Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Moderator: Yudokuno
Re: Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
bardzo wam dziekuje wlasnie w army booku doczytalem co i jak super teraz juz wiem jeszcze raz wielkie dzieki
Jedno nie wyklucza drugiego
Tz mamy oddział 7 w rzędzie + kocioł
3 z lewej 4 z prawej
jest szarża np modelu 40x40 tak ze styka się kantem z 4-tą ale nie styka się z kotłem
kocioł robiąc make way o jeden rzad dalej zachowuje powyższe wymaganie ze musi być na środku tylko teraz jest 4 z lewej i 3 z prawej
Ale pytanie czy może?
Inne pytanie czy może przejść dalej łamiąc zasadę bycia na środku - unit z will of god na zasady ruchu traktowany jest jak bohater w oddziale (nie mam podręcznika przy sobie wiec nie zacytuje dokładnie) i pytanie czy może dzięki temu zapisowi złamać zasadę bycia na środku która jest w tej samej zasadzie czy nie?
pzdr
3 z lewej 4 z prawej
jest szarża np modelu 40x40 tak ze styka się kantem z 4-tą ale nie styka się z kotłem
kocioł robiąc make way o jeden rzad dalej zachowuje powyższe wymaganie ze musi być na środku tylko teraz jest 4 z lewej i 3 z prawej
Ale pytanie czy może?
Inne pytanie czy może przejść dalej łamiąc zasadę bycia na środku - unit z will of god na zasady ruchu traktowany jest jak bohater w oddziale (nie mam podręcznika przy sobie wiec nie zacytuje dokładnie) i pytanie czy może dzięki temu zapisowi złamać zasadę bycia na środku która jest w tej samej zasadzie czy nie?
pzdr
Kocioł zawsze musi byc w 1 szeregu jednostki i zawsze musi byc na środku.
Gdy jest 7 modeli w pierwszym szeregu to tak może zrobic bo zachowana jest zasada ze pozostaje w środku oddziału. Za to nie mozna zrobic MY na bok jednostki.MarcinC pisze:Jedno nie wyklucza drugiego
3 z lewej 4 z prawej
Ale pytanie czy może?
pzdr
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
nie ma znaczenia czy to darmowe czy nie, zeby dostac ptk za lorda na smoku musisz zabic gore i dol jak ktores przezylo to nie ma ptkajpinus pisze:Czy jezeli mantikora dla beastmastera jest za darmo oznacza to ze przeciwnik nie dostaje za nia punktow dopoki zyje beastmaster?
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
- Jan z Czarnolasu
- Mudżahedin
Taki mały wyciąg z tematu o sile jednostek. Co to w ogóle za unity?Dreadspears 1
Bleakswords 2
Darkshards 1
Scourgerunner Chariot 3
Doomfire Warlocks 0
Medusa 3
Kharibdyss 3
Bloodwrack Shrine 3
Sisters of Slaughter 2
Ktoś mógłby opisać te jednostki, względnie zapodać obrazki (poza obrazkami Dreadspears i Kharibdyss bo te jednostki wypatrzyłem w sklepie)?
Co zmienił AB z 2013 w stosunku do poprzedniej książki?
Jaka jest obecnie siła Dark Elfów na tle konkurencji?
- Jan z Czarnolasu
- Mudżahedin
Jeśli masz udzielać takie odpowiedzi to nie udzielaj ich wcale. Tracisz mój czas. Zadałem pytania, może znajdzie się ktoś komu będzie się na nie chciało w kilku zdaniach odpowiedzieć.
- Jan z Czarnolasu
- Mudżahedin
Le ja: Co zmienił AB z 2013 w stosunku do poprzedniej książki?
Dzięki za cenną odpowiedź. Strasznie żałuje, że moje pytanie jest pozbawione sensu. W końcu wystarczy kupić książkę Dark Elfów i ją przeczytać aby zobaczyć co się zmieniło (względnie ściągnąć pdf z neta).Le Ty: nowy book zmienił bardzo dużo.
hypnotic spokojnie Panowie bez spiny prosze.
Jan z Czarnolasu wejdz na temat: Nowy Kodeks DE i tam od1 so s pytnia i odp. na temt wszystkc jenosk de z nowego booka.
Tak chyba łatwiej co?
Jan z Czarnolasu wejdz na temat: Nowy Kodeks DE i tam od1 so s pytnia i odp. na temt wszystkc jenosk de z nowego booka.
Tak chyba łatwiej co?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
IMO magia aktualnie jest zbyt mocna by jej nie brac, Co równiez tyczy się antymagii Jeśli chcesz do tego klimaciarsko podejsc to zawsze mozesz wymyślić jakąś historie tego maga/magiczki
np. dajesz mu heven bo ma pomagac podczas zlej pogody albo gdy nie ma wiatru itd.
np. dajesz mu heven bo ma pomagac podczas zlej pogody albo gdy nie ma wiatru itd.
Więc czarodziej z mieczem przejdzie ;> ?GarG pisze:IMO magia aktualnie jest zbyt mocna by jej nie brac, Co równiez tyczy się antymagii Jeśli chcesz do tego klimaciarsko podejsc to zawsze mozesz wymyślić jakąś historie tego maga/magiczki
- Infernal Puppet
- Masakrator
No ba, przecież czarodzieje mogą ( poza bodaj bretonią ) brać magiczne żelastwo do machania jak zechcą .
Dokładnie tak . Tylko skoro to takie proste to czemu jeszcze tego nie zrobiłeś ?W końcu wystarczy kupić książkę Dark Elfów i ją przeczytać aby zobaczyć co się zmieniło (względnie ściągnąć pdf z neta).
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.