Gra o Tron - serial

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Re: Gra o Tron - serial

Post autor: Ratzing »

Niby ta, ale wiesz, może ci ktoś spier**laj powiedzieć tak, że ktoś będziesz tylko chciał się odwinąć, a ktoś może powiedzieć to tak, że będziesz podekscytowany wizją nadciągającej podróży. Znów, nie wiem na ile dokładnie Tyrion serialowy oparty jest na Tyrionie książkowym, ale będe szczelał, że wielkość tej postaci w serialu wynika fifty-fifty z połączenia doby materiał źródłowy+świetny aktor.

No a aktor od Dżona Snu to fakt ma trochę zbiedzony ten ryj, ale kurdę, chyba po to jesteś aktorem, żeby móc coś robić tą mimiką twarzy, nie? A nie tylko wiecznie ten sam skarcony szczeniaczek.
Boli mnie w tym serialowym Dżonie to, że w tym punkcie ma wszelkie elementy które powinny w teori razem dać badassa - koleś ma wilka, starcie z White Walkerem, zinfiltrował szeregi wroga, przygruchał sobie rudą... A w połączeniu z aktorem emergentnie wychodzi z niego wciąż miękka pipa.
Uerph.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Ja tam w dalszym ciągu uważam, że ewidentnie ruda przygruchała sobie jego, a nie odwrotnie. Zresztą w książce jeszcze wyraźniej to widać. ;)

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Doesn't matter, had sex.

:mrgreen:
Uerph.

Awatar użytkownika
Kenpachi
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kenpachi »

to jest straszne ale czytałem tylko 2 części żeby sobie serialu nie zaspojlować, brzmi niedorzecznie :D a co do nudnych postaci to na górze mojego rankingu jest nie kto inny jak Bran bada bumc

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

Post autor: Entombet »

Ja za to w książkach nigdy nie polubiłem Lysy Tully i jej Robercika Arryn'a.

Awatar użytkownika
Tapio
Mudżahedin

Post autor: Tapio »

Jon dla mnie ewidentnie dobrze zagrany, taki obraz tej postaci wyłonił mi się po przeczytaniu całości dotychczas napisanej przez Martina. Swoją drogą 200 lat dla autora aby miał czas doprowadzić ten epicki teatr spisków do końca! Bowiem odstępy między tomami stają się coraz dłuższe m. in. z winy producentów telewizyjnych łaknących konsultacji z pierwszej ręki. Sam serial chwilami bywa zbyt mało dynamiczny, ale ogólnie moim zdaniem nr 1 gatunku, podobnie jak cykl książek. A największy traf obsady, zdecydowanie Sophie Turner (Sansa Stark), jakby mi ją producenci z wyobraźni wycięli :wink:
Triclinium Thoruniensis

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Jak w Games Workshop. Co tydzień jakaś premiera.
Tym razem trailer #2 do czwartego sezonu: https://www.youtube.com/watch?v=d2ZNaLQD60Y

A serial bywa nudnawy czy też mało dynamiczny z powodu ilości wątków i bohaterów, których ciężko ogarnąć z początku. A przecież tu każdy gest czy słowo ma swoje przełożenie w poprzednich czy przyszłych odcinkach.
Docenić natomiast należy za to, że to serial kostiumowy bo nieporównywalnie łatwiej nakręcić coś co dzieje się w czasach współczesnych. Tak samo jak łatwiej nakręcić coś na podstawie fabuły przygotowanej pod serial, którą można dowolnie zmieniać w trakcie kręcenia. Tu się trzymają książki całkiem nieźle, w miarę sztywno.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

wkurzają mnie te trailery - pokazują tam za dużo postaci, które w najbliższym sezonie powinni dożyć max do drugiego odcinka :)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Timeline serialu może się nieco różnić od książkowego, pamiętaj. Poza tym nie wiadomo, gdzie położą akcenty.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

Dymitr pisze:wkurzają mnie te trailery - pokazują tam za dużo postaci, które w najbliższym sezonie powinni dożyć max do drugiego odcinka :)
w sumie to tylko jedna osoba, ktora powinna byla zginac w poprzednim sezonie ;P
Ostatnio zmieniony 18 lut 2014, o 16:34 przez Morsereg, łącznie zmieniany 1 raz.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Co ma wisieć nie utonie. :D

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Dymitr pisze:wkurzają mnie te trailery - pokazują tam za dużo postaci, które w najbliższym sezonie powinni dożyć max do drugiego odcinka :)
A takie fajne postaci były :(
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Trzeci trailer czwartego sezonu: http://www.youtube.com/watch?v=xIASaUUwklk

Zostały 4 tygodnie do premiery.

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Trochę o scenografiach - http://www.youtube.com/watch?v=pn7ArWFrBnc
o kostiumach - http://www.youtube.com/watch?v=hmsDi4P-1YQ
Opowieść o bękartach w Westeros - http://www.youtube.com/watch?v=HHXWSXgXF6k
Exclusive Trailer - http://www.youtube.com/watch?v=f7hAmVVpo-s
czerwony dywan - 1 2 3

Niecałe 3 tygodnie do premiery.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2014, o 11:15 przez Pieta, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

OBERYN :D dziękuje dobranoc ^^
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

do 8 mej książki a przeczytałem wszystkie wydane ginie i tak większość bohaterów :)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Jesteś niebezpiecznie blisko spoilera. Spoilery w tym temacie powinny być karane banem. A mówię to jako osoba, która jest na bieżąco z książką. ;)

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

cóż jak czytasz to chyba wątpisz w to że autor pozwoli wszystkim zachować żywota do końca sagi

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Fakt, raczej nie pozwoli. Ja liczę na to, że zgodnie z zapowiedzią Martina ostatni tom będzie już tylko opisem mroźnego wiatru wiejącego nad grobami.

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

28-30 marca w złotych tarasach będzie stała replika tronu z Gry o Tron.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

ODPOWIEDZ