Metallica i Iron Maiden w Chorzowie

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Reiko pisze:Ja tam nie chciałbym być porównany do kapturowca :wink:
Znaczy się że ktoś może Cię z takowym pomylić ?? :P

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Reiko pisze:Osobiście mnie to dotknęło, biorąc pod uwagę, że Maideni to moja ulubiona kapela.
Rozpłaczesz się?
Reiko pisze:Ich muzyka może i jest mało różnorodna, ale nie monotonna i powtarzająca się. To ogromne wyolbrzymienie.
Kwestia skali, tj. osłuchania i ogólnej znajomości muzyki. Skoro uważasz, że Maideni nie są monotonni, to pewnie spodoba Ci się Dream Theater - a dla mnie także ta ostatnia kapela jest strasznie samopowtarzalna.
Reiko pisze:Nie zarzucałem tego, ale przyznasz, że można było oznajmić niechęć do tego zespołu w inny, delikatniejszy sposób.
Rany, brak mi słów. Napisałem, że nigdy w życiu nie rozważę opcji takiej jak teraz, tj. wakacyjny wyjazd z biletami po sto z hakiem. Nie napisałem, że to zła kapela czy coś takiego - wprost przeciwnie, szanuję ich wkład w historię muzyki metalowej. Tyle że taki sam wkład mogliby mieć, gdyby nagrali jakieś 10 ze swojej ponad setki kawałków - i chętnie poszedłbym na nich jako godzinny support, ale nigdy jako na trzygodzinną gwiazdę wieczoru :P
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Reiko
Mudżahedin

Post autor: Reiko »

Tomash pisze:
Reiko pisze:Osobiście mnie to dotknęło, biorąc pod uwagę, że Maideni to moja ulubiona kapela.
Rozpłaczesz się?
Poczułeś się lepiej? Jeśli tak bardzo Cię to dowartościowało to przeboleje ten fakt i tego nie skomentuje.

Dream Theater jest ok, ale wole Scorpionsów.
Sykstus pisze:
Reiko pisze:Ja tam nie chciałbym być porównany do kapturowca :wink:
Znaczy się że ktoś może Cię z takowym pomylić ?? :P
Z kapturowcem łączy mnie tyle samo co apaszkę z bolidem F1 :P
Pozdrawiam.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Żartowałem, pokój, człowieku :)

Scorpionsi są OK, nareszcie wymieniłeś jakąś porządną kapelę :P
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

A teraz nastąpi "Wind of Change" :P

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Scorpionsi na znak pokoju!
Też ich lubię :)

[a tak btw przypominam, że od dyskusji muzycznych mamy już temat]

Awatar użytkownika
Reiko
Mudżahedin

Post autor: Reiko »

Wracając do tematu:
Stadion Gwardii to czasem nie Legia?

Edward
Plankton

Post autor: Edward »

Jadę na Ironów 100%... Na metallice na 50% :P. Wychowałem się na Ironach więc przegapić grzechem by było

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Zaspałem trochę. Na Metallicę już nie ma biletów :x

Macie może do odsprzedania 4 sztuki na płytę? Z chęcią odkupię...

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

Oficjalnie potwierdzone, że supportem Metalliki jest Machine Head.
Rewelka - mam już bilety :))
http://www.rockmetal.pl/koncerty.html?k ... chine_Head

Awatar użytkownika
Pierun
Mudżahedin

Post autor: Pierun »

Idzie ktoś na bilard? Wylądowałem w tym zakątku Polski bez ekipy na dobry tydzień i powoli się zanudzam, więc jak ktoś z rejonu tu zagląda i na bilo/kufla by się wybrać chciał to nawet łaske postawienia okaże :)

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Siema!

Właśnie dostałem od kumpla tel, ze ma 1 wolny bilet na metallice! :shock:

Jedzie ktoś z Wawy dzis i ma wolne miejsce w samochodzie??

moj kom: 606 423 459

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Ja dostałem podobne info wczoraj.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

No i po koncercie. Masa ludu była nieziemska :shock:

Oczywiście jak pech to pech byliśmy gdzieś 15.40 bodajże i nie załapaliśmy się na opaski pod samą scenę, przez co w sumie bez celu musieliśmy kiblować do 18 na płycie. O zgrozo na terenie nigdzie piwa nie można było kupić, jedynie przed. Ale jak już się weszło to kicha zero wyjść :evil:

Mnemic pograli sobie i poszli, nie przypadło mi do gustu.
Machine "Fucking" Head spoko fajne, wokalista zabawny (pierwszy raz na żywo ich widziałem), nie zagrali Message in a bottle, więc do dupy :P (wiem że cover ale jedyna ich piosenka co mi się w sumie jakoś bardziej podoba)

W przerwie przed Metallicą wielka fala po sektorach siedzących tak gdzieś przez 10 minut.
No i Metallica, brat zachwalał, ale nie chciałem wierzyć, a chłopaki miażdżą na scenie. Super show, wiedzą jak się obchodzić z publiką.
Szkoda tylko, że nagłośnienie lekko z d..y bo czasami po prostu głośność wariowała, albo ja miałem takie odczucie (to gitary się robią to głośniejsze, to cichsze, potem znowu to samo z wokalem i na bank nie było to zamierzone).
Grali jakieś 2h i 10 minut, chyba poza dwoma króciutkimi kawałkami nie wyszli ponad czarną płytę, w sensie same starocie grali i dobrze :D A może to przez to, że nowa płyta ma być powrotem do starego stylu.

Ogólnie super było, tylko te nagłośnienie :x
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: grahnar »

A nie wiecie jaka firma to nagłaśniała? Prawdopodobnie przyczyną był wiatr który wydmuchiwał średnie i wysokie tony.

Awatar użytkownika
Bigos
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Bigos »

potwierdzam
pecha tez mialem, ale jak sie z Białego do Chorzowa jedzie autokarem 12 godzin, po drodze zatrzymani przez policje bo ktos rzucał puszkami przez szyber dach, prawie godzina w plecy, kierowca co godzine robil postój na papieroska, no i biedaczek nie mogl znalezc parkingu w Chorzowie, ogolnie next time albo samochodem albo pociagiem bo jakos sie trzeba zalapac na fioletowe opaski zeby stac przed sama scena
support
mnemic - myslalem ze gosciu sie zaraz zrzyga w mikrofon, no comments
maszynka - wedlug mnie dala ciala, na innych koncertach pokazywala ze potrafi lepiej zagrac

James i spółka - pokazali jak powinien wyglądać każdy koncert, pojechali w oldschoolu, najstarszy utwor jaki zagrali pochodzil chyba z black albumu i za to im chwała, wywalili w kosmos mastera i one'a, no i oczywiscie przy nothing tak jak wygladała korona stadionu
ogolnie kto nie byl niech żałuje
i jak powiedział James - see u very soon again

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Bigos pisze:najstarszy utwor jaki zagrali pochodzil chyba z black albumu
chyba najmłodszy :D

Teraz niech mnie fani Metallici nie zbutują jak się pomylę, ale na cały koncert chyba tylko 3 kawałki były młodsze:
sfw, i've got something to say, whiplash.
Wszystkie 3 króciutkie.

@grahnar
Eeee to w ogóle możliwe?? Bo wiać wiało.
No i na jakiej zasadzie takie wydmuchiwanie działa? Że przez wiatr nie słychać niskich i wysokich tonów, bo się fale nie roznoszą?

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: grahnar »

MUKER pisze: @grahnar
Eeee to w ogóle możliwe??
Jasne bo nagłośnienie było liniowe. :) Wysokie i średnie tony rozchodzą się prawie po liniach prostych, a bas czyli niskie tony rozchodzą się prawie sferycznie i drgania fal są inne ciężej jest niski ton rozproszyć. A jak wiadomo dźwięk to drgania które wiatr (czyli inne drgania) rozproszy. Pewnie jakby stadion miał jakiś dach czy wiatrochron to by tego nie było.

Ale to tylko moja dywagacja, mogła być tego zupełnie inna przyczyna. Chociaż wątpię.

A w odległości do 100m od sceny tez tak było?

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Heh, ja wyjechałem w końcu własnym wozem o 17 z Wawy :D Byłem na miejscu jak zaczynała Metallica.
Miałem niby wypasioną miejscówę na trybunach, ale gdy wspomniałem na koncert sprzed 4 lat i to co się działo pod sceną "z fioletową opaską na ręku" to muszę powiedzieć, że to niebo a ziemia. Na trybunach jest kiszka - nie czuć tej atmosfery.
Ale koncert generalnie fajny. Chłopaki dobrze się trzymają. Trochę gardło zdarłem ;)
Potem 2 godziny wyjazdu z Katowic no i położyłem się spać o 5 rano. Nie ma to jak spędzić 10h w samochodzie, by zobaczyć 2h koncertu :P

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

grahnar pisze:A w odległości do 100m od sceny tez tak było?
No ja byłem w połowie między tymi słupami z rzutnikami a sceną. Na oko może 40 metrów myślę i dokładnie na wprost lewych głośników.

No nic nie ważne fajne było i to się liczy.

ODPOWIEDZ