odmowie wpisu do rejestru.

EDIT: Jeśli przewidujesz spotkania zarezerwowane dla kultu Slaanesha to masz już pierwszego wyznawcę.

Pozdrawiam i życzę powodzenia

Nie jestem Slaneshytą ale dla wszystkich znajdzie się miejsce. Trzeba będzie jakoś tylko utemperować 'utarte zwyczaje' jak ofiary z ludzi itd. i droga wolna
Dzięki Naviedzony naprowadziłeś mnie na dobry trop - teraz trochę poczytam o tym i wkrótce kto wie ?
CHANGE !!!
Dzięki Naviedzony naprowadziłeś mnie na dobry trop - teraz trochę poczytam o tym i wkrótce kto wie ?
CHANGE !!!

T
raczej Lord of Change will come to its people 

Chcę zostać ministrantem!
Count me in!
P.S. Swoją drogą, widzieliście, że kolo wygrał proces, w którym żądał zezwolenia posiadania w dowodzie osobistym zdjęcia z durszlakiem na głowie, z pobudek religijnych? On chyba właśnie był z Kościoła Latającego Potwora Spaghetti i uparł się, że jego religia wymusza na nim noszenie sitka na głowie
EDIT: nawet 2 kolesi już to opatentowało, linki poniżej :
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1515,title, ... aid=11139f
http://www.wykop.pl/ramka/1604447/pasta ... do-dowodu/

P.S. Swoją drogą, widzieliście, że kolo wygrał proces, w którym żądał zezwolenia posiadania w dowodzie osobistym zdjęcia z durszlakiem na głowie, z pobudek religijnych? On chyba właśnie był z Kościoła Latającego Potwora Spaghetti i uparł się, że jego religia wymusza na nim noszenie sitka na głowie

EDIT: nawet 2 kolesi już to opatentowało, linki poniżej :
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1515,title, ... aid=11139f
http://www.wykop.pl/ramka/1604447/pasta ... do-dowodu/
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
Rozumiem, ze po naszej ostatniej bitwie na DMP mam już zagwarantowane członkostwo + jakąś dobrą posadę typu kapłan Slasnesha? 

Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)
Kosmo ta bitwa była tak kosmiczna że nigdy w życiu jej nie zapomnę (ale miałem później jeszcze gorszą) . dam na dniach relacje z dmp i będzie dla niej specjalne miejsce. pierwszeństwo w kościele ma Butan - ten jego tatuaż robi wrażenie! ; )
o kurdę nie spodziewałem się tak miłego odzewu - chyba założe bliźniaczy temat na frondzie i zobaczę co tam powiedzą
o kurdę nie spodziewałem się tak miłego odzewu - chyba założe bliźniaczy temat na frondzie i zobaczę co tam powiedzą

T