Master w Babicach 17-18.11.2012

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Re: Master w Babicach 17-18.11.2012

Post autor: bigpasiak »

Lipti pisze:Ty z bardzo dużym prawdopodobieństwem traciłeś 1000 pkt, a w twoim przypadku zyski nie wyglądały na takie pewne.
lord mag- 335
bsb - 140
tancerze- 201
------------------
676 - 10%
-------------------
609
+ generał 100
+ bsb 100
--------------------
809

Jaki tysiak...?
Poza tym nie wiem czy pamiętasz, ale z boczku miałem 14 łuków w gotowości na szarże w Twego blodka od boku... aż tak bardzo prawdopodobne, że to strace, to nie było...
scremery [ wildzi z boku, hero na orle z przodu chyba...]+herald khorna+blodki[ połowę już miałem bo zostało 4 na bliskim zasięgu dwu unitów łuków z rannym heraldem właśnie ]+herald czincza [ w zasięgu drzewa i wayów ]+horrory [ szraża wildów i hero na orle z boku ]+opanowanie lorda altera... ile to?

Dobra mało ważne jak się skończyło.
Naprawdę nie mam problemu z dogrywaniem trudnych paringów co nie Golona? Oba nasze spotkania szły bardzo sprawnie i mimo mocnego wpierdzielu dla mnie dokończone przed czasem to samo z Malinem pierwszego dnia. Było w pupę, ale przed czasem i all tury zagrane. Jak masz wątpliwości co do mojej gry no problemo. Challange i gramy przy zegarze czasowym więc zobaczymy czy to ja spowalniam grę tak bardzo. Mogę tak zagrać z każdym bez problemu.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

Grałem kilka razy z Pasiakiem i muszę potwierdzić, że to nie on spowalnia, to niesprawiedliwa łatka, przypięta przez złośliwych graczy!
Obrazek

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Jak wyżej. Łapy precz od Pasiaka 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

A ja na serio uważam, że Pasiaczek nie staluje. Graliśmy rzeczywiście ze 3 razy i za każdym razem nie było z tym żadnych kłopaotów.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Królik
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Królik »

Nie stalluje, ale dlugo rozgrywa swoje tury. Wynika to troche ze specyfiki armi, a troche ze stylu gry. Efekt ten sam niewazne czy celowo czy nie. Sam do demonow predkosci nie naleze, ale 4 tury to juz przegiecie. Pytanie co mozna z tym zrobic? Nie rozumiem dlaczego niektorzy boja sie tych zegarow szachowych jak swieconej wody.

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Fakt, długo trwają niektóre jego tury, ale i od przeciwnika sporo zależy. Ja za każdym razem jak czuję, że jest problem z czasem to specjalnie naciskam. Efektem tego jest to, że od paru masterów dograłem wszystkie bitwy.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Grałem z Pasiakiem na ostatnim Strategikonie (2x1500) z zegarem szachowym - robiliśmy tury błyskawicznie, skończyliśmy chyba godzinę przed czasem.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Fisch pisze:Grałem kilka razy z Pasiakiem i muszę potwierdzić, że to nie on spowalnia, to niesprawiedliwa łatka, przypięta przez złośliwych graczy!
:mrgreen:
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Królik
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Królik »

Laik pisze:Grałem z Pasiakiem na ostatnim Strategikonie (2x1500) z zegarem szachowym - robiliśmy tury błyskawicznie, skończyliśmy chyba godzinę przed czasem.
IMO zegar działa mobilizująco na obie strony i powinna być możliwość gry z zegarem, jeśli jedna strona wyrazi na to ochotę. Póki co bez żadnych konsekwencji formalnych: po prostu będzie można łatwo udowodnić kto opóźnia. To na początek powinno wystarczyć. Nikt w końcu nie chce mieć łatki osoby stalującej i być publicznie napiętnowany na forum :twisted: Póki nie ma zegarów, nie ma też dowodów i każdy twierdzi później, że grał przecież swoje tury normalnie itp itd. Czyli słowo vs słowo i sprawa się rozmywa a problem pozostaje.

Żeby nie byo offtop: przy drużynówce i zwiększonym formacie czas na bitwy mógłby zostać wydłużony.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Następne posty o Pasiaku, zegarach i stallowaniu wywalam.
Załóżcie oddzielny temat w Liga - ranking, wnioski i ogłoszenia, bo to są naprawdę ważne kwestie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Ma ktoś zdjęcia ?? Przeszukuję dział i nic znaleść niemogę... :p
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Radzia
Pseudoklimaciarz

Post autor: Radzia »

gdzie znajdę rozpiski z Babic?

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Radzia pisze:gdzie znajdę rozpiski z Babic?
W Polsce nie ma (jeszcze) zwyczaju publikowania rozpisek.

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

kudłaty pisze:
Radzia pisze:gdzie znajdę rozpiski z Babic?
W Polsce nie ma (jeszcze) zwyczaju publikowania rozpisek.
I bardzo dobrze obyśmy tego nie doczekali. Im mniej klonów, tym lepiej dla meta game.

Radzia
Pseudoklimaciarz

Post autor: Radzia »

Publikowanie rozpisek jest dobre bo:

uczy słabszych graczy
ożywia scenę - rodzi późniejszą dyskusję
profesjonalizuje scenę - jest więcej dobrych armii
stabilizuje meta

jest dobre lub nie dobre w zależności od punktu widzenia bo:
odbiera część pracy włożonej w grę twórcą rozpisek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Wszystkie te rzeczy znajdziesz w dziale rozpiski :) Jak potrzebujesz czyjejś rozpy to po prostu napisz do danej osoby PM, pewnie chętnie pokaże i wyjaśni jak się nią gra :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Radzia pisze:Publikowanie rozpisek jest dobre bo:

uczy słabszych graczy
ożywia scenę - rodzi późniejszą dyskusję
profesjonalizuje scenę - jest więcej dobrych armii
stabilizuje meta
Publikowanie rozpisek jest złe bo:

-rozleniwia słabszych graczy, łatwiej skopiować niż samemu pomyśleć
-bardziej ożywia scenę news, że ktoś np grał na hexach i próba zrobienia tej rozpy samemu niż po prostu jej przeczytanie
-bardziej profesjonalizuje scenę to, że gracze sami myślą, ogrywają własne rozpy i dochodza do pewnych rozwiązań własnoręcznie
-meta i tak się zmienia, a żeby być w topie i na czasie trzeba się trochę poruszać na turnieje

:wink: :wink: :wink:

P.S. W znacznej większości były to rozpy euro + dodatki za 150 punktów (50 w corach) :)
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Cauliflower pisze: P.S. W znacznej większości były to rozpy euro + dodatki za 150 punktów (50 w corach) :)
za wyjątkiem zwycięzców, którzy we wszystkich trzech wypadkach mieli zupełnie inne rozpy :)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Co przyjdzie komu z rozpy ot takiego na przykład Kalafiora ;) jak w trakcie gry nie zastosuje jakiegoś mega zagrania w stylu ninja reform kamehameha które zniszczy system w newralgicznym punkcie rozgrywki? Nic... leżakowanie w warzywniaku. Rozpy nie grają w tę grę
Obrazek

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Dymitr pisze:
Cauliflower pisze: P.S. W znacznej większości były to rozpy euro + dodatki za 150 punktów (50 w corach) :)
za wyjątkiem zwycięzców, którzy we wszystkich trzech wypadkach mieli zupełnie inne rozpy :)
Zagadza się :)

Jeden zmienił rozpę, by zminimalizowac opcję - miałem pecha i przegrałem w 1 turze :D
Drugiemu dorzucili nowe zabawki to wziął jak najwięcej :wink:
Jak trzeci zobaczył ile koledzy mają monstrous cavalery na stole to postanowił dołożyć slanna z metalem :wink: :wink:
(swoją drogą Golona - bardzo fajna rozpa!!)
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

ODPOWIEDZ