9 ed. Lizardmen
Moderator: Ziemko
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Re: 9 ed. Lizardmen
Dla poisonow w cc.skoro skinki w kohorcie stracily poisony w atrzelaniu to niech maja w walce wręcz
chyba ze bulbosaur daje poisony i w cc i w strzelaniu.wtedy swarmy wypadaja i wchodzi duzy dinozaur alelz tej ksiazki wersja alfa nie wynika ze tak jest.
chyba ze bulbosaur daje poisony i w cc i w strzelaniu.wtedy swarmy wypadaja i wchodzi duzy dinozaur alelz tej ksiazki wersja alfa nie wynika ze tak jest.
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Bastiladon daje poisony i w cc, i w strzelaniu. Wynika to z zasady poison attacks, w której jest napisane, że jeżeli nie zostało to inaczej doprecyzowane, to domyślnie działają one zarówno w cc, jak i podczas shootingu.
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2015, o 15:43 przez Okoń, łącznie zmieniany 1 raz.
- Weatherwax
- "Nie jestem powergamerem"
Wersja beta mówi, że "Models (or parts of them) with this Special Rule have Poisoned Attacks both in Shooting and Close Combat" a z kolei w becie army-booków stoilwieserce85 pisze:Dla poisonow w cc.skoro skinki w kohorcie stracily poisony w atrzelaniu to niech maja w walce wręcz
"Altar of the Snake-God - Friendly units within 6” have Poisoned Attacks." Czyli bulbasaur dawałby poisona kohorcie w cc (oraz javelinom w sh) a hunterzy mają poison'a w sh z zasady blowpipów.
-
Ps. Jak w 9-tce działa tarcza? Daje +1 sv oraz -1 do hita (jeśli jest to atak od przodu) ale nie może być np. w templach używana razem z halabardą to po cóż im ona?
Światło wierzy, że przemieszcza się szybciej od wszystkiego, ale się myli. Nieważne, jak szybko pędzi, zawsze odkrywa, że ciemność dotarła na miejsce wcześniej i już na nie czeka.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Moze dla as 3 od strzelania?
Zatem bulbozaur sie pojawi u mnie na stole.akurat mam dodatkowy model stega wiec trzeba bedzie robic konwersję:) sa jakiew przeslanki mowiace kiedy 9 ed byla by gotowa?
Zatem bulbozaur sie pojawi u mnie na stole.akurat mam dodatkowy model stega wiec trzeba bedzie robic konwersję:) sa jakiew przeslanki mowiace kiedy 9 ed byla by gotowa?
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
A jak się obie okoniu sie 9 ed podoba? Furiona wymysly moze wolisz bardziej?
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Ciężko oceniać wczesne wipy 9 edycji u szwedów. Poczekam aż pojawi się ich właściwy lizakowy AB.
Natomiast moim zdaniem army booki robione przez Furiona są strasznie nierówne. Widać jak na dłoni do których książek twórca przyłożył się bardziej i zaimplementował w nich ciekawe pomysły, a które zostały zrobione bez werwy. Tak więc część AB rośnie w sile i mnogości złożeń, a nasz zatacza się jak pijak. Jeżeli super kminą dla jaszczurek miały być 2 słabe one use only boundy których nie da się rozproszyć, to dziękuję, ale nie skorzystam.
Natomiast moim zdaniem army booki robione przez Furiona są strasznie nierówne. Widać jak na dłoni do których książek twórca przyłożył się bardziej i zaimplementował w nich ciekawe pomysły, a które zostały zrobione bez werwy. Tak więc część AB rośnie w sile i mnogości złożeń, a nasz zatacza się jak pijak. Jeżeli super kminą dla jaszczurek miały być 2 słabe one use only boundy których nie da się rozproszyć, to dziękuję, ale nie skorzystam.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
A skinki drozsze o 30 proc? Jak sie z tym czujesz?
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Niefajnie. Generalnie jestem zdania, że zamiast podrażać/osłabiać grywalne unity lepiej jest skupić się wyłącznie na boostowaniu niegrywalnych. Wyjątek stanowią jedynie duże przegięcia, np. pokroju Banner of the World Dragon, gdzie ingerencja jest jak najbardziej wskazana.
Smutne jest zwiększenie kosztu punktowego cohort skinków o taką samą kwotę (a procentowo wyższą) jak zdecydowanie lepszych od nich skirmisherów.
Smutne jest zwiększenie kosztu punktowego cohort skinków o taką samą kwotę (a procentowo wyższą) jak zdecydowanie lepszych od nich skirmisherów.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
walczyłem z tym zjawiskiem na furionowym temacie ale zostałem zakrzyczany przez innych graczy uważających skinki za oddział mega który wygrywa każdą bitwe. moge ci w pm wysłac kilka ciekawych wiadomości do poczytania i śmiechu;-P
teraz trzeba czekać na pierwszy turniej 9 ed i ogrywać rozpiski.
teraz trzeba czekać na pierwszy turniej 9 ed i ogrywać rozpiski.
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
- Weatherwax
W wersji 0.7 znerfili javeliny (szkoda, może słusznie, ale szkoda), predator dotyczy już tylko jeźdźca (poniekąd logiczniej), podnieśli koszt bulbazaura, jego altar daje poisony już tylko w cc, obniżyli koszt żaby, ale druga dyscyplina kosztuje x2 jeśli chce się ją wziąć. Trochę mało zabawne.
Światło wierzy, że przemieszcza się szybciej od wszystkiego, ale się myli. Nieważne, jak szybko pędzi, zawsze odkrywa, że ciemność dotarła na miejsce wcześniej i już na nie czeka.
Nie chce obrazac tworcow, ale dla mnie to wyglada jak dzieci bladzace we mgle.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Liz to nie jest popularna armia i moze nie wiedza co nas boli i jak to naprawić. Byc moze Szwedzi potrzebuja jakiegos konsultanta by ich na kierował na to jak ta armia powinna wyglądać.
Ja i tak wole szwedzki komp ze znerfionymi lizakami niz furionowy pomysl by sekcja core była o 33% droższa.
Ma ktos link do tej wersji 0.7?
Ja i tak wole szwedzki komp ze znerfionymi lizakami niz furionowy pomysl by sekcja core była o 33% droższa.
Ma ktos link do tej wersji 0.7?
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Sekcja core o 33% drozsza, gdzie mamy takie bogactwo unitow do wyboru, ze omg. Patrzac na saurusy to mamy w sumie 2 sloty
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Próbowałem walczyc o mniejsze restrykcje ale zakrzyczany zostałem przez furionowych akolitow; (
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Furion i jego comp prosze Cie, nawet w Polsce nie chca ludzie na niego grac, a tymbardziej inne kraje. Imho nie ma szans na przebicie sie.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Co mnie bardzo cieszy; ) jeszcze raz o link do najnowszych wersji szwedzkich ab poproszę
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
- Weatherwax
Jeszcze powtórzę link jakby ktoś szukał http://www.the-ninth-age.com/index.php?simple-page/ Polecam też rejestrację, można dopisać coś w wątku lizaków i wrzuć Szwedom info zwrotne - do tej pory grałem w 9tkę dwa razy (polecam!) z czego raz na najnowsze zasady, ale gram słabo, więc może ktoś kto potrafi lepiej przesuwać figsami rzuci na ich stronę jakiś feedback. W moich pojedynkach saurusy ze spearami (KB vs kawa) i shieldami (-1 do trafienia) robiły świetną robotę (jeszcz z bannerem Icon of the Relentless Company) i zboostowane The Wolf Hunts'em z beasta dawały duże pole manewru. Rzecz jasna jaweliny np. z siłą 4 i poisonami w shootingu i cc od bulbasaura tylko to pole powiększały... teraz cory na powrót wydają się monotematyczne.