VIII edycja

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Re: VIII edycja

Post autor: Dzidzia »

Będzie.
Dzięki za odp :wink: Teraz noble na orle HoDa, hełm nabiera rumieńców :D Już nie mówiąc o możliwych kombinacjach z nowymi common magic itemami.

I o ironio losu eternal guard kindred staje się zdecydowanie najlepszym, bardzo ekonomicznym kindredem :lol2:
Parravon pisze:
mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalary
Człowieku jaka " Flaing Skirmisza" #-o mają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

To ja poproszę o przykład takiego Herosa z sejwem na 1+ i przerzutem :?:

Konkretnie jakie przedmioty i jaki koszt ?

Dałoby radę [-o<
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Mi sie np. podoba Highborn Eternal Kindred z Armor of Fortune + Dawnstone + Crown of Command + shield, spear i Great Eagle. Sv. 1+ z przerzutem, ward na 5+, stubborn. Koszt to 306 pkt. Moze nie jest wymiataczem ale spokojnie przetrzyma jakiegos duzego kloca na parę tur :D

Co do Nobla to to oczywiscie Dawnstone i : sword of might-wtedy wali z siła 5, lub The Fimbulwinter Shard - wiekszosci przypadków beda go trafiac na 5+ tylko trzeba go trzymac z daleka od drewna lub Merciw's Locus - ty nie masz bonusów z broni do siły ale wróg tez nie czyli bardzo ciezko bedzie mu zdjac save'a w combacie.

To takie moje przemyślenia :)
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Soulferin pisze:Mi sie np. podoba Highborn Eternal Kindred z Armor of Fortune + Dawnstone + Crown of Command + shield, spear i Great Eagle. Sv. 1+ z przerzutem, ward na 5+, stubborn. Koszt to 306 pkt. Moze nie jest wymiataczem ale spokojnie przetrzyma jakiegos duzego kloca na parę tur :D
Wg ArmyBuildera nie mogę Hihborna EthernalKindred wpakować na Great Eagla ??? Poza tymztymi przedmiotami wychodzi mitylko na 5+save ? Albo coś źle kombinuje, albo ....... oświećcie mnie #-o ?

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

army builder nie ma uściśleń;)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

To zauważyłem, ale chyba Kindreda nie można dać na orła? Czy można ?

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Przy niektórych kindredach jest napisane ze bohater musi walczyc pieszo ale przy Eternal tego nie ma wiec nie widze przeszkod zeby wsadzic go na orła.

Wiec Eternal daje ci sv 5+, Armor of Fortune to heavy armor wiec podbija do 3+,tarcza na 2+ i za orzełka na 1+.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Heptun pisze:To zauważyłem, ale chyba Kindreda nie można dać na orła? Czy można ?
Proponuję czasem lekturę źródła czyli naszego AB.
Nie jest zaznaczone że działa on tylko na piechtę jak np alter czy WW czyli można.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

bigpasiak pisze:Proponuję czasem lekturę źródła czyli naszego AB.
Nie jest zaznaczone że działa on tylko na piechtę jak np alter czy WW czyli można.
No czytam, czytam, czytam,..... tylko, że woooolno :mrgreen:

Ale, dzięki za odpowiedzi. Przydadzą się.

Swoją drogą jak takiego Lorda rozpisać na Rozpisce coby przeciwnik wiedział o co mi chodzi. Przecież w wydruku z AB nie będzie tego widać ???

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

use the pen Luke !!!!!!!.

jezu ludzie widzę że bez komputera to się już nic nie da zrobić
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2010, o 00:15 przez Tutajec, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Chyba "the pen"?

Ale coś w tym jest, bo ja jak a turnieju przeciwnik daje mi poposaną rozpiską, zawsze mam pewne wątpliwości. Ale jeśli nie ma innej opcji, to można sobie dopisać.
A najlepiej napisać o tym w tym temacie http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 1&start=80
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

przy każdej ręcznj zmianie rozpiski powinno się udać do organizatora po parafkę/pieczątkę
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Pasiak 8... i nie przegrał a AS`em do "jaja" jak to ktos tutaj sugerował... :P ...

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

To była wkręta. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

no to tak, Pasiak znowu wyżej bo miał ładniej pomalowaną armie ^^

co do rozpy to była taka. (Pasiaka taka sama)

spellweaver 305
4 power level
wand of wych elm

spellsinger 115
dispeal scroll

eternal noble 179
great eagler
bitting blade
dawn stone
dragon helm
shield
light armor

eternal noble 122
hail of doom arrow
enchanted shield
dragonbane gem
lihght armor

wood elf noble 135
bsb
razor standard

15 glade guards 204
fcg

15 glade guards 204
fcg

15 glade guards 214
fcg bannet of eternal flame

8 dryads 96

8 dryads 96

5 wild riders of kurnous 148
banner

5 wild riders of kurnous 148
banner

treeman 285

great eagle 50

great eagle 50

6x waywatchers 144

no to jedziemy:

1 Bitwa Demony 13 7

przeciwnik dzięki świetnemu scenariuszowi wystawił w prostokącie 12 na 18 40 horrorów 30 demonetek 30 blodków dużego demona i flamery. ja jeszcze zabrałem ture na 6+. ogólnie w tej turze nawet nie strzelałem tylko się poustawiałem, przeciwnik podszedł dostał 45 strzałów + hoda na demona i zginął. demontki się zablokowały dostając szarże kolesia na orle, blodki rozstrzelone razem z jakimś herosem. ja straciłem 500 z czego 250 dlatego że demonetki zaszarżowały na 17 cali moich wildów. 13 7 dla mnie (zostało 10 demonetek 8 horrorów 2x herald i 1 flamer )

2 Bitwa DE 20 0

wystawiamy się na ukos na jedynce każdy oddział zaczyna w rezerwach, ja straciłem treemana i 2x driady on duże kusze i hydre (całkiem najs)

przeciwnik podszedł całą armią czyli hydra duża kawaleria koleś na pegazie (lord) i gwardia, ja wchodzę na bliski odginam kawaleria, pegaza jestem gotów przyjąć łucznikami bez herosów (miałem leczenie on tylko skrolla) ale jako że miałem farta zabiłem go z 6 z life'a hydra zgineła od jednej salwy łuczników, w kolejnych turach zabiłem jeszcze gwardie kolesiem na orle, całe strzelanie jeszcze poświęciłem na bsb na cold onie potem przeciwnik się poddał.

3 Bitwa WoCH 2 18

scenariusz watchtower, ogólnie scenariusz z dupy gdyż rozegrałem 4 tury bo na 6+ można było skończy. zabiłem jakieś 50 modeli i zdobyłem 0 pkt, przeciwnik zabił mi rannego treemana, ja miałem 3 woundy on miał 16 ataków z siłą 5 tzn że trafia 8 rani 3 ja mam savy na 5 i wardy 5. gdyby treeman przeżył to ja bym miał domek.

4 Bitwa VC 10 10

bitwy nie było

5 Bitwa Orkowie 10 10

scenariusz blood and glory ogólnie ja skampiłem 4 pkt w kącie orki do mnie szły postrzelałem do nich i w sumie tyle(jedyne na co czekaliśmy to walenie z katapult za górkę (żeby trafić w cel potrzebował hita i rzutu 2 na odległoś ) udało mu się to 3 razy ale i tak zabrakło
Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

runepriest pisze:co do rozpy to była taka. (Pasiaka taka sama)
Nie.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

bigpasiak pisze:
runepriest pisze:co do rozpy to była taka. (Pasiaka taka sama)
Nie.

Pasiak, gratki za ladne miejsc ena masterze. Moze jakis raporcik z bitew? Co sie sprawdza a co nie? Jak welfy sie odnajduja w nowym srodowisku?
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

no, róźniła się małymi szczególikami(choć czasem to one decydują o wyniku...)

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

no dobra on miał tancerzy a ja wayów a na magiczne zamiast skrola orba
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

miałeś też chyba o 1 nobla więcej?

ODPOWIEDZ