Games Workshop - co to będzie, co to będzie?
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Games Workshop - co to będzie, co to będzie?
hm - 9 edycja za rok... co za tym idzie DMP to mój ostatni turniej euro. Potem tylko Silesian i Szczyrk...żegnam się z WFB ... jest tyle zajebiaszczych systemów że naprawdę bez żalu ..
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Nie ma to jak narzekać na edycję zanim jeszcze cokolwiek o niej wiadomo.
- Naviedzony
Przeczytałem jeszcze kilka razy i ile razy bym nie czytał dalej wychodzi mi, że aktualnie grasz, a za rok nie będziesz. W dodatku poprzedzone napomknięciem o zbliżającej się za rok nowej edycji. Może zamiast wypominać innym brak czytania ze zrozumieniem, postaraj się jaśniej formułować myśli?
Poza tym nie wiesz, jaka będzie nowa edycja, prawda? Skoro 8 edycja była dla Ciebie tak dużą zmianą, że zniechęciła Cię do systemu, to może 9 edycja będzie również dużą zmianą? (mam nadzieję, że nie, swoją drogą)
Poza tym nie wiesz, jaka będzie nowa edycja, prawda? Skoro 8 edycja była dla Ciebie tak dużą zmianą, że zniechęciła Cię do systemu, to może 9 edycja będzie również dużą zmianą? (mam nadzieję, że nie, swoją drogą)
PiotrB pisze:hm - 9 edycja za rok... co za tym idzie DMP to mój ostatni turniej euro.
Myślę że to dosyć jasne mimo wszystko Na to jakie wnioski wyciągasz nie mam wpływu. W skrócie czep się tramwaja bo czepianie się mnie na forum raczej nie wyjdzie na dobre:)
Heh PiotrB i ta Twoja krucjata...
gdzie sie nie spojrze to Ty i Twoja krucjata, boje sie otworzyc drzwi w zasadzie. Pozwolisz ze zdradze Ci sekret, a jesli go znasz to CI go po prostu przypomne. Uwaga idzie, "nobody cares".
ja osobiscie wolalem 7ed. a jakby zrobili polaczenie 7 i 8 to bylbym zachwycony. ale nie mam na to wplywu i nie bede psioczyl, bo - patrz sekret.
pozdrawiam
gdzie sie nie spojrze to Ty i Twoja krucjata, boje sie otworzyc drzwi w zasadzie. Pozwolisz ze zdradze Ci sekret, a jesli go znasz to CI go po prostu przypomne. Uwaga idzie, "nobody cares".
ja osobiscie wolalem 7ed. a jakby zrobili polaczenie 7 i 8 to bylbym zachwycony. ale nie mam na to wplywu i nie bede psioczyl, bo - patrz sekret.
pozdrawiam
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
słusznie to w sumie po pewnym czasie staje się nawet zabawne takie ciągłe psioczenie na każdym możliwym kroku, ale uważaj bo
peace między battlowcy
czepianie się mnie na forum raczej nie wyjdzie na dobre:)
peace między battlowcy
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
- Naviedzony
Zabrzmiało niemal tak groźnie jak deathstar slejwów.PiotrB pisze:W skrócie czep się tramwaja bo czepianie się mnie na forum raczej nie wyjdzie na dobre:)
Mówię Co myślę - a was to ja nawet nie znam bo raczej na turnieje nie jeździcie za to do powiedzenia macie wiele... nie podoba wam się moje zdanie - możecie śmiało dodać mnie do wrogów i nie będziecie widzieć co piszę - każde jednak agresywne zachowanie wobec mnie skończy się eksterminacją
W skrócie napiszę, jak wyglądała 7 edycja. - Walka wioskowych dresów z bejsbolami. Super epickie bitwy oddziałów po 10-15 modeli :d
Teraz przynajmniej armie wyglądają jak armie.
Teraz przynajmniej armie wyglądają jak armie.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
8ka jest bardzo przyjemna do grania w domu, na turnieje średnio się nadaje(losowe szarże, losowe fazy magii) brrr niestety 40k też w tą stronę poszło, nie wróżę tutaj poprawy w 9ed. Szkoda. Mi się najlepiej grało w 6ed mimo że też było trochę baboli, był za to +/- balans no może po za skavenami,WE i bretką .
- Naviedzony
Mógłbyś przybliżyć temat?PiotrB pisze:Mówię Co myślę - a was to ja nawet nie znam bo raczej na turnieje nie jeździcie za to do powiedzenia macie wiele... nie podoba wam się moje zdanie - możecie śmiało dodać mnie do wrogów i nie będziecie widzieć co piszę - każde jednak agresywne zachowanie wobec mnie skończy się eksterminacją
Co do ludzi, których zdanie mi się nie podoba, to raczej zwykłem prowadzić z nimi polemikę. Do tego wszak służą fora. Jeśli wyraża się na takowym opinię (już mniejsza o to jak sformułowaną), to należy liczyć się z tym, że ktoś się z nią nie zgodzi i swoją niezgodę wyrazi słowami.
Pozdrawiam Cię
Nav
Co prawda z 8 edycji zrezygnowałem i gram tylko czasem "okazjonalnie" - aczkolwiek z ciekawością śledzę ploty na temat 9 edycji. GW dorobiło się trochę mocnych konkurentów w bitewniaku oraz przechodzi ciężki okres finansowy. Te trudności GW i coraz mocniejsza konkurencja daje mi "nadzieję", że nasz Genialny Wydawca stanie tym razem na wysokości zadania i zreformuje WFB pod kątem balansu AB (zewnętrznego, jak i wewnętrznego) oraz napisze zasady, które w aspekcie rywalizacyjnym/turniejowym dorówna albo przegoni WMH. Jeśli tego nie zrobi, tylko ponownie doda do systemu pakiet zasad losowych/jajcarskich ignorując wszystkie zdobycze i dziesiątki lat testowania mechaniki na przestrzeni ośmiu poprzednich edycji i innych systemów bazujących na mechanice WFB - to dam sobie spokój z tym systemem mając nadzieję, że GW czy też prawa autorskie do świata WFB zostaną wykupione przez bardziej ogarniętą firmę, która wyda WFB w zupełnie nowej, ciekawszej i grywalniejszej odsłonie.
Co prawda nie liczę na cud reanimacyjny WFB przez GW - ale gdzieś w głębi serca wciąż na niego liczę (łudzę się ;P). Ponoć "nadzieja" matką głupich.
Obecnie WFB brakuje tylko dobrych zasad do gry, bo teraz gracz w figurkach może przebierać do woli (West Wind, Reging Heroes, Perry Miniatures, Mantic, Scibor, Avatar of Wars, FireForge, Gamezone, lokalni zdolni rzeźbiarze np. Rasti i wiele innych). Sporo firm oferuje dużo ładniejsze modele w niższej cenie i do tego w większej ilości - dzięki czemu zakup armii nawet do tak drogiego systemu jakim jest GW wychodzi obecnie dużo taniej i "ładniej". Dobrej i sprawdzonej marce jaką jest świat WFB brakuje jedynie porządnych zasad.
Co prawda nie liczę na cud reanimacyjny WFB przez GW - ale gdzieś w głębi serca wciąż na niego liczę (łudzę się ;P). Ponoć "nadzieja" matką głupich.
Obecnie WFB brakuje tylko dobrych zasad do gry, bo teraz gracz w figurkach może przebierać do woli (West Wind, Reging Heroes, Perry Miniatures, Mantic, Scibor, Avatar of Wars, FireForge, Gamezone, lokalni zdolni rzeźbiarze np. Rasti i wiele innych). Sporo firm oferuje dużo ładniejsze modele w niższej cenie i do tego w większej ilości - dzięki czemu zakup armii nawet do tak drogiego systemu jakim jest GW wychodzi obecnie dużo taniej i "ładniej". Dobrej i sprawdzonej marce jaką jest świat WFB brakuje jedynie porządnych zasad.
w 40-k nowa edycja poprawiła babole z poprzedniej - ścięła psionikę (a rzut na wiatry magii nie ma kluczowego znaczenia bo większość generują psionicy), losowe szarże są troszkę suabe ale - przy mierzeniu wszystkiego nie ma chyba innej opcji + dobre dedykowane unity do HtH mają przerzut zasięgu szarży więc jest ok. a największą różnicą turniejową pomiędz WFB a WH40k są znacznikiSoCiu pisze:8ka jest bardzo przyjemna do grania w domu, na turnieje średnio się nadaje(losowe szarże, losowe fazy magii) brrr niestety 40k też w tą stronę poszło, nie wróżę tutaj poprawy w 9ed. Szkoda. Mi się najlepiej grało w 6ed mimo że też było trochę baboli, był za to +/- balans no może po za skavenami,WE i bretką .
Ci co przestali grać po wejściu 8 Ed to tylko miękkie siusiaki, które szukały pretekstu do zrezygnowania z hobby
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
- Naviedzony
Matis pisze:Ci co przestali grać po wejściu 8 Ed to tylko miękkie siusiaki, które szukały pretekstu do zrezygnowania z hobby