TEMAT OGÓLNY
Re: TEMAT OGÓLNY
No co. chce, żeby z daleka bylo widać, ze to zabijaka, który swoim wielkim mieczem wytnie sobie drogę wśród wrogów
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
chłop wytnie drogę wśród wrogów?
-
- Oszukista
Miłośników anime chyba trzeba szukać w innych częściach tego forum tylko nie bardzo wiem w jakich...
Kosa fajna sprawa. Muszę przemyśleć to jako temat do konwersji (rzecz jasna kosa w bojowej formie, postawiona na sztorc). A stylistyka anime pasuje do Bretonnii jak świni dzwonek...
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
Chodziło mi bardziej o to, że jakiś kolo w płytówce na piechotę z ogromnym mieczem prowadzi chłopów do boju.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
- Lady Mayer
- Wałkarz
- Kontakt:
Ogromny miecz to może być dwurak, a nie jakiś szit z korei
"Żarty na bok, jak powiedział król Dezmod, gdy wśród uczty goście nagle zaczęli sinieć i umierać. "
A.Sapkowski
A.Sapkowski
Akurat rycerz dowodzący pospólstwem nie jest niczym hmm ''dziwacznym''. Taki dowódca potrafił zapanować zdecydowanie lepiej nad oddziałem.Rilam pisze:Pytanie tylko co ten rycerz miałby robić wśród pospólstwa. Zamiast szukać dziwacznych modeli lepiej zapoluj na staroedycyjnych pieszych paladynów
Ja jestem za kosą (tak jak gniewko mówi, postawioną na sztorc. Spokojnie mógłbyś to zrobić z plasticardu, a nawet z ramki po regimencie (1mm gr z wypraski i wycinasz ładną kosę.))
Dobrze dobrane słowaLady Mayer pisze: jakiś szit z korei
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
http://www.roundtable-bretonnia.org/ind ... Itemid=103
Ktos wie co to za model albo z czego zrobiony?
Ktos wie co to za model albo z czego zrobiony?
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Jakoś go spotkać nie mogłem w katalogu, no nic warto się upewnić, dzięki.
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Od góry:
Grail Knight 6ed
Grail Knight 5ed - brak orginalnej, metalowej głowy konia
Grail Knight muzyk 5ed - brak orginalnej metalowej tarczy, głowa konia od modelu czwartego od góry
Grail Knight 5ed - brak orginalnej metalowej tarczy, głowa konia od modelu drugiego od góry
Grail Knight 5ed
Grail Knight 6ed
Grail Knight muzyk 5ed - brak orginalnej metalowej tarczy, głowa konia od modelu czwartego od góry
Grail Knight 5ed - brak orginalnej metalowej tarczy, głowa konia od modelu drugiego od góry
Grail Knight 5ed
Bardzo dziękuję za informacje Jeśli ktoś jest zainteresowany kupnem to powyższe modele są na sprzedaż Oferty na PWDębek pisze:Od góry:
Grail Knight 6ed
Grail Knight 5ed
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
sword of swift slaying czy heartwood lance? na gościu z heroismem oczywiście.
oto jest pytanie
w pierwszym bijemy pierwsi ale często i tak uderzamy ze względu na inicjatywę
ważne są przerzuty dzięki tej inicjatywie a potwory mają ją niską nieomal zawsze.
ale mamy i heartwood lance, szarża normalnie trafiamy gorzej nieco ale nadal ok bo na 3+ ale
mamy lepszą szansę na 6 na zranienie. Zwłaszcza na sporo większy Toughnes przy naszej sile 4. Więc tu się zastanawiam co lepsze. Wg mnie chyba skłaniam się ku lancy zwłaszcza że potionem of foolhardines wspomagamy się.
opinia wasza?
oto jest pytanie
w pierwszym bijemy pierwsi ale często i tak uderzamy ze względu na inicjatywę
ważne są przerzuty dzięki tej inicjatywie a potwory mają ją niską nieomal zawsze.
ale mamy i heartwood lance, szarża normalnie trafiamy gorzej nieco ale nadal ok bo na 3+ ale
mamy lepszą szansę na 6 na zranienie. Zwłaszcza na sporo większy Toughnes przy naszej sile 4. Więc tu się zastanawiam co lepsze. Wg mnie chyba skłaniam się ku lancy zwłaszcza że potionem of foolhardines wspomagamy się.
opinia wasza?
Powiem tak, zawsze używam mieczyka, dla mnie jest on nieocenieony. Zawsze w sumie trafiam na 3+, jest prawie 100% szansa na trafienie a do jednej szóstki z czterech kości to już jakoś z górki. Na maseeee gier zawiodłem się może na nim z 2 razy. W jednej bitwie potrafił zabijać po 2 orkowskich koksów i giganta w pojedynke. Z innymi w sumie było podobnie. Dla mnie osobiście jest to oczywiste złożenie kolesia bo w sumie i tak liczymy na 6 i tak, a tak jak mi sie zdaje z 4 kości jest to wysoce możliwe. Nie mówie kiedy w pojedynke zatrzymuje kolesi w 10 odobowym składzie z pancerzem 1+ bo np zabija w nip postaci bo zawsze ktoś musi przyjać a póżniej np zabija trzech w jednej turze. Dla mnie mus.
- Silverbolt
- Chuck Norris
Obczaja ktoś z was jak to by wyglądała formacja lancy tak naprawdę?Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić .