Kielce, EURO, 15.02.2014 "4CT Początek"

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Re: Kielce, EURO, 15.02.2014 "4CT Początek"

Post autor: Shakin' Dudi »

ale GW to nie jest polski sklep :D w sklepach jest dopiero od paru (2?) dni dostępny.

Zresztą: poczytałem o tych krasiach trochę i prawdę mówiąc to jedyny sens ich brania w tym momencie to, żeby wystawić park maszynowy obchodzący limity starych krasi. W świetle braku dobrego dispella/popychaczki/rune of challange to nie jest najlepsze rozwiązanie...

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

w sklepach stacjonarnych dostępny do sprzedaży będzie dopiero od jutra.

coś w tym parku jest :)
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

Odnośnie kraśi, to jak zwykle mędrcy z BP próbują zrobić swoją starą rozpę na nowym booku i im nie wychodzi, co za niespodzianka :shock:.

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

ee tam ja już z 5 rozpisek zrobiłem i takiej tandety dawno nie widziałem.

poza eskadrą 8 żyrków i szeroko rozstawionym parkiem maszynowym + trochę toporów to nie widzę tej armii, a żyrki na pewno będą przycięte na euro :)

pozostałe rozpiski opierają się na tym że:
- przeciwnik nie ma silnej magii z bolącą domeną (metal, shadow, death)
- przeciwnik nie ma silnego strzelania (imperium, de, we)
- przeciwnik nie ma odginaczek
- przeciwnik kulturalnie pozwoli na siebie zaszarżować hordą (liczebność 26) hammerersów albo longbeardsów (wcześniej oczywiście nie robiąc im krzywdy)
- przeciwnik nie ma dużych silnych jednostek, które przy kombinowanej szarży rozmontowują hamki w rundę (rydwany TK, WoCH)

ogólnie szał :)
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Nina_love
Chuck Norris

Post autor: Nina_love »

DE to chyba teraz mają strzelanie na poziomie HE ;)

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

e tam :) shades, darki, bolce i korsarze nadal cisną :)
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Ma ktoś pożyczyć 2 pegazistów do ludzi? Kordelas? ;>

edit:
,,Zasady bitew:
- 3 bitwy (po 120min lub 6 tur),
- stoły: 62x48 cali,
- scenariusze: Battleline x3
- WE mają dodatkowy las jeżeli go sobie przyniosą,
- NIE korzystamy ze Special Characters,
- Jednostki Regiments of Renown i Dogs of War tylko jako samodzielna armia,
- Obowiązują faq-i GW armijne oraz do podręcznika (do ściągnięcia ze strony GW),
- Obowiązują uściślenia sędziowskie viewtopic.php?f=29&t=35294, ''

uściślenia sędziowskie
0.2 Obowiązujące zasady
Na turniejach obowiązują wszystkie wydane przez Games Workshop podręczniki, erraty oraz uściślenia zasad (w formie FAQ lub Q&A) jeśli są one w sprzedaży w Polskich sklepach lub dostępne na Internecie od przynajmniej 7 dni. Polskie tłumaczenia podręczników są uznawane za tożsame z oryginałami, jednak w wypadku jakichkolwiek różnic w zasadach, wersje angielskie należy uważad za nadrzędne.
Granie nowymi krasiami bez uprzedniej adnotacji w regulaminie, jest przeciwne zasadom samego regulaminu turnieju. Zmiana na dzień przed takiego zapisu jest contra legem i zmierza do ominięcia restrykcyjnych zapisów towarzyszących armii ,,Dwarfs''.

ps. nic tak człowieka nie odstresuje jak trochę flamu przy figurkach :twisted:
Ostatnio zmieniony 14 lut 2014, o 11:08 przez Shakin' Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

pierwszy chalenge:
Ja vs Arik
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Mam jednego i go wystawiam :?

PS:
pierwszy chalenge:
Ja vs Arik
nie ,nie ,nie! Pierwszy chalenge to Ja vs. Bojek :lol2:
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

Kordelas pisze:Mam jednego i go wystawiam :?

PS:
pierwszy chalenge:
Ja vs Arik
nie ,nie ,nie! Pierwszy chalenge to Ja vs. Bojek :lol2:
tak!

ja potrzbuje 4varheisty i 5 hexy! :*

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

jak nie zapomnę to spakuję.

sam mam ich ostatnio dosyć (trochę za łatwo schodzą) więc mam wolnych.
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

Ogólnie to nic nie mam jak by się pojawiły nowe krasie. Tylko jeśli decydujemy się na jakiś zestaw zasad to powinniśmy się ich trzymać, tak dla zasady ;).

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

ojś Dudi...jedziesz w gości i jeszcze jak kobieta w czerwonym alarmie się tutaj ciśnieniujesz. I tak nie będziesz na podium bo nie umiesz grać ;p

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

Dudi, za dużo prawa ostatnio ;-)

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Dzięki White Lionowi za turniej i przeciwnikom za bitwy ;)

I bitwa - Bojek
Ło matko! Ten lord "klepacz" to rzeczywiście klepacz! Ale jeszcze jedna tura i szala zwycięstwa mocno mogła się przechylić :wink: No nic! Chalenge to czelendż! Dzięki!
II bitwa - Thorgrim
W sumie często gramy przeciwko sobie. I zawsze jest remisowo ,więc bardzo dobrze ;) Jednak heretycki kowal run został zastrzelony jednym celnym strzałem inkwizytora! Tak kończy heretyk! :twisted: Dzięki!
III bitwa - Maku
Dzięki wielkie za kulturalną bitwę na koniec turnieju :) ale kości mnie zdradziły! Zdradziły i dokonały sabotażu!!! ZDRADA! :x :wink:
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

Panowie, jak wyniki? Tarnów się spisał? ;)
Let the River of Blood flow...

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Bojek pisze:ojś Dudi...jedziesz w gości i jeszcze jak kobieta w czerwonym alarmie się tutaj ciśnieniujesz. I tak nie będziesz na podium bo nie umiesz grać ;p
Jednak sie pomyliles :mrgreen:

dzieki za gry.

1 bitwa z demonami
spalony guo z banishmenta z sila 6 w pierwszej turze = 20:0

2 bitwa z TK
Byłem przekonany, ze sfinksy zadaja impakty :roll: + zagrane 4 tury (na szczęście stalkerzy i skorpion mieli misfire na wykopywanie wiec troche to podnioslo wynik) = 19:1

3 bitwa z HE
Zapomnialem cofnac o 2 cale mala kawalerie i dostalem szarze silevor (blad nowicjusza). Banishment wszedl raz i wbil jedna rane na baliscie :roll: , z rzucanego 5 razy w ciagu gry net of amyntok tylko raz udalo sie wylaczyc maga z rzucenia waznych czarow :roll: = 10:10

kiedy sa nastepne turnieje 4 etc?

Qba
Chuck Norris

Post autor: Qba »

15 lub 16 marca - Hetera drużynowo. Obecność obowiązkowa! (parafrazując Kubę Strzyczkowskiego)
Dzięki za turniej! Dobre gry, dobrzy przeciwnicy - Pingu, Maku, White Lion i nieoczekiwane spotania 3ego stopnia. :)
Solidny start 4CT!
instagram.com/kuba.michonski

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

no Dudi gratuluje :shock:

I Bitka z Kordelasem.
Bardzo miła i bezciśnieniowa bitwa :) lord klepacz zjadł 2kawalerię i możliwe jakbyśmy dalej grali to mógł coś uciułać dalej, a może by się posypał...ciężko stwierdzić była to naprawdę dziwna sytuacja ;) no niestety spóźniliśmy się i wynik 12:8 dla mnie po rozegraniu 4 kompletnych tur.

II Bitwa z Wawa
Ogry, trochę się balem hellheart'a ale przeciwnik nie odpalił :) gra bardzo spokojna a wręcz za spokojna i za mało dynamiczna :) nie ma co pisać za bardzo o ciekawych rzeczach, gdyż nic ciekawego nie mogło się wydarzyć przez zagranie tylko 2 kompletnych tur. Ja straciłem śmieci, sam nadszarpnąłem moufangi i w sumie to po 2 turach przegrałem 12:8.

III Bitwa z Kondkiem
heh dwie hordy. Wiczki miały iść na ryj klocka szkieli z klepaczem i 10 grubasów. Egzeki miały ugiąć się pod 10hexów. No niestety hexy wyparowały z magii i klocek szkieli starł się z egzekami po czym lord w pierwsze turze bitwy(2 czy 3 tura ogólnie) zarwał KB. 20:0 dla Kondka.

turniej fajny. Miło spotkać ludzi i pograć po długie przerwie. Fajnie wyciągnąć figurki i popatrzeć jak inni także malują i kompletują swoje armie :)

jednak pragnę zwrócić przeciwnikom na przyszłość i organizatorowi uwagę ;) należy karać "stilowanie" . Czuję się trochę rozgoryczony że z ogrami zagrałem 2 tury przez 2,5godziny. Mój błąd byłem kulturalny, nie chciałem zwracać uwagi. Na przyszłość tak nie będzie ;)

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Dzieki za Turniej:)

I bitwa
Quba śmiesznie to wyglądało ty 6 tur ganiałeś mojego lorda, który niefartem spadł, a ja longami abomkę:P

II bitwa
Vesemirius graj graj, a szybko będziesz w topie, VC silna armia, ale moje ogranie pozwoliło mi wygrać.

III bitwa

Mateusz nienawidzę twojej hydry, nie mogłem zabić jej przez 6 tur:P
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

ODPOWIEDZ