Początkujący.... (Pytania/Pomoc)
Re: Początkujący....
Ale uściślenia sędziowskie nie wszędzie są. A dla twojej wiadomości wiem o uściśleniach sędziowskich.
jak nie ma uściśleń tylko "tru los" to nie ma nawet o czym dyskutować.Goglem pisze:Ale uściślenia sędziowskie nie wszędzie są. A dla twojej wiadomości wiem o uściśleniach sędziowskich.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
jedną na cały turniej.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Witam. Mam kilka pytań:
1-Jak działa magiczna broń na Ochronę Pancerza i na Ochronę Magiczną.
2-Jak to jest magiczymi pociskami i OP przed nią(szczególnie kula ognia)
3-Poboczne pytanie. Jak jest z magią HE. Czy czarodzieje, muszą korzystać z 1 domeny?
4-Ostatnie. Czy Driada to leśny duch i kogo zaliczamy do leśnych duchów.
1-Jak działa magiczna broń na Ochronę Pancerza i na Ochronę Magiczną.
2-Jak to jest magiczymi pociskami i OP przed nią(szczególnie kula ognia)
3-Poboczne pytanie. Jak jest z magią HE. Czy czarodzieje, muszą korzystać z 1 domeny?
4-Ostatnie. Czy Driada to leśny duch i kogo zaliczamy do leśnych duchów.
For Sigmar and the Empire!
Nijak - jak nie ma wyszczególnienia w zasadach magicznej broni, że jakoś oddziaływuje na OP i OM, to obie ochrony działają normalniePeroox pisze: 1-Jak działa magiczna broń na Ochronę Pancerza i na Ochronę Magiczną.
OP działa normalnie, jak przeciwko każdemu zwykłemu atakowi (chyba, że w opisie zaklęcia jest inny zapis).Peroox pisze: 2-Jak to jest magiczymi pociskami i OP przed nią(szczególnie kula ognia)
Tak. Czarodzieje wybierają jedną domenę, z której mogą znać czary. Znanymi mi wyjątkami są wampiry i chyba skaveny.Peroox pisze: 3-Poboczne pytanie. Jak jest z magią HE. Czy czarodzieje, muszą korzystać z 1 domeny?
Najprościej by było napisać, że do Leśnych Duchów zalicza się wszystkie jednostki, które mają wpisaną tę zasadę w swojej księdze armijnej. A więc będą to: driady, dzicy jeźdźcy Kurnousa, drzewoduchy, drzewce, a także postacie: prastary drzewiec, leśna zjawa.Peroox pisze: 4-Ostatnie. Czy Driada to leśny duch i kogo zaliczamy do leśnych duchów.
- Infernal Puppet
- Masakrator
I wszystkie "no save of any kind" .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
skoro będziesz walczył z WE to zapewne ucieszy cię wiadomość że magiczne ataki ściągają Warda Forest Spiritom
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
O co chodzi z tym, że ranią eteryków. Kolega grający WE lubi się kłócić bo posiadł cały podręcznik(7ed), a ja tam na temat broni atakującej atakami magicznymi nic nie widziałem. Więc, aby pogadać z nim na temat ataków magicznych muszę mieć twardy grunt, bo resztę zbuduję.Afro pisze:tak, ranią eteryków
A informacja o ściąganiu warda jest dobra. Chyba zainwestuje w smoczy łuk dla jednego z bohaterów.
- Młody Pajak
- Kradziej
Zachęcam do zaglądania do errat. Zarówno strzały z bow of the seafarer i Reaver bow są magiczne.
Ot chodzi o Smoczy Łuk w Imperialnych przedmiotach magicznych.
Cytuję z AB Imperium
"Smoczy Łuk
Łuk jest prastarą spuścizną po koloniach Elfów w Starym Świecie. Dzięki niezwykłemu kunsztowi wykonania, władający łukiem jest w stanie pokonać najprzedniejszych łuczników Imperium
Smoczy Łuk ma zasięg 36" i Siłę równą 6. Trafienia z Łuku zaliczają się do magicznych ataków."
Sens ten sam.
Ale wracam do pytania
Cytuję z AB Imperium
"Smoczy Łuk
Łuk jest prastarą spuścizną po koloniach Elfów w Starym Świecie. Dzięki niezwykłemu kunsztowi wykonania, władający łukiem jest w stanie pokonać najprzedniejszych łuczników Imperium
Smoczy Łuk ma zasięg 36" i Siłę równą 6. Trafienia z Łuku zaliczają się do magicznych ataków."
Sens ten sam.
Ale wracam do pytania
Peroox pisze:
O co chodzi z tym, że ranią eteryków. Kolega grający WE lubi się kłócić bo posiadł cały podręcznik(7ed), a ja tam na temat broni atakującej atakami magicznymi nic nie widziałem. Więc, aby pogadać z nim na temat ataków magicznych muszę mieć twardy grunt, bo resztę zbuduję.
Czy dobrze rozumiem. Gdybym atakował zwykłego ducha to go nie mogę zranić bronią, która nie ma magicznych ataków.
Leśne Duchy w WE tracą warda jak zaatakujemy je bronią, która ma magiczny atak, ale można je atakować zwykłą, ale mają warda +5.
To samo w zwykłych duchach czy nie można ich niemagicznie zranić?
Leśne Duchy w WE tracą warda jak zaatakujemy je bronią, która ma magiczny atak, ale można je atakować zwykłą, ale mają warda +5.
To samo w zwykłych duchach czy nie można ich niemagicznie zranić?