Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Ja to rozumiem. Problem w tym, ze jest to tak napisane, że niezaawansowany gracz Dwarfów może tego nie zrozumieć i inaczej interpretować
to pokaz mu cytat z Vaul's Unmaking a dokladnie "... This item loses all of its magical properties...." czyli niszczy wszystkie magiczne wlasciwiosci, ergo wszystkei runy.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
a czy przypadkiem jakiś FAQ nie mówi wprost jak działa Vaul na dwarfickie runy?
Azurix co ty opowiadasz...Oczywiście ze da sie pobrac FAQ do Dwarfów http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... s_V1_3.pdf tyle ze nic w nie ma na ten temat. Szukałem tez w FAQ do HE i w uscisleniach ale tez nic nie ma.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Nie wiem czy to odpowiedni dział ale mam pytanie, bardziej mi się opłaca wystawić 20 łuczników w dwóch grupkach po 10 czy w jednej dwudziestoosobowej?
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Chodzi mi oto czy lepiej grać na dwóch mniejszych klockach łuczników czy na jednym większym?
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
Naviedzony
Naviedzony
Sam się nad tym zastanawiam. więcej oddziałów - więcej celów ostrzelasz w 1 rundzie.Mistrz Miecza Hoteha pisze:Chodzi mi oto czy lepiej grać na dwóch mniejszych klockach łuczników czy na jednym większym?
znowu z drugiej strony jak masz magiczny sztandar na łucznikach, to jak masz ich więcej, to więcej łuczników w twojej armii z niego korzysta.
zależy co się chce osiągnąć i jak grać.
Ja obecnie biorę 1 duży (20-25) ze sztandarem + 1 mały (10) + ew drugi mały jak nie biorę łuków na lekkiej jeździe (gram na euro a tam masz limit do 45 sztuk)
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue
Witam. Słuchajcie mam pytanie odnośnie jednostek HE. Jak to jest w grze? Tzn. mam na myśli oddziały, które w walce opłaca się wystawiać. Czy HE to jest rasa, gdzie tak na prawdę wystawia się praktycznie same oddziały złożone z WL i SM, czy każdy regiment znajdzie dla siebie miejsce? Pytam, bo tak na prawdę nie mam pojęcia jakie figurki ewentualnie kupować, skoro np. Archerów, Morskiej straży, czy innych nie opłaca się w ogóle wystawiać.
niektore musisz wystawic cala reszta zalezy od koncepcji jaka chcesz grac, niektore sa leprze inne gorsze. Da sie zlozyc armie na wszystkim WL, PG, SM ale najelpiej sie gra na WL.
Jakos musisz wypelnic cory w armi a tu najlepiej nadaja sie luki, z herosow napewno potrzebujesz BSB i ze 2 magow, z rarow napewno 2 orly, a spece to juz twoj wybor mozna grac wszystkim ale jesli chcesz cos wygrywac to WL sa dobrym wyborem
Jakos musisz wypelnic cory w armi a tu najlepiej nadaja sie luki, z herosow napewno potrzebujesz BSB i ze 2 magow, z rarow napewno 2 orly, a spece to juz twoj wybor mozna grac wszystkim ale jesli chcesz cos wygrywac to WL sa dobrym wyborem
Czy w wyniku rzutu 8-9 na miscasta zwykły sztandarowy oddziału niosący BoS dostaje hita? Zapis brzmi "every model that can generate power or dispel dice" więc RAWowo chyba tak...
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę