Gra o Tron - serial

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Re: Gra o Tron - serial

Post autor: Vallarr »

gervaz pisze:Jak robiłem ten test rano, to wyszli mi bezpłciowi Martelle z Dorne, mój najmniej ulubiony ród.
Na drugim miejscu mordercy bez sumienia i honoru, czyli Lannisterowie.
Ten test jest zepsuty.
Albo test, albo ktos na pewno :twisted:
Inna sprawa, ze nazwanie rodu, ktory wydal Zmije z Dorne i jego zmijki "bezplciowym" zrylo mi musk. Ok, Quentyn sux, ale braku odwagi tez mu zarzucic nie mozna. No i kurna w koncu w zylach Aegona tez plynie krew rodu Martellow. Bezplciowi, tez cos.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

A co do Tullych, scena na moście jak Blackfish miesza z błotem Królobójcę jest doskonała.

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

Martellów nie można imho nie lubić, choćby właśnie za Oberyna.

Murmandamus
, cholera wie czyim synem tak naprawdę jest Jon Snow, ja tam mam teorię spiskową że to dziecko Rhaegara i Lyanny :P

[no chyba że to się wyjaśnia w Dance with the Dragons, jeszcze nie czytałem]
Queek.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Kervyn pisze: [no chyba że to się wyjaśnia w Dance with the Dragons, jeszcze nie czytałem]
Wyjaśnia się
Lord z Sisterion mówi Davosowi, że podczas buntu Roberta Ned był na wyspie, a potem wyjechał ze swoim bękartem, spłodzonym z córką rybaka.
Ostatnio zmieniony 3 lip 2012, o 22:33 przez Macias, łącznie zmieniany 1 raz.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

nie spoileruj tym, którzy nie czytali [-X

mi wyszło 95% i u Martellów, i u Starków...

na drugim biegunie Freyowie :P

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

No ta, ale już w 1. tomie pojawiają się inne dwie wersje odnośnie tego, kto jest matką Snowa (jakaś-tam szlachcianka i jakaś-tam wieśniaczka, mówią o tym Robert i chyba Catelyn z Nedem). Poza tym coś jednak kazała Nedowi przysiąc Lyanna przed śmiercią, nadal afaik nie wiadomo co. Nie wiem jak to w "Dance with the Dragons" pokazano, ale imho jest opcja że to nic pewnego, a Martin może nas jeszcze tu zaskoczyć ;p
Queek.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Kervyn pisze:ale imho jest opcja że to nic pewnego, a Martin może nas jeszcze tu zaskoczyć ;p
Zawsze jest taka opcja
Kervyn pisze:Poza tym coś jednak kazała Nedowi przysiąc Lyanna przed śmiercią, nadal afaik nie wiadomo co.
Tak? Nie wiedziałem. #-o
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Caman
Mudżahedin

Post autor: Caman »

Hah, Targaryen 75% (potem Starkowie, 70 ;) ), przeciwieństwo to Arryn - 35%.

Kozioł
Chuck Norris

Post autor: Kozioł »

Macias pisze:
Kervyn pisze: [no chyba że to się wyjaśnia w Dance with the Dragons, jeszcze nie czytałem]
Wyjaśnia się
Lord z Sisterion mówi Davosowi, że podczas buntu Roberta Ned był na wyspie, a potem wyjechał ze swoim bękartem, spłodzonym z córką rybaka.
Aż zerknąłem bo nie wierzyłem żebym coś takiego przegapił - sratatata o córce rybaka która przewiozła Starka po śmierci jej ojca - "ponoć zostawił ją z workiem srebra i bękartem w brzuchu. Nazwała go Jonem Snowem na cześć Arryna".
Jeśli to uważasz za dowód na rybacki rodowów Snowa to sorry, na takie "ponoć" to on może być sobie niepokalanie poczętym synem Cersei. Co z resztą może być prawdą dla Martina żadne zakończenie nie jest niemożliwe xD

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Ty patrz, a jedyne, oczywiste od 1wszego tomu z kazdym kolejnym sie spelnia. Serio - zastanow sie choc minute jak sie GoT moze skonczyc i masz jedna odpowiedz z 90% pewnoscia oraz kilka po 1-2%. Choc Martin ciagnie niektore watki po kilkaset stron bez zysku dla fabuly tylko po to, by urznac bez sensu, to jednak watpie by prowadzil Danaerys przez wszystkie tomy by nie skonczyla na zelaznym tronie z jakims brzydkim przydupasem z westeros.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

75% Lannister
70% Baratheon
70% Martell

30% Frey
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

75% Baratheon
60% Martell
Kervyn pisze:No ta, ale już w 1. tomie pojawiają się inne dwie wersje odnośnie tego, kto jest matką Snowa (jakaś-tam szlachcianka i jakaś-tam wieśniaczka, mówią o tym Robert i chyba Catelyn z Nedem). Poza tym coś jednak kazała Nedowi przysiąc Lyanna przed śmiercią, nadal afaik nie wiadomo co. Nie wiem jak to w "Dance with the Dragons" pokazano, ale imho jest opcja że to nic pewnego, a Martin może nas jeszcze tu zaskoczyć ;p
SPOILEROPODOBNE TEORIE SPISKOWE:
1. Rhaegar + Lyanna = Jon Snow (przesłania z I tomu)
2. Aerys II + Joanna = Tyrion (III tom)
3. Jon Snow to Azor Ahai(V tom)

Rozwinięcie wątków mozna znaleźć na:
http://www.ogienilod.in-mist.net/forum/index.php
Forum prawdziwych maniaków PLIO funkcjonujące od ponad 7 lat.

Jeżeli już było to przepraszam.

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Czasem warto też zajrzeć na blog Martina.
Co jakiś czas trafia się post perełka w stylu : "napisałem 3 strony i poszedłem na piwo" :lol2:

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Kozioł pisze:...
#-o faktycznie niepewne, wydawało mi się, ze jest to stwierdzone jednoznacznie #-o
Ostatnio zmieniony 4 lip 2012, o 18:36 przez Macias, łącznie zmieniany 1 raz.
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

90% Starka w Starku :D
Przeciwieństwo: Lannistery

Co się o rody kłócicie - ludy zza Muru Rules ! :twisted:

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

Spoiler z konca ostatniego tomu
toz i tak Jon Snow umiera, wiec po co domysly czyim dzieckiem jest

a tak pozatym
HOUSE GREYJOY 100%
HOUSE TYRELL 90%
HOUSE BARATHEON 85%
HOUSE TARGARYEN 80%
HOUSE STARK 80%
HOUSE MARTELL 65%
HOUSE ARRYN 65%
HOUSE TULLY 50%
HOUSE LANNISTER 50%
HOUSE FREY 0%

Nigdy nie lubilem Freyów za to Greyjoyów bardzo.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Relosu pisze:toz i tak Jon Snow umiera, wiec po co domysly czyim dzieckiem jest
Nie byłbym taki pewien. ;) Jest w okolicy jeszcze Melisandre, a i panu Autoru też się zdarzyło kilka razy wskrzesić na różne postaci (np. Aegon Targaryen).

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

KrzysiekW pisze:
Nie byłbym taki pewien. ;) Jest w okolicy jeszcze Melisandre, a i panu Autoru też się zdarzyło kilka razy wskrzesić na różne postaci (np. Aegon Targaryen).
Dokładnie, ale też jednoznacznie tego nie stwierdza narracja. To tak jak ten urywek o Stannisie z 6go już tomu, co swego czasu opublikowali ;)
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

KrzysiekW pisze:
Co do Aegona to mam szczere watpliwosci w prawdziwosc czy on to on a nnie ktos inny, co do Melisandre to myslisz ze mogla by zrobic pocalunek zycia jak czerwony kaplan dla lorda blyskawicy?
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Obrazek

:D

ODPOWIEDZ