TEMAT OGÓLNY
Re: TEMAT OGÓLNY
No i właśnie Bretonnia mi jako jedyna armia nie pasuje jeśli idzie o przydzielanie wielkich paszczaków. Idąc po kolei:
Dwarfy - wszystko co związane z ich techniką i inżynierią, wspominane już kiedyś sterowce, roboty, kombajn górniczy...
Skaveni - abomka, dzwon, kadzielnica
Chaos - wielkie demony, smok chaosu, shaggoth
Lizaki - monstrualne dinozaury
Elfy wszelakie - smoki w różnych wariantach, plus drzewce u WE, hydry i mantikory u DE
TK - sfinksy, giganty
Wampiry - zombie dragon
O&G - wywerna, olbrzym, arachnarok
Ogry - też mają olbrzyma w jednostkach, a mogą im dowalić jeszcze jakąś inną poczwarę z gór, np. roka
Imperium - ma dostęp do smoka (w dość wyjątkowej sytuacji), spokojnie wpasowałby się też jakiś inżynieryjny wymysł albo coś stworzonego przez kolegium alchemiczne (wielki żelazny albo kamienny golem, poruszany magią)
W takiej sytuacji wizja stworzenia czegoś dla nas wydaje mi się dość karkołomna i wymagałaby albo radykalnej zmiany całego fluffu, albo wywrócenia armii jako takiej do góry nogami.
Dwarfy - wszystko co związane z ich techniką i inżynierią, wspominane już kiedyś sterowce, roboty, kombajn górniczy...
Skaveni - abomka, dzwon, kadzielnica
Chaos - wielkie demony, smok chaosu, shaggoth
Lizaki - monstrualne dinozaury
Elfy wszelakie - smoki w różnych wariantach, plus drzewce u WE, hydry i mantikory u DE
TK - sfinksy, giganty
Wampiry - zombie dragon
O&G - wywerna, olbrzym, arachnarok
Ogry - też mają olbrzyma w jednostkach, a mogą im dowalić jeszcze jakąś inną poczwarę z gór, np. roka
Imperium - ma dostęp do smoka (w dość wyjątkowej sytuacji), spokojnie wpasowałby się też jakiś inżynieryjny wymysł albo coś stworzonego przez kolegium alchemiczne (wielki żelazny albo kamienny golem, poruszany magią)
W takiej sytuacji wizja stworzenia czegoś dla nas wydaje mi się dość karkołomna i wymagałaby albo radykalnej zmiany całego fluffu, albo wywrócenia armii jako takiej do góry nogami.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
ja myślę, że można było by do bretonni wsadzić smoki, nie wiem, czy ktoś z was czytał książkę Eragon, jeśli tak, to wiecie o co mi chodzi, o Smoczych Jeźdzców
Tu się poluje na smoki. Zabijanie wielkich poczwar to esencja rycerskości w Bretonnii. Pierwszy król tego kraju wsławił się zabiciem smoka, który zresztą został potem umieszczony w jego herbie i herbie całego księstwa. Mamy cnoty i cały wybór magicznych zabawek mających ułatwić ubijanie smoków, a ty chcesz na nie rycerzy wsadzać?
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
-
- Oszukista
@ Matijos błagam, nie odwołuj się do najbardziej śmieciowej literatury fantasy na rynku.
@ Gniewko: większość potworków skaveńskich, nie licząc tradycyjnego dzwonu jest albo mało albo całkowicie nie- klimatyczna. Abomka, doomwheel (tak, wiem, kiedyś już był), piecyk - wszystko strasznie słabo pasuje do hord szuropodobnych stworzonek i tyle.
W empire też ciężko cośkolwiek wpasować, nawet czołg wydaje się być nieco przesadzony. Mają gryfa i starczy
@ Gniewko: większość potworków skaveńskich, nie licząc tradycyjnego dzwonu jest albo mało albo całkowicie nie- klimatyczna. Abomka, doomwheel (tak, wiem, kiedyś już był), piecyk - wszystko strasznie słabo pasuje do hord szuropodobnych stworzonek i tyle.
W empire też ciężko cośkolwiek wpasować, nawet czołg wydaje się być nieco przesadzony. Mają gryfa i starczy
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Mi tam akurat abomka, dzwonek, kółko i kadzielnica bardzo pasują do skavenów klimatycznie. A do tego hordy, hordy i jeszcze raz hordy.
Empire ma Tanka, Gryfa i papamobile. Styknie.
Ale bretka... hmm... nie wiem co spaczone umysły twórców z GW mogą tu wymyślić. Mam nadzieję, że pozostanie to armia klimatem ze średniowiecznej Francji i Anglii z domieszką legend arturiańskich, tak jak jest teraz. Chciałbym tylko, żeby relikwia i mnisi byli fajni, graalowcy mieli pierdyknięcie na jakie zasługują a chłopi byli tani jak barszcz
Empire ma Tanka, Gryfa i papamobile. Styknie.
Ale bretka... hmm... nie wiem co spaczone umysły twórców z GW mogą tu wymyślić. Mam nadzieję, że pozostanie to armia klimatem ze średniowiecznej Francji i Anglii z domieszką legend arturiańskich, tak jak jest teraz. Chciałbym tylko, żeby relikwia i mnisi byli fajni, graalowcy mieli pierdyknięcie na jakie zasługują a chłopi byli tani jak barszcz
Dadzą wielką karocę zaprzężoną w pegazy
Tak czy siak oby nie skopali.
pzdr!
Tak czy siak oby nie skopali.
pzdr!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Ja tam liczę na balistę strzelającą 8 pociskami na raz. Widziałem coś takiego w książce opisującej angielskie machiny wojenne
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
- Lady Mayer
- Wałkarz
- Kontakt:
wielki trebusz niszczący wszechświaty byłby ok, to co jest teraz to wymiarowo jakaś popierdółka, tfu tfu
i żadnych bestii, magów z kosmosu, to nie przystoi rycerstwu po prostu. I błagam, niech nowe figurki nie będą w stylu koreańsko-warcraftowym a będę płakać ze szczęscia.
i żadnych bestii, magów z kosmosu, to nie przystoi rycerstwu po prostu. I błagam, niech nowe figurki nie będą w stylu koreańsko-warcraftowym a będę płakać ze szczęscia.
"Żarty na bok, jak powiedział król Dezmod, gdy wśród uczty goście nagle zaczęli sinieć i umierać. "
A.Sapkowski
A.Sapkowski
Pełne poparcie, Milady. Kosmicznym blachom w stylu Space Marines i mieczom dziesięcioręcznym jak z Final Fantasy mówimy stanowcze nie. Bracia Perry wróćcie i znowu wydłubcie nam figurki...
-
- Oszukista
a jak nie, to populacja bretończyków baaardzo się skurczy. A już na pewno - popyt na nowe figsy bretończyków
- Lady Mayer
- Wałkarz
- Kontakt:
oddział eteryków? brzmi groźnie ale trochę naciąganie. Może lepiej pieszych graali czy inną a la zakonną jednostkę potrafiącą tłuc się w szyku.
Liczę jeszczę na lepszą figsę damselki, byle by nie zrobili z niej złowrogiej bijacz z armor class 0
Liczę jeszczę na lepszą figsę damselki, byle by nie zrobili z niej złowrogiej bijacz z armor class 0
"Żarty na bok, jak powiedział król Dezmod, gdy wśród uczty goście nagle zaczęli sinieć i umierać. "
A.Sapkowski
A.Sapkowski
Jednego, a nie cały oddział
Because I'M The Miz and I'M AWESOME!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=iMt-MJ1h ... ure=fvwrel
http://www.youtube.com/watch?v=iMt-MJ1h ... ure=fvwrel
Czy ktoś wie, gdzie można kupić model rycerza pieszego w stylu anime??
Chodziło mi o niewymiarową broń( większą od rycka) Chce zrobić czempiona do chłopów w takim stylu.
- Lady Mayer
- Wałkarz
- Kontakt:
łojezu, zlituj sięMatis pisze:Chodziło mi o niewymiarową broń( większą od rycka) Chce zrobić czempiona do chłopów w takim stylu.
A.Sapkowski
A.Sapkowski