nieetyczne zagranie katapultą?

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kotil
Wałkarz

Post autor: kotil »

Sedziowie to orki! Mamy hate'a do nich a sami mamy stubborn! Pozatym jezeli tak to oddzial ktory postawil (doniesli to niech podniasa) oathstone, po kombacie stojacy samotnie gdy w poblizu (zaluzmy 4" przed nimi) bracia wojują niech nie stoi jak wryty i podziwia niebo tylko ruszy do walki. Zaloze sie o spirytus ze sedziowie nie pozwola bo "tak jest w zasadach". Wiec jak tak to trzymajmy sie zasad. Kazdy by chcial oslabic krasnoludy na kazdy mozliwy sposob(wiekszosci sie to udaje). Nie dajmy sie! Jada po nas jak chca, tlumaczac ze to sprawa honoru. Nie wiedza co to honor. Jezeli to co robimy nie koliduje z zasadami to jest OK! A Artylerzystow mamy najlepszych, dla ludzi to przegiecie bo nigdy nie zrozumieja kunsztu krasnoludzkiego. AVE!

Awatar użytkownika
kotil
Wałkarz

Jak działaja runy czy tam jakies czary ktore w opisie maja "Nominate an unengaged enemy unit anywhere on the table."itp. Czy mozemy wtedy walic w kazdy niewidoczny nam oddział?Nawet który stoi za lasem i siedmioma górami?? SKĄD TEN KOLEŚ WIE ŻE TAM KTOŚ JEST?????????????
Odp. "Bo takie są zasady".

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

:roll:
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

kotil spokojnie bo będziesz musiał niedługo farbowac włosy na wściekły pomarańcz ;)

w zasadach jest napisane że za cel strzału można wybrac oddział/model który jest widoczny dla strzelca... tak wiec nie można deklarowac strzału w generała stojącego 20 cali za oddziałem zasłaniającym go naszym artylerzystą bo coś takiego jeszcze bardziej uprościło by gre sprawiając, że stałaby sie zabawa w zwykłe turlanie kostkami... inni też tego nie mogą więc jest ok (wyjątkiem są Skaveny...wrrr...)

Kamień Przysięgi jest zwalony całkowicie z tym, że nie można go podnieśc i tu sie zgodze... ale takie ma zasady i nic nie zrobisz chyba, że znajdziesz w booku jakiś malutki, niezauważony dotąd zapisek, który pozwoli przeforsowac nam podnoszenie kamienia ;)

A co do run... to już jest magia, a magia rządzi się własnymi prawami ;)

Tak wiec spokojnie, weź głęboki oddech, jeb...j jakieś elfa stojącego obok (bardzo pomocne przy próbach odstresowania się ;) ), zagraj bitwe... i kochaj krasoludzką armie za jej klimat ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
kotil
Wałkarz

Ok. Fakt troche mnie ponioslo. Przepraszam. piwo pomoglo mi sie juz troche odstresowac. Teraz tak: na cel bierzesz jednostke ktora widzisz. to ze strzelasz dalej to juz inna sprawa... W sumie strzelanie równiez wiarze sie wlasnymi prawami. Magia(runy sa w fazie strzelania)... przyjaciel to zawsze tlumaczyl jako szklana kula lub lustereczko powiedz przecie gdzie oni sa, itd. tutaj przy strzelaniu ja to tlumacze ze jakis odzial widzi i krzyczy "CHŁOPAKI TAM JEST TEN ... TAM WALCIE" a problem polega na tym ze przy VC to jest baaardzo wazne bo daje szanse na zmitniecie generala. I tak GW nam coraz bardziej oslabia armie wraz z kolejnie wychodzacymi nowymi armiami. Czy tak trudno wypuscic errate? przeciez pewne rzeczy wymagaja ulepszen aby armie byly zbalansowane. Kasa,kasa,kasa... Piję dalej! Wasze zdrowie!

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Mam pytanie do graczy dwarfs . Czy wasza Katapulta musi widziec cel w który strzela ? I czy , można dac tą samą runę na dwie armaty ? I czy to jest poprawne : ktoś rzuca misfajer na cannonie . Ze cos tam ma to go przezuca . Ale cóż tu znowu misfajer. Wyrzucił 1 czyli wybucha . Ale on sobie jeszcze raz przeżucił . Czy tak można ?

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: grahnar »

1. chyba każda klopa musi widzieć cel nie tylko krasnoludzka
2. Można dać 2 takie same runy (tylko nie Master) o ile występują w innych kombinacjach nie może być 2 dział z dokładnie takimi samymi runami.
3. Przerzucać można jak się ma runę kucia, ale tylko raz wynik drugiego rzutu musimy zaakceptować.
Ostatnio zmieniony 24 cze 2008, o 21:09 przez grahnar, łącznie zmieniany 1 raz.

Janiszek
Masakrator

JaK MASZ racje (z tym , ze klopa musi widzieć) to zostałem perfidnie i ohydnie zwałowany przez gracza dwarfickiego .

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: grahnar »

_SkaVen_ pisze:zostałem perfidnie i ohydnie zwałowany przez gracza dwarfickiego.
Niemożliwe to musiał być goblin w przebraniu :P

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

zostałeś zwałowany.
każda maszyna krasnoludów MUSI widzieć cel by do niego strzelić
(nie liczę kowadła)
Obrazek

Awatar użytkownika
Vanirh
Chuck Norris

Post autor: Vanirh »

niom, a twój kolega może PRZERZUCAł WYNIK MISSFIRE(Jak ma małego inzyniera to może)

Janiszek
Masakrator

Nie no wiecie co , to już jest szczyt chamstwa . Dzisiaj grałem sobie moim imperium na 1,2k z kolegi orkami też na 1,2k . Przeciwko skavenom i właśnie dwarfom . My takie klimatyczne rozpy (ja giganta miałem) a tu patrze , pan krasnolud : 40 strzelców , 2 działa(z czego jedno z master e.i w ogóle nie do ruszenia ) organki i katapulta . NIe dość , ze chciał wmówic mi , ze organki maja 10 tafa ( :roll: ) strzelał sobie wesoło z katapulty która stała za górka (nic nie widziała ) a raz strzelił na 30" wpadło obok klocka orków . Ale na scaterce wypadło HIT , a na artyleryjce 4 . I chciał sobie jeszcze 4 dać !
Wałkarz aż boli , naprawdę bez rb nawet na bitwy towarzyskie nie pójdę . No nic , szkoda , ze trafiłem na takiego człowieka . Dzięki za pomoc :-)

Janiszek
Masakrator

Vanirh pisze:niom, a twój kolega może PRZERZUCAł WYNIK MISSFIRE(Jak ma małego inzyniera to może)
Najpierw rzucił misfajer . (w tym dziale miał małego inżyniera) , więc coś tam bełkotał , że ma prawo przerzucić . Więc przerzucił ale nadal misfajer . Więc rzucał co się dzieje , a tu 1 . I to sobie też przerzucił i wypadła 3 .

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

_SkaVen_ pisze:
Vanirh pisze:niom, a twój kolega może PRZERZUCAł WYNIK MISSFIRE(Jak ma małego inzyniera to może)
Najpierw rzucił misfajer . (w tym dziale miał małego inżyniera) , więc coś tam bełkotał , że ma prawo przerzucić . Więc przerzucił ale nadal misfajer . Więc rzucał co się dzieje , a tu 1 . I to sobie też przerzucił i wypadła 3 .
tu wszystko ok jesli mial inzyniera i rune kucia.

a z katapą to wałkował ostro.
Obrazek

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Swoją drogą _Skaven_ prowadzisz Empire a jak używasz moździerza? On działa jak katpa, a one muszą widzieć cel aby oddać strzał. I dałeś się tak zwałować, może sam tak strzelasz moździerzem/rocket battery? ;)
Obrazek

Bartys
Kradziej

Post autor: Bartys »

tyle ze nalezy wziac pod uwage ze w dwarfach podstawowa maszyna jest klopa a w imperium cannon bo ludzcy gracze nei potrafia dobrze celowac wiec ida tym prostszym sposobem cannonowym :P

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

gdyby krasnoludzki canon na dzień dobry zadawał D6 Woundów bez Magistra Inzyniera to wtedy też byłby podstawową machiną i przebiłby klope... w każdym razie na pewno byłby częściej na stołach. myśle, że kwestia trafiania jest drugorzędna w tym przypadku ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

No własnie, tak jak Rakso napisał, cannon a great cannon to jest różnica ;) Tyle że Was mogą wybronić ostatecznie runy, a ludzi niestety nie.
BTW mam pytanko, jak teraz sprawdza się stubborn na maszynach? Grając trupkami to fear outnumber, ale z normalnymi armiami to pomaga?
Obrazek

Awatar użytkownika
kelus
Warzywo

Post autor: kelus »

imo się sprawdza ;] czasem jakąś lance bretońską nawet wytrzymałem xD
Obrazek

Dźwiedź
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dźwiedź »

_SkaVen_ może katapulta strzelała do rzeczonego giganta :?: Jeśli nie to rzeczywiście koleś ostro wałuje...

Ps. A ja mam inne pytanie. Czy katapulta może strzelać w cel jeśli widzi go jej załogant, ale sama machina nie... bo gram ze znajomym co chowa sie częściowo za laskiem lataczem tak żeby machina go nie widziała, a on załoganta tak(po czym machina jest szarżowana).

ODPOWIEDZ