BAZYLISZEK 2013, 9-10.02.2013 Łomianki wyniki str. 1
Re: BAZYLISZEK 2013, 9-10.02.2013 Łomianki
teraz się wypierasz? ^_^
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Troll perfidny i pomówienia
jesteś i fałsz szerzysz !!!
jesteś i fałsz szerzysz !!!
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak.
dużo macie zgłoszeń, póki co?
Emp/DoCh
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
Mam pytanie o Lodera i Bestmenów. Czy Loder może wyłączyć Hate kozom. Kózki nie maja zasady hatred, lecz Primal Fury która dopiero po zdaniu Ld daje Hatred (nawet w kolejnych turach walki).
Dla mnie jasnym jest że nie wyłącza, ale wole się upewnić, żeby nie było spin przy stole.
Dla mnie jasnym jest że nie wyłącza, ale wole się upewnić, żeby nie było spin przy stole.
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Heheh bo DE mają Wieczną Nienawiść a nie poprostu nienawiść HE prastarą szybkość kogoś tam a nie asf. .. ej! ale pytałem w miarę możliwości poważnie.
Chodzi mi o to że z PF hejt bestmenów jest warunkowy tj. zdanie Ld, a nie jest to zdolność "z automatu".
Chodzi mi o to że z PF hejt bestmenów jest warunkowy tj. zdanie Ld, a nie jest to zdolność "z automatu".
Czcij Koze !!
Co do HE i DE to nie miejcie wątpliwości, wyłącza i hate i asf.
Co do bestii, nie wiem jaki jest dokładny zapis kiedy się wykonuje rzut. Ale odwołałbym się tutaj do uściśleń, co się dzieje kiedy dwie różne rzeczy zdarzaja się na początku jednej fazy. Jeśli pierwszy jest rzut i bestie wyrzuciły hate, to owszem Loder może to wyłączyć, jeśli pierwszy akcje wykonuje loder, to hate jeszcze nie wszedł, więc Loder nie może go wyłączyć.
Co do bestii, nie wiem jaki jest dokładny zapis kiedy się wykonuje rzut. Ale odwołałbym się tutaj do uściśleń, co się dzieje kiedy dwie różne rzeczy zdarzaja się na początku jednej fazy. Jeśli pierwszy jest rzut i bestie wyrzuciły hate, to owszem Loder może to wyłączyć, jeśli pierwszy akcje wykonuje loder, to hate jeszcze nie wszedł, więc Loder nie może go wyłączyć.
W ramach "Primal Fury" (bo o tym mowa) Bestie nie mają zasady "hate", choć działa podobnie (mowa jest o przerzucie nieudanych rzutów na trafienie jeżeli zda się test Ld). Za to na dwóch gałach Bestie mają ów "przerzut" + "frenzy" (jak w RB).
Wszystko to kwestia interpretacji zasad Loadera RAW powinno być, że wyłącza tylko frenzy jak Bestie machną dwie gały. Ale tu wszystko jest umowne.
Wszystko to kwestia interpretacji zasad Loadera RAW powinno być, że wyłącza tylko frenzy jak Bestie machną dwie gały. Ale tu wszystko jest umowne.
Wokrze nie masz racjiwokrze pisze:W ramach "Primal Fury" (bo o tym mowa) Bestie nie mają zasady "hate", choć działa podobnie (mowa jest o przerzucie nieudanych rzutów na trafienie jeżeli zda się test Ld). Za to na dwóch gałach Bestie mają ów "przerzut" + "frenzy" (jak w RB).
Czcij Koze !!
Jak machna loderowi dwie gały to i frenzy wyłączy.wokrze pisze: Wszystko zależy od ... Loadera jak Bestie machną dwie gały. Ale tu wszystko jest umowne.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!