Dmp na sezon 2008/09
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
post Dzika to jeden z bardziej agresywnych, pianobijacych i bezmyslnie atakujacych postow jakie w zyciu widzialem na szczeblu na ktorym wymagana jest pewna doza kultury... az chce sie napisac... ile ty masz lat zeby pisac takie cos? szczegolnie koncowke tego posta... ?
dla mnie, z perspektywy dojazdu ZG to takie samo zadupie jak Lublin (bez urazy), a na DMP bylbym podobnie jak Ziemko (czyli o ile czas pozwoli) i tu i tu...
ogolnie rzecz biorac to ostatnio mam dziwne poczucie ze niektorzy maja wrazenie ze cos im sie 'nalezy'...
DMP albo w Wawie, albo mi to dynda...
dla mnie, z perspektywy dojazdu ZG to takie samo zadupie jak Lublin (bez urazy), a na DMP bylbym podobnie jak Ziemko (czyli o ile czas pozwoli) i tu i tu...
ogolnie rzecz biorac to ostatnio mam dziwne poczucie ze niektorzy maja wrazenie ze cos im sie 'nalezy'...
DMP albo w Wawie, albo mi to dynda...
DMP w zielonej gorze zdecydowanie mi sie nie podoba - z kilku powodow:
1. beznadziejny dojazd z duzej czesci kraju
2. beznadziejny po trzykroc termin - jak juz ktos pisal, sporo osob na wakacje wyjezdza. optymalny jest pazdziernik.
3. polcon - jak pomysle, ze znowu mam stac godzine w kolejce po wejsciowke to mnie cholera bierze.
1. beznadziejny dojazd z duzej czesci kraju
2. beznadziejny po trzykroc termin - jak juz ktos pisal, sporo osob na wakacje wyjezdza. optymalny jest pazdziernik.
3. polcon - jak pomysle, ze znowu mam stac godzine w kolejce po wejsciowke to mnie cholera bierze.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
dziku, z calym szacunkiem, ale twoja wypowiedz byla zenujaca.
za to w pelni popieram glos b_sk, a glownym "przeciw" w stosunku do dmp w zielonej jest dla mnie(obok dojazdu, co nie jest az tak mega wazne, bo mozna chociazby ten autokar wynajac jak pisal szafa) jest termin... co do reszty to wierze, ze chlopaki dadza rade.
za to w pelni popieram glos b_sk, a glownym "przeciw" w stosunku do dmp w zielonej jest dla mnie(obok dojazdu, co nie jest az tak mega wazne, bo mozna chociazby ten autokar wynajac jak pisal szafa) jest termin... co do reszty to wierze, ze chlopaki dadza rade.
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
Coż mogę powiedzieć - prawdą jest to co wszyscy przeciwnicy pomysłu DMP napisali powyżej i zgadzam sie z tym.
Inną kwestią jest też to, że jak imprezy nie zrobi Szafa z Gorzowiem (gdzie jest najlepsza baza terenowo-stołowa w Polsce, poza tym czym dysponuje GW w postaci Szamana) to imprezy raczej nikt nie zrobi. Jestem przeciwnikiem rozganizowania tej imprezy tam gdzie ma sie odbyć, ale zdecydowanie wole żeby sie odbyła niż żeby miało jej nie być, a Sam niestety nie mam już tyle czasu, żeby organizować 3 Mastery w roku i lokala co miesiąc jak kiedyś bywało
wiec sam nie pomogę.
Inną kwestią jest też to, że jak imprezy nie zrobi Szafa z Gorzowiem (gdzie jest najlepsza baza terenowo-stołowa w Polsce, poza tym czym dysponuje GW w postaci Szamana) to imprezy raczej nikt nie zrobi. Jestem przeciwnikiem rozganizowania tej imprezy tam gdzie ma sie odbyć, ale zdecydowanie wole żeby sie odbyła niż żeby miało jej nie być, a Sam niestety nie mam już tyle czasu, żeby organizować 3 Mastery w roku i lokala co miesiąc jak kiedyś bywało

Ja proponuje by w od przyszłego turnieju - DMP wędrowało do miasta drużyny wygranej.Tzn decyduje jesli chce o tym gdzie powinna sie odbyc impreza(oczywiscie nie pod przymusem i w miare sensownym miejscu)
Jezeli DMP i tak bedzie organizował Gorzów to czemu go tam nie zrobić?(jezeli jest taka mozliwosc)
Proponuje otworzyć GŁOSOWANIE nad miejscem zorganizowania dmp-wpierw zebrać kandydatury(deklaracje chęci organizacji od DUZEJ grupy ludzi)
pozdro
p.s Thurion chill out
Jezeli DMP i tak bedzie organizował Gorzów to czemu go tam nie zrobić?(jezeli jest taka mozliwosc)
Proponuje otworzyć GŁOSOWANIE nad miejscem zorganizowania dmp-wpierw zebrać kandydatury(deklaracje chęci organizacji od DUZEJ grupy ludzi)
pozdro
p.s Thurion chill out
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Póki nie zbierzesz trzech głosów poparcia, zapomnij o głosowaniu.
A w ogóle pomysł oddawania orgnizacji zwycięzcy to zuo - raz, że nie wyobrażam sobie DMP w, nie przymierzając, Gołkowie (no offence JJ
), a poza tym śmiem podejrzewać że taki np. Rogaty poważnie ostrzyc sobie może zęby na powtórke z rozrywki...
A w ogóle pomysł oddawania orgnizacji zwycięzcy to zuo - raz, że nie wyobrażam sobie DMP w, nie przymierzając, Gołkowie (no offence JJ

Ale czy ja napisałem że muszą organizować?
Mają prawo wyboru żeby nie było animozji.
No offence ale DMP nie będzie w Gołkowie-nie martw sie
DMP jak pokazuje historia nie wygrywaja przypadkowi anonimowi ludzie ktorzy nie mogliby komus powierzyc organizacji tej imprezy.Skoro DMP ma chodzić do Polkonem to moze jednak warto podyskutować o tym.
Mają prawo wyboru żeby nie było animozji.
No offence ale DMP nie będzie w Gołkowie-nie martw sie
DMP jak pokazuje historia nie wygrywaja przypadkowi anonimowi ludzie ktorzy nie mogliby komus powierzyc organizacji tej imprezy.Skoro DMP ma chodzić do Polkonem to moze jednak warto podyskutować o tym.
Ja jako mod nie potrzebuje 3 glosow poparcia ,ale poki co nie widze zadnych kandydatur oprocz ZG. Jesli jakies beda to zrobie glosowanie.
nie musze chill out bo juz jest no stresHrabia Duuku pisze:
pozdro
p.s Thurion chill out

ja nie twierdze ze w tym co pisze Dzik nie ma prawdy, nie znam sytuacji.. ale mozna to bylo ujac w bardziej kulturalny i mniej obrazliwy sposob niz zrobil to Dzik, chocby z uwagi na chyba niezaprzeczalne zaslugi Szafy dla naszego rodzimego WFB...
pzdr
ZG to:
-trudny i dugi dojazd - druzynowka konczy sie pozno - jak wrocic z ZG do miast w centralnej i wschodniej czesci kraju zeby bez problemu byc w poniedzialek rano na chodzie
- kwestia kosztu imprezy dla graczy - trudny dlugi dojazd nie wiadomo co z noclegami i cena zapewne podobna jak w zeszlym roku - razem zbyt drogo
- obnizenie rangi - polowa uczestnikow odpadnie
- konwentowa pulapka - jezeli chodzi o organizacje noclegi sale -ciekawe czy jest w ZG odpowiednia sala na taki turniej - bo ja np. bylem w ZG i zachwycony tym miastem nie jestem
- brak organizacji duzych imprez batlowych wczesniej w tym miescie - bardzo istotna sprawa
- to sa Mistrzostwa Polski - dlaczego maja byc zorganizowane w miejscu ktore nie jest nawet 10 tym co do wielkosci skupiskiem graczy?
- pozostawienie sytuacji tak jak jest skonczy sie czesciowym bojkotem imprezy przez ludzi ktorzy mogli pojechac gdzie indziej
- nie ma obowiazku powiazania takiej imprezy z konwentem - wielu orgow konwentowych bladego pojecia nie ma o wfb i tematach organizacyjnych - lepiej jest grac we wlasnym gropnie batlowym niz zastanawiac sie potem kto ukradl figsy czy zrobil dym
Pisze to wszystko bo ciagle mozliwe jest zrobienie t5ego turnieju w miejscu bardziej dogodnym dla wiekszosci graczy albo polozonym w srodku kraju. to sa DMP a nie prywatny turniej - wygoda graczy jest wazniejsza niz prywatny zysk - zwrot kasy od sponsorow za konwent plus dodatkowo z biletow.
Proponuje zwrocic uwage na to czy osoby tworzace ten projekt zaangazowane sa tak naprawde obecnie w gre w batla i sedziowanie - czy raczej tworza prywatna firme sobie z tego....
[/list]
-trudny i dugi dojazd - druzynowka konczy sie pozno - jak wrocic z ZG do miast w centralnej i wschodniej czesci kraju zeby bez problemu byc w poniedzialek rano na chodzie
- kwestia kosztu imprezy dla graczy - trudny dlugi dojazd nie wiadomo co z noclegami i cena zapewne podobna jak w zeszlym roku - razem zbyt drogo
- obnizenie rangi - polowa uczestnikow odpadnie
- konwentowa pulapka - jezeli chodzi o organizacje noclegi sale -ciekawe czy jest w ZG odpowiednia sala na taki turniej - bo ja np. bylem w ZG i zachwycony tym miastem nie jestem
- brak organizacji duzych imprez batlowych wczesniej w tym miescie - bardzo istotna sprawa
- to sa Mistrzostwa Polski - dlaczego maja byc zorganizowane w miejscu ktore nie jest nawet 10 tym co do wielkosci skupiskiem graczy?
- pozostawienie sytuacji tak jak jest skonczy sie czesciowym bojkotem imprezy przez ludzi ktorzy mogli pojechac gdzie indziej
- nie ma obowiazku powiazania takiej imprezy z konwentem - wielu orgow konwentowych bladego pojecia nie ma o wfb i tematach organizacyjnych - lepiej jest grac we wlasnym gropnie batlowym niz zastanawiac sie potem kto ukradl figsy czy zrobil dym
Pisze to wszystko bo ciagle mozliwe jest zrobienie t5ego turnieju w miejscu bardziej dogodnym dla wiekszosci graczy albo polozonym w srodku kraju. to sa DMP a nie prywatny turniej - wygoda graczy jest wazniejsza niz prywatny zysk - zwrot kasy od sponsorow za konwent plus dodatkowo z biletow.
Proponuje zwrocic uwage na to czy osoby tworzace ten projekt zaangazowane sa tak naprawde obecnie w gre w batla i sedziowanie - czy raczej tworza prywatna firme sobie z tego....
[/list]
Mi tam by nie przeszkadzało DMP gdziekolwiek, ale ta cała otoczka jak na ostatnim - dłuuuuuuuuuuuuugie zapisy w kolejkach, wysyłanie kasy wcześniej i ogólnie dużo zachodu z tymi pierdołami to trochę zbyt wiele. Nie rozumiem po kiego grzyba mam na miejscu 1,5 godziny w kolejce sterczeć, skoro:
a) zapłaciłem miesiąc wcześniej za wstęp
b) moje dane mają w zgłoszeniu
c) nie interesuję mnie inne duperele poza turniejem battla
Ja to widzę tak - przyjeżdżam, odznaczają moją obecność na liście i dają identyfikator i śmigam na salę. Minuta na klienta i tyle.
a) zapłaciłem miesiąc wcześniej za wstęp
b) moje dane mają w zgłoszeniu
c) nie interesuję mnie inne duperele poza turniejem battla
Ja to widzę tak - przyjeżdżam, odznaczają moją obecność na liście i dają identyfikator i śmigam na salę. Minuta na klienta i tyle.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
ale tak wlasnie bylo - przy okienku stales minute, nie dluzej - tyle tylko ze klientow było sto razy wiecej niz pań w okienku 
propozycja rozwiazania - identyfikatory battlowcow dostaje pan X, czy to z orgów, czy to sam szafa, czy ktokolwiek z battlowcow zaangazowanuy, ma ladna liste i tylko im rozdaje.

propozycja rozwiazania - identyfikatory battlowcow dostaje pan X, czy to z orgów, czy to sam szafa, czy ktokolwiek z battlowcow zaangazowanuy, ma ladna liste i tylko im rozdaje.
to w zasadzie nie chodzi o polcon, ale jest to duzo bardziej skomplikowany problem. jak zwykle dyskusje na forum sa gowno warte i w zasadzie trzebaby przedyskutowac to na zywca.
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
biorac pod uwage, ze szafy warszawskiej nie bylo to wiele bysmy nie ustalili i tak i tak..
chyba przy ŻywcuJerzyn pisze:to w zasadzie nie chodzi o polcon, ale jest to duzo bardziej skomplikowany problem. jak zwykle dyskusje na forum sa gowno warte i w zasadzie trzebaby przedyskutowac to na zywca.

a tak btw tematu... ;D to chyba szafa juz zdecydowal...a my mozemy tylko zaladowac szanowne 4 litery w srodki komunikacji i jechac do ZG

No może tak, ale problem w tym, że do tego okienka nie stali tylko battlowcy. Jakby było takie specjalne - na turniej battla only i 3 osoby do obsługi to myślę, że by było ok.szafa@poznan pisze:ale tak wlasnie bylo - przy okienku stales minute, nie dluzej - tyle tylko ze klientow było sto razy wiecej niz pań w okienku
Draconis - FOR EVER !!!