Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Re: Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Post autor: PiotrB »

hm - 9 edycja za rok... co za tym idzie DMP to mój ostatni turniej euro. Potem tylko Silesian i Szczyrk...żegnam się z WFB :)... jest tyle zajebiaszczych systemów że naprawdę bez żalu .. :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Nie ma to jak narzekać na edycję zanim jeszcze cokolwiek o niej wiadomo. 8)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Naviedzony pisze:Nie ma to jak narzekać na edycję zanim jeszcze cokolwiek o niej wiadomo. 8)

Czytaj ze zrozumieniem - na narzekam na nową edycję - tylko przestaje grać bo nie odpowiada mi stara :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Przeczytałem jeszcze kilka razy i ile razy bym nie czytał dalej wychodzi mi, że aktualnie grasz, a za rok nie będziesz. W dodatku poprzedzone napomknięciem o zbliżającej się za rok nowej edycji. Może zamiast wypominać innym brak czytania ze zrozumieniem, postaraj się jaśniej formułować myśli? :)

Poza tym nie wiesz, jaka będzie nowa edycja, prawda? Skoro 8 edycja była dla Ciebie tak dużą zmianą, że zniechęciła Cię do systemu, to może 9 edycja będzie również dużą zmianą? (mam nadzieję, że nie, swoją drogą)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

PiotrB pisze:hm - 9 edycja za rok... co za tym idzie DMP to mój ostatni turniej euro.

Myślę że to dosyć jasne mimo wszystko :) Na to jakie wnioski wyciągasz nie mam wpływu. W skrócie czep się tramwaja bo czepianie się mnie na forum raczej nie wyjdzie na dobre:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Heh PiotrB i ta Twoja krucjata...
gdzie sie nie spojrze to Ty i Twoja krucjata, boje sie otworzyc drzwi w zasadzie. Pozwolisz ze zdradze Ci sekret, a jesli go znasz to CI go po prostu przypomne. Uwaga idzie, "nobody cares".
ja osobiscie wolalem 7ed. a jakby zrobili polaczenie 7 i 8 to bylbym zachwycony. ale nie mam na to wplywu i nie bede psioczyl, bo - patrz sekret.

pozdrawiam
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

słusznie to w sumie po pewnym czasie staje się nawet zabawne takie ciągłe psioczenie na każdym możliwym kroku, ale uważaj bo
czepianie się mnie na forum raczej nie wyjdzie na dobre:)
:-)

peace między battlowcy 8)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

IMO nowa edycja jest potrzebna, rozpiski na turniejach są do siebie coraz bardziej podobne, trochę brak tej świeżości. Nowe zasady na pewno by namieszały w rozpiskach i zagrywkach.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

PiotrB pisze:W skrócie czep się tramwaja bo czepianie się mnie na forum raczej nie wyjdzie na dobre:)
Zabrzmiało niemal tak groźnie jak deathstar slejwów. :mrgreen:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Mówię Co myślę - a was to ja nawet nie znam bo raczej na turnieje nie jeździcie za to do powiedzenia macie wiele... nie podoba wam się moje zdanie - możecie śmiało dodać mnie do wrogów i nie będziecie widzieć co piszę - każde jednak agresywne zachowanie wobec mnie skończy się eksterminacją :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

W skrócie napiszę, jak wyglądała 7 edycja. - Walka wioskowych dresów z bejsbolami. Super epickie bitwy oddziałów po 10-15 modeli :d

Teraz przynajmniej armie wyglądają jak armie.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

8ka jest bardzo przyjemna do grania w domu, na turnieje średnio się nadaje(losowe szarże, losowe fazy magii) brrr niestety 40k też w tą stronę poszło, nie wróżę tutaj poprawy w 9ed. Szkoda. Mi się najlepiej grało w 6ed mimo że też było trochę baboli, był za to +/- balans no może po za skavenami,WE i bretką 8) .

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

PiotrB pisze:Mówię Co myślę - a was to ja nawet nie znam bo raczej na turnieje nie jeździcie za to do powiedzenia macie wiele... nie podoba wam się moje zdanie - możecie śmiało dodać mnie do wrogów i nie będziecie widzieć co piszę - każde jednak agresywne zachowanie wobec mnie skończy się eksterminacją :)
Mógłbyś przybliżyć temat? :D

Co do ludzi, których zdanie mi się nie podoba, to raczej zwykłem prowadzić z nimi polemikę. Do tego wszak służą fora. Jeśli wyraża się na takowym opinię (już mniejsza o to jak sformułowaną), to należy liczyć się z tym, że ktoś się z nią nie zgodzi i swoją niezgodę wyrazi słowami.

Pozdrawiam Cię
Nav

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Co prawda z 8 edycji zrezygnowałem i gram tylko czasem "okazjonalnie" - aczkolwiek z ciekawością śledzę ploty na temat 9 edycji. GW dorobiło się trochę mocnych konkurentów w bitewniaku oraz przechodzi ciężki okres finansowy. Te trudności GW i coraz mocniejsza konkurencja daje mi "nadzieję", że nasz Genialny Wydawca stanie tym razem na wysokości zadania i zreformuje WFB pod kątem balansu AB (zewnętrznego, jak i wewnętrznego) oraz napisze zasady, które w aspekcie rywalizacyjnym/turniejowym dorówna albo przegoni WMH. Jeśli tego nie zrobi, tylko ponownie doda do systemu pakiet zasad losowych/jajcarskich ignorując wszystkie zdobycze i dziesiątki lat testowania mechaniki na przestrzeni ośmiu poprzednich edycji i innych systemów bazujących na mechanice WFB - to dam sobie spokój z tym systemem mając nadzieję, że GW czy też prawa autorskie do świata WFB zostaną wykupione przez bardziej ogarniętą firmę, która wyda WFB w zupełnie nowej, ciekawszej i grywalniejszej odsłonie.

Co prawda nie liczę na cud reanimacyjny WFB przez GW - ale gdzieś w głębi serca wciąż na niego liczę (łudzę się ;P). Ponoć "nadzieja" matką głupich.

Obecnie WFB brakuje tylko dobrych zasad do gry, bo teraz gracz w figurkach może przebierać do woli (West Wind, Reging Heroes, Perry Miniatures, Mantic, Scibor, Avatar of Wars, FireForge, Gamezone, lokalni zdolni rzeźbiarze np. Rasti i wiele innych). Sporo firm oferuje dużo ładniejsze modele w niższej cenie i do tego w większej ilości - dzięki czemu zakup armii nawet do tak drogiego systemu jakim jest GW wychodzi obecnie dużo taniej i "ładniej". Dobrej i sprawdzonej marce jaką jest świat WFB brakuje jedynie porządnych zasad.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

SoCiu pisze:8ka jest bardzo przyjemna do grania w domu, na turnieje średnio się nadaje(losowe szarże, losowe fazy magii) brrr niestety 40k też w tą stronę poszło, nie wróżę tutaj poprawy w 9ed. Szkoda. Mi się najlepiej grało w 6ed mimo że też było trochę baboli, był za to +/- balans no może po za skavenami,WE i bretką 8) .
w 40-k nowa edycja poprawiła babole z poprzedniej - ścięła psionikę (a rzut na wiatry magii nie ma kluczowego znaczenia bo większość generują psionicy), losowe szarże są troszkę suabe ale - przy mierzeniu wszystkiego nie ma chyba innej opcji + dobre dedykowane unity do HtH mają przerzut zasięgu szarży więc jest ok. a największą różnicą turniejową pomiędz WFB a WH40k są znaczniki 8)

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

wez Kau torak juz sie nie odzywaj - kupa moich dobrych znajomych przestala grac przez rozne pierdolonto i farmazony na forum ktore produkowales z okazji nowej ed, / a potem to biedolenie ofc nie mialo potwierdzenia w grze.
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Ci co przestali grać po wejściu 8 Ed to tylko miękkie siusiaki, które szukały pretekstu do zrezygnowania z hobby ;)
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Matis pisze:Ci co przestali grać po wejściu 8 Ed to tylko miękkie siusiaki, które szukały pretekstu do zrezygnowania z hobby ;)
+1
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

Matis pisze:Ci co przestali grać po wejściu 8 Ed to tylko miękkie siusiaki, które szukały pretekstu do zrezygnowania z hobby ;)
Obrazek
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Obrazek

ODPOWIEDZ