Pytania i odpowiedzi

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Re: Pytania i odpowiedzi

Post autor: Byro »

Niestety się nie mylisz.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

Szymon pisze:Taki inżynier na koniu to śmiech na sali.
A co to piekielnik? (kto wymyślał te nazwy ?)
Już o tym dawno wspominałem, że taki inżynier jest ciekawy. :P Wersja na piechotę w łucznikach może strzelać jeszcze po marszu i kosztuje chyba z 85 pkt czyli trochę ponad to co stary moździerz ale ma S4. A jak rzucisz gałę to w łucznikach bardzo mało obejmiesz gości i jeszcze masz look outa.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Awatar użytkownika
Podwys
Oszukista

Post autor: Podwys »

macie moze juz łatke do AB?

Awatar użytkownika
Irek_Dwarf
Chuck Norris

Post autor: Irek_Dwarf »

już dawno jest ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Ej fajny pomysł z inżynierem na koniu z enchanced shield! Kiedyś trzeba będzie wypróbować...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Czy czołg dalej ma tę zasadę, ze jak coś w niego wpada i zadaje impacty to ST odpowiada własnymi impactami?
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

Karli pisze:Ej fajny pomysł z inżynierem na koniu z enchanced shield! Kiedyś trzeba będzie wypróbować...
E.Shield potrzebna jest bardziej innym characterom, ot chociażby BSB...wolę pieszego bo konny jest diabelnie drogi, w ogóle ceny za zwykłą kobyłę+kropierz są jakieś absurdalne
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Nie ma.

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

#helion# pisze:
Karli pisze:Ej fajny pomysł z inżynierem na koniu z enchanced shield! Kiedyś trzeba będzie wypróbować...
E.Shield potrzebna jest bardziej innym characterom, ot chociażby BSB...wolę pieszego bo konny jest diabelnie drogi, w ogóle ceny za zwykłą kobyłę+kropierz są jakieś absurdalne
Zawsze pozostaje np charmed shield, to też jakieś rozwiązanie.
Ew. droższa wersja - Shield of Prolos 25pkt - 1+ na ostrzał.

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

BSB nie może wziąść magicznej broni ,czy wogóle sprzętu magicznego ?
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Kordelas pisze:BSB nie może wziąść magicznej broni ,czy wogóle sprzętu magicznego ?
Może brac sprzęt cały magiczny, chyba że nosi magiczny sztandar, to wtedy może mieć tylko go.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Ok ,dzięki
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Macias pisze:
Kordelas pisze:BSB nie może wziąść magicznej broni ,czy wogóle sprzętu magicznego ?
Może brac sprzęt cały magiczny, chyba że nosi magiczny sztandar, to wtedy może mieć tylko go.
wyjątek to bohaterowie specjalni, ot nasz kochany Ludwik Czerep z Czarnolasu :wink:
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Post autor: wychwa »

Panowie , czy pistoliersi mają teraz po 4 strzały ???! :shock: Bo u mnie w booku brace of pistols przy shootingu ma (4) .

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

Wychwa, ale to jest Brace of Pistols z Repeater pistolsem . Dlatego są 4 strzały.

Rajtarzy mają Brace of Pistols ze zwykłych pistoletów, czyli tylko dwa strzały. Dowódca z RP ma strzałów 4, bo sam RP ma ich 3 + 1 ze zwykłego.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Tak czy tam booka i nie wiem czy dobrze rozumiem
Mamy np 40 halabardników i 2x detke po jakiś 20 gości
Trzeba zabić dokładnie wszystko (razem 80 modeli) by dostać za to pk?
Jak to ma się do połowy pk za 1/4 ?
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

na polskie warunki ja liczę detki oddzielnie, więc do momentu jak nie wyjdzie jakaś aktualka turniejowa, to tak będę robił
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

#helion# pisze:na polskie warunki ja liczę detki oddzielnie, więc do momentu jak nie wyjdzie jakaś aktualka turniejowa, to tak będę robił
Ja za detki nie liczę pkt bo są częścią unitu ;) puki nie zabijesz głównego unitu nie masz pkt ;)
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Szymon pisze:
#helion# pisze:na polskie warunki ja liczę detki oddzielnie, więc do momentu jak nie wyjdzie jakaś aktualka turniejowa, to tak będę robił
Ja za detki nie liczę pkt bo są częścią unitu ;) puki nie zabijesz głównego unitu nie masz pkt ;)
:shock: :shock: :shock: co to za słowo? sprawdzałem w trzech słownikach i nigdzie nie było
Imperialna moc!

tilt112
Mudżahedin

Post autor: tilt112 »

Od pukac :p
Czyli co ja pukam na mej klawce :)

ODPOWIEDZ