9 age - Pytania ogolne
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 9 age - Pytania ogolne
Ile czasu utrzymują się conterki z atrybutu nieba?
Do następnej fazy magii czy aż do wykorzystania
Do następnej fazy magii czy aż do wykorzystania
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Czy bohater ma zatrute ataki jesli używa magicznej broni ?Rottenjaw (20 pts)
The Character gains Poisoned Attacks. For the duration
of one single Close Combat Phase, all models in the
Character’s unit also gain Poisoned Attacks. The player
must declare at the start of a Round of Combat if they are
using this ability.
Nie widzę przeciwwskazań.
Chyba w 8ed było coś co nie przenosiło flaming attacks na broń magiczną, czy jakoś tak...
Chyba w 8ed było coś co nie przenosiło flaming attacks na broń magiczną, czy jakoś tak...
Hellblaster wali 3D6x2.
Przy jednej 6 ma -1 do hita do wszystkich strzałów (nadal ta 6tka jest mnożona przez 2)
Przy jednej 6 ma -1 do hita do wszystkich strzałów (nadal ta 6tka jest mnożona przez 2)
Capture the Flags The player that has the the highest number of its chosen Standard Bearers still alive at the
end of the game wins this Secondary Objective. Captured Standards not consideredAlive for
this purpose.
Ile się tych sztandarów wybiera? 2? 3? 10?
end of the game wins this Secondary Objective. Captured Standards not consideredAlive for
this purpose.
Ile się tych sztandarów wybiera? 2? 3? 10?
Kiedyś usłyszałem że mając oddział a w nim bohatera z bronią zasięgową (np hoda z wood elfów) deklarujemy użycie hody w momencie strzelania całego oddziału. Czyli nie można np odpalić hody po tym jak reszta oddziału strzelała. Prawda to? Byłbym wdzięczny za źródło z rbka czy cokolwiek.

Caly oddzial strzela jednoczesnie. Tutaj nie ma inicjatywy. Hail Shot jest shooting weapon
To ze np najpierw rzucisz za lucznikow, to tylko po to by nie pomylic, ktory to strzal
To ze np najpierw rzucisz za lucznikow, to tylko po to by nie pomylic, ktory to strzal
Hej, zwracam się do was z kolejną garścią pytań:
23) Lucky Shield ignoruje pierwszy hit jaki dostanie właściciel - czy dotyczy to również trafienia z cannona lub katapulty?
24) Czar zwiększający / zmniejszający statystyki (np. zerówka z wilda (+1 S, +1 T)) - czy rzucony na kawalerie działa również na wierzchowce?
25) Czar nr 5 z wilda - "Target cannot use Shooting Attacks (…)" - czy dotyczy to również artylerii?
26) Hate - wiem że nie oddziałuje na wierzchowce, jednakże czy oddziałuje na postacie? (Nie znalazłem zapisu że nie)
27) Frenzy - czy wierzchowce również dostają +1 Atak?
28) Przykład - generał z LD 8 wchodzi do oddziału który ma sztandar +1 LD. Czy liderka generalska wynosi teraz 9?
29) W nawiązaniu do powyższego, czy jeżeli na oddział w którym jest generał zostanie rzucony czar obniżający / podwyższający LD, to generał będzie dawał zmodyfikowaną wartość LD?
30) Ciekawostka - czy jest gdzieś w rulebooku zapis że gra trwa 6 tur? (nie udało mi się takowego znaleźć)
Z góry dziękuje za odpowiedź
23) Lucky Shield ignoruje pierwszy hit jaki dostanie właściciel - czy dotyczy to również trafienia z cannona lub katapulty?
24) Czar zwiększający / zmniejszający statystyki (np. zerówka z wilda (+1 S, +1 T)) - czy rzucony na kawalerie działa również na wierzchowce?
25) Czar nr 5 z wilda - "Target cannot use Shooting Attacks (…)" - czy dotyczy to również artylerii?
26) Hate - wiem że nie oddziałuje na wierzchowce, jednakże czy oddziałuje na postacie? (Nie znalazłem zapisu że nie)
27) Frenzy - czy wierzchowce również dostają +1 Atak?
28) Przykład - generał z LD 8 wchodzi do oddziału który ma sztandar +1 LD. Czy liderka generalska wynosi teraz 9?
29) W nawiązaniu do powyższego, czy jeżeli na oddział w którym jest generał zostanie rzucony czar obniżający / podwyższający LD, to generał będzie dawał zmodyfikowaną wartość LD?
30) Ciekawostka - czy jest gdzieś w rulebooku zapis że gra trwa 6 tur? (nie udało mi się takowego znaleźć)
Z góry dziękuje za odpowiedź

gdzie jest opisana kolejność ściągania command grupa gdy dobijasz ostanie modele z oddziału?
no ale gdzie to jest napisane xD a muzyk/sztandar mogę wybierać jak chce?
aa już widzę, dzięks