Fakt, że QC robi Empire tak, że aż chce się nim zagrać (i dopiero potem widać, jakie te imperialne modele miewają pokraczne gęby i inne wady
Warstadt by qc
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Re: Galeria by quidamcorvus
Może mam bardziej indywidualne podejście do figurek przez to, że zaczynałam od gier skirmishowych
Fakt, że QC robi Empire tak, że aż chce się nim zagrać (i dopiero potem widać, jakie te imperialne modele miewają pokraczne gęby i inne wady
).
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Dzięki za komentarze:)
Czerwony to Red Gore rozjaśniany finalnie Blood Red, czego nie widać na zdjęciach 

Taki ze mnie fotografSkavenblight pisze:Chętnie bym zobaczyła na żywo, bo bez kitu, nie wierzę, że robisz wszystkim takie różowe stroje, faceci jednak wolą czerwieńJakiś feler w tych zdjęciach tkwi.
W Warheim, chyba udało mi się to zmienićSkavenblight pisze:Fajna banda się zapowiada, mimo iż Reikland w Mordheim uchodził za jedną z mniej ambitnych warband.
No jest to nieco nużące, ale za każdym razem inaczej maluję skórę, niebieski itd, więc chcąc mieć jednolitą bandę, muszę malować na raz całośćSkavenblight pisze:Podziwiam zdolność malowania kilku-nastu modeli naraz. Mi powyżej 4 naraz robi się niedobrze![]()
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
W sumie to nie wiem, czy zysk na czasie jest jakiś duży.Skavenblight pisze:A, więc to dlategoMyślałam, że raczej na czasie chcesz zyskać.
TakSkavenblight pisze:Naprawdę zamierzasz zrobić sobie wszystkie bandy do Warheima?![]()
Muszę przyznać, że robisz niesamowite rzeczy.
Z przyjemnością patrzę i muszę przyznać, że daleko mi jeszcze do takiego poziomu malowania - ale jak maznę tą swoją nieszczęsną armię to nabiorę wprawy i wrzucę fotki większości a niżeli tylko jednego oddziału 
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart

- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Zainspirowany poniższym cytatem:

Zdjęcia z lampą i bez, mam nadzieję, że coś widać...
Zdecydowałem, że szlachta w kompanii Żołnierzy z Reiklandu będzie odziana w zielone płaszcze:Wszyscy dworzanie muszą nosić w obecności Imperatora zielone, jedwabne płaszcze.
Taka jest stara tradycja, której nikt nie śmie podważać.
- baron Jack von Yeovil

Zdjęcia z lampą i bez, mam nadzieję, że coś widać...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
IMHO jakoś mi się kłóci ten zielony (nawet ten ciemny) z obraną wcześniej kolorystyką
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
A ja widzę, że używałeś światła punktowego i do tego halogena lub innego żółtego, więc proponowałbym po pierwsze przesłonić lampkę kartką papieru (dla rozproszenia światła) i przestawić w aparacie balans bieli na światło domowe (symbol żaróweczki). Może to wystarczy, a w każdym razie poprawi efekt.
Figurki jak zwykle pierwsza klasa, choć faktycznie zielony do tej kombinacji jest nieco kontrowersyjny.
Figurki jak zwykle pierwsza klasa, choć faktycznie zielony do tej kombinacji jest nieco kontrowersyjny.
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Balans bieli ustawiam do światła żarowego i lampy - odpowiednio do tego jak robię zdjęcie.Cormagh pisze:A ja widzę, że używałeś światła punktowego i do tego halogena lub innego żółtego, więc proponowałbym po pierwsze przesłonić lampkę kartką papieru (dla rozproszenia światła) i przestawić w aparacie balans bieli na światło domowe (symbol żaróweczki). Może to wystarczy, a w każdym razie poprawi efekt.
Pierwsze bez, drugie z lampą.Skavenblight pisze:A ja tu mało co widzę, na obu wersjach (z lampą i bez) jakoś się światło odbija od tych płaszczy... zrób jeszcze jutro przy normalnie padającym świetle jakieś nowe fotki, proszę

- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Na bazę z Battledress Green (P3) nałożyłem Dark Angels Green, na to znów Battledress Green (P3) zmieszany mniej więcej 50:50 z Dark Angels Green, na to Snot Green, Camo Green i Goblin Green. Kolory mieszałem ze sobą, tak że ciężko mi napisać które i w jakich proporcjach. Finalne rozjaśnienia to Rotting Flesh zmieszany z Camo Green. Cienie to Scorched Brown + Regal Blue. Wash Devlan Mud i rozwodniony Asurmen Blue.Skavenblight pisze:No i teraz o wiele lepiej, widać wreszcie tę zieleńMi się podoba, taka zgaszona, pasuje do reszty. Jakimi kolorami robiłeś?
Świetna robota, jak zwykle
Podoba mi się ta zieleń, a reszta kolorów też daje radę. Doskonale wyglądają też detale- sprzączki, łańcuszki itp, dodają życia tym figurkom 
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Zakończyłem kolejny etap malowania kompanii Żołnierzy z Reiklandu.
* Pieczęcie: podstawa Red Gore, rozjaśnienie Blood Red, przyciemnienie Mechrite Red. Wash Baal Red i Devlan Mud.
* Pergaminy: podstawa Graveyard Earth, Tallarn Flesh, rozjaśniane Astronomican Grey, Wash Gryphon Sephia i Devlan Mud. Napisy Regal Blue+Chaos Black.
* Wieńce laurowe: podstawa Iosan Green (P3), rozjaśniane Goblin Green i Rotting Flesh. Wash Thraka Green i Devlan Mud.
* Kości & czaszki: podstawa Jack Bone (P3), rozjaśniane Bleached Bone i Skull White. Wash Gryphone Sephia i Devlan Mud.
Pierwsze zdjęcie robione z lampą, drugie bez. Eksperyment z nowym tłem.

Więcej zdjęć na BLOGU.
* Pieczęcie: podstawa Red Gore, rozjaśnienie Blood Red, przyciemnienie Mechrite Red. Wash Baal Red i Devlan Mud.
* Pergaminy: podstawa Graveyard Earth, Tallarn Flesh, rozjaśniane Astronomican Grey, Wash Gryphon Sephia i Devlan Mud. Napisy Regal Blue+Chaos Black.
* Wieńce laurowe: podstawa Iosan Green (P3), rozjaśniane Goblin Green i Rotting Flesh. Wash Thraka Green i Devlan Mud.
* Kości & czaszki: podstawa Jack Bone (P3), rozjaśniane Bleached Bone i Skull White. Wash Gryphone Sephia i Devlan Mud.
Pierwsze zdjęcie robione z lampą, drugie bez. Eksperyment z nowym tłem.

Więcej zdjęć na BLOGU.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Zielone płaszcze są fluffowo uzasadnione i co najważniejsze - mi się podobakubon pisze:Fajne, fajne. Ale nie sądzisz ze te zielone płaszczyki troche gryzą sie z czerwonym i niebieskim ?
Poza tym nie powinny się gryżć jako, że są to podobno kolory podstawowe