Plotki na temat army booka do 7. edycji

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

może będzie jakiś Draich dający Autowoundowanie :wink:

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Mam prośbe przestancie zmyślac tylko dawajcie jakis sensowne ploty :)

Awatar użytkownika
Mikusz
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Mikusz »

Zamknęli koncert życzeń, więc trzeba się gdzieś wyżalić :P
A tak ogólnie to ploty idą jak tsunami, czyli: 1 fala wstępna, długo cicho, druga fala, trochę krócej długo cicho, a potem potop. Plotek ofc :wink:

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

You want priceless?

Jes on Cold Ones and Brian on Corsairs is difficult to put a price on ...

... and then Trish on a new Hydra after the work she did on the High Elf Dragon ... you got to be looking forward to that ...

... but to be honest the team of sculptors they have got at the moment are so good you know your going to get some great new stuff whoever gets

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

No smok HE jest super i mam nadzieję, że hydra mnie nie zawiedzie :D oby to była bestia z pięknymi głowami i tłowiem proporcjonalnym do nich :D
Obrazek

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

A ja sie o nowe DE boje. zamiast plastikowzch korsarzy, ktorzy obecnie sa super, chetniej bym zobaczyl plastiki DR (na obecna chwile nie wiemy czy sie pojawia). A starde DE robil chyba Fitz, wyszly mu super jak widac. A Tego pana w GW juz niestety nie ma... a byl wg. mnie jednym z lepszych projektantow.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Taaa...
Chris Fitzpatrick zrobił majstersztyk z modelami i go nie ma.
Gav zrobił "słaby" podręcznik, którym grało się zajebiście (mimo wszystko), i go też nie ma.

Co to z tymi DE będzie:/

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

Dzisiaj śnił mi się nowy AB (okazało się, że są już w sklepach jednakże trzymają je pod ladą :P ). Jeśli chodzi o nowe figurki to nie zdążyłem się dokładnie przyjrzeć, ale schemat kolorystyczny jest imo bardzo nieudany - taki krwiście czerwony, nawet na zbrojach. . . bez sensu ;)

Może dzisiaj znów będę miał wizję to zobaczę dokładnie jak wyglądają nowe figurki :P
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

HM wizję. Może po świętach spróbuję też mieć wizję na ten temat , wspomogę się tylko pewnym "rekwizytem*" ;)

*Kajko i Kokosz któryś tom.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Paraszczak pisze:Taaa...
Chris Fitzpatrick zrobił majstersztyk z modelami i go nie ma.
Gav zrobił "słaby" podręcznik, którym grało się zajebiście (mimo wszystko), i go też nie ma.

Co to z tymi DE będzie:/
Tak się składa, że to właśnie Gav napisałe nowe DE. Myślałem, że Allessio Carvatore, ale Szaman wyprowadził mnie z błędu ;)
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Attar
Wałkarz

Post autor: Attar »

Tak się składa, że to właśnie Gav napisałe nowe DE. Myślałem, że Allessio Carvatore, ale Szaman wyprowadził mnie z błędu Wink
Obrazek

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Oh nie jest tak zle.

Jak sie okazalo obecne DE to nie jest w 100% dzielo gava. Chlopak przejal 6 ed od kolesia ktorego zastapil, wiec podwaliny kodexu nie od robil. A teraz.. jestem sobie dac reke uciac ze chcial naprawic bledy z przeszlosci. Szaman pewnie juz kodex widzial, pewnie konkretow podac nie moze, ale jezeli juz moglby to zaloze sie, ze potwierdzi i nowy kodex bedzie grywalny, duzo bardziej niz ten od 6ed w chwili ukazania sie.

Gav odszedl z GW w dobrej atmosferze i zapewne kodexem do de chcial pozostawic po sobie dobre wspomnienia.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Ritchie pisze:Dzisiaj śnił mi się nowy AB
ja tam mimio wszystko wolę sny o tematyce erotycznej ;P
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
pepe
Mudżahedin

Post autor: pepe »

Yudokuno pisze:
Ritchie pisze:Dzisiaj śnił mi się nowy AB
ja tam mimio wszystko wolę sny o tematyce erotycznej ;P
Głodnemu podobno śni się kromka ze smalcem :lol2:

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

....
Ostatnio zmieniony 9 kwie 2008, o 20:02 przez SexRocket, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

zasady armii +1A w szarzy i heatrad
Głupie. Szczególnie ten dodatkowy atak. Będzie to armia dla dzieciaków lubiących rzucać kostkami z wiadra. WE wypłacają w szarzy 28A z przerzutami... To jest chore. DR mają 15A z hatred... Corsarze 21A z przerzutami. Świetnie... Miałem nadzieję, że to kocioł będzie dawał tą zasadę.
black guard z halabardami kazdy 1a z s4 z mozliwoscia wykupienia tarczy w specjalach ze stubbornem i eternal heatred za ok 14 pkt
Fajne. Jeden atak z S4 to trochę słabo, ale stubborn iAS 3+ to niezła rzecz.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Mikusz pisze:Zamknęli koncert życzeń, więc trzeba się gdzieś wyżalić :P
Zamknęli, bo nasze marzenia na nic się w tej chwili zdadzą. Podręcznik już jest gotowy. Teraz sugeruję konkretne informacje, a nie dalsze bezsensowne spamowanie na plotach.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Wszystko plotki
Co do Executionerów - na WarSeerze mówi się, że ich broń ma być halabardą z armor piercing. I że zamiast Killking Blowa mają dostać autowoundy ;) Szczerze mówiąc jakoś mi się to nie widzi, ale cóż.
Z Assasinem trochę inaczej słyszałem. Ma być normalny bohater, jak jest dziś, z tym że będzie się mógł ukrywać w jednostkach przeciwnika. Niektóre oddziały (na pewno warriorzy) będą poza tym mogli sobie wykupić takiego "mniejszego" assasina, z zatrutymi atakami i max. 25 punktów na magiczne przedmioty. Taki bonus (25 punktów) mają mieć też czempioni niektórych jednostek.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Jezeli mowil to Szaman bez grymasu czy smiechu na ustach, to wierze mu a nie warseerowi. Do tej pory jezeli Szaman cos mowil na serio to bylo to prawda bez sciemy.

fakt, +1 atak w szarzy jest morderczy. Ale skoro kaci i reszta beda mieli po 1 ataku nie bedzie tak tragicznie. Wesole to robia sie COk z ta zasada :wink:

Troche wolniejsze DP ktore robia znacznie wiecej zlego. Kit ze Dp maja 2 ataki z bazy, ale jak nie szarzuja to plewia. Nasi maja to co trza, czyli 4 ataki w szarzy z modelu (2S5/2S4) a z frenzy po 6....KOTBK z hatred.. ekhym :wink: (tylko sial nei ta;p) A no i mozna dorzucic hydra baner... koszttuje pewnie kosmos, ale co tam :wink: A frenzy wrzucamy z czaru wiec nie bedzie nam kawaleria jezdzic na wszystkie strony.

Piechota nadal musi zaszarzowac.... ale to juz da sie jakos zalatwic.

Mam nadzieje tylko ze kociolek okaze sie oplacalny.

Duzo fajnych rzeczy, ale nic nie ma za darmo... wszystko bedzie punkciki kosztowac....

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Plotki warseerowe są w większości potwierdzone przez osoby mające dojścia do GW - chociażby Harry. Np. co do HE i Wampirów większość się sprawdziła.
Generalnie jeśli większość się potwierdzi, będzie baaaardzo fajnie :) Ciekawe tylko jakie figurki wyjdą, bo wersje są sprzeczne.

Zablokowany