TEMAT OGÓLNY

Bretonnia

Moderatorzy: Jagal, Milczek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Re: TEMAT OGÓLNY

Post autor: Gniewko »

No i właśnie Bretonnia mi jako jedyna armia nie pasuje jeśli idzie o przydzielanie wielkich paszczaków. Idąc po kolei:

Dwarfy - wszystko co związane z ich techniką i inżynierią, wspominane już kiedyś sterowce, roboty, kombajn górniczy...
Skaveni - abomka, dzwon, kadzielnica
Chaos - wielkie demony, smok chaosu, shaggoth
Lizaki - monstrualne dinozaury
Elfy wszelakie - smoki w różnych wariantach, plus drzewce u WE, hydry i mantikory u DE
TK - sfinksy, giganty
Wampiry - zombie dragon
O&G - wywerna, olbrzym, arachnarok
Ogry - też mają olbrzyma w jednostkach, a mogą im dowalić jeszcze jakąś inną poczwarę z gór, np. roka
Imperium - ma dostęp do smoka (w dość wyjątkowej sytuacji), spokojnie wpasowałby się też jakiś inżynieryjny wymysł albo coś stworzonego przez kolegium alchemiczne (wielki żelazny albo kamienny golem, poruszany magią)

W takiej sytuacji wizja stworzenia czegoś dla nas wydaje mi się dość karkołomna i wymagałaby albo radykalnej zmiany całego fluffu, albo wywrócenia armii jako takiej do góry nogami.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Post autor: Matijjos »

ja myślę, że można było by do bretonni wsadzić smoki, nie wiem, czy ktoś z was czytał książkę Eragon, jeśli tak, to wiecie o co mi chodzi, o Smoczych Jeźdzców

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Tu się poluje na smoki. Zabijanie wielkich poczwar to esencja rycerskości w Bretonnii. Pierwszy król tego kraju wsławił się zabiciem smoka, który zresztą został potem umieszczony w jego herbie i herbie całego księstwa. Mamy cnoty i cały wybór magicznych zabawek mających ułatwić ubijanie smoków, a ty chcesz na nie rycerzy wsadzać? :D

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Zgadzam się. Dawanie smoków bretońcom to jak stawianie smoków i gigantów obok krasnoludzkich slayerów. Trochę się gryzą ;)
Ale coś czuję, że mogą zmienić (i przy okazji popsuć) bardzo fajny bretoński fluff żeby wcisnąć jakieś potworki i wieśniaków z S10.
Obrazek

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

@ Matijos błagam, nie odwołuj się do najbardziej śmieciowej literatury fantasy na rynku.

@ Gniewko: większość potworków skaveńskich, nie licząc tradycyjnego dzwonu jest albo mało albo całkowicie nie- klimatyczna. Abomka, doomwheel (tak, wiem, kiedyś już był), piecyk - wszystko strasznie słabo pasuje do hord szuropodobnych stworzonek i tyle.

W empire też ciężko cośkolwiek wpasować, nawet czołg wydaje się być nieco przesadzony. Mają gryfa i starczy

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Mi tam akurat abomka, dzwonek, kółko i kadzielnica bardzo pasują do skavenów klimatycznie. A do tego hordy, hordy i jeszcze raz hordy.

Empire ma Tanka, Gryfa i papamobile. Styknie.

Ale bretka... hmm... nie wiem co spaczone umysły twórców z GW mogą tu wymyślić. Mam nadzieję, że pozostanie to armia klimatem ze średniowiecznej Francji i Anglii z domieszką legend arturiańskich, tak jak jest teraz. Chciałbym tylko, żeby relikwia i mnisi byli fajni, graalowcy mieli pierdyknięcie na jakie zasługują a chłopi byli tani jak barszcz :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Dadzą wielką karocę zaprzężoną w pegazy :D

Tak czy siak oby nie skopali.

pzdr!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Ja tam liczę na balistę strzelającą 8 pociskami na raz. Widziałem coś takiego w książce opisującej angielskie machiny wojenne
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Lady Mayer
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Lady Mayer »

wielki trebusz niszczący wszechświaty byłby ok, to co jest teraz to wymiarowo jakaś popierdółka, tfu tfu :wink:

i żadnych bestii, magów z kosmosu, to nie przystoi rycerstwu po prostu. I błagam, niech nowe figurki nie będą w stylu koreańsko-warcraftowym a będę płakać ze szczęscia.
"Żarty na bok, jak powiedział król Dezmod, gdy wśród uczty goście nagle zaczęli sinieć i umierać. "
A.Sapkowski

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Pełne poparcie, Milady. Kosmicznym blachom w stylu Space Marines i mieczom dziesięcioręcznym jak z Final Fantasy mówimy stanowcze nie. Bracia Perry wróćcie i znowu wydłubcie nam figurki...

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

a jak nie, to populacja bretończyków baaardzo się skurczy. A już na pewno - popyt na nowe figsy bretończyków :wink:

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

Potworów to bym nie chciał, ale jakiś taki WarShrine mógłby być ciekawą opcją... :)

A tak na marginesie to liczę na eterycznych rycerzy :)

Awatar użytkownika
Lady Mayer
Wałkarz
Kontakt:

oddział eteryków? brzmi groźnie ale trochę naciąganie. Może lepiej pieszych graali czy inną a la zakonną jednostkę potrafiącą tłuc się w szyku.

Liczę jeszczę na lepszą figsę damselki, byle by nie zrobili z niej złowrogiej bijacz z armor class 0 ;)
"Żarty na bok, jak powiedział król Dezmod, gdy wśród uczty goście nagle zaczęli sinieć i umierać. "
A.Sapkowski

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

Lady Mayer pisze:oddział eteryków? brzmi groźnie ale trochę naciąganie.
no czemu....? Green knight-a już mamy :wink:
Lady Mayer pisze: Liczę jeszczę na lepszą figsę damselki

na damselki polecam figurki Lahmianek.

Awatar użytkownika
The Miz
Chuck Norris

Post autor: The Miz »

Jednego, a nie cały oddział :P
Because I'M The Miz and I'M AWESOME!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=iMt-MJ1h ... ure=fvwrel

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Czy ktoś wie, gdzie można kupić model rycerza pieszego w stylu anime??

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

A jak wygląda rycerz w stylu anime? Ma katanę zamiast longsworda i oczy wielkie jak Kaczor Donald?

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Post autor: Rilam »

Może mu o samuraja chodziło.

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Chodziło mi o niewymiarową broń( większą od rycka) Chce zrobić czempiona do chłopów w takim stylu.

Awatar użytkownika
Lady Mayer
Wałkarz
Kontakt:

Matis pisze:Chodziło mi o niewymiarową broń( większą od rycka) Chce zrobić czempiona do chłopów w takim stylu.
łojezu, zlituj się :)
A.Sapkowski

ODPOWIEDZ