Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Keller
Falubaz

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: Keller »

Tylko jak ty widzisz taką rozpę? 6-7 rydwanów corowych, 4 gorebeast'e i 3-4 hero/lordów i to wszystko, czy masz zamiar coś do tego jeszcze dać?

lahcimus
Wałkarz

Post autor: lahcimus »

Raczej właśnie w ten sposób, do tego może jeszcze działo jakieś i potworki pokroju Chimery, Vortex Beasta lub Slaughterbruta.

Cylindryk
Chuck Norris

Post autor: Cylindryk »

Ej, takie w sumie głupie pytanie, bo wydaje mi się, że działa, ale lepiej się zapytać, niż potem płakać. :P
Wsadzam BSB ze sztandarem Prędkości (+1M) na Shrine'a. Działa on na niego?

PS: Co za idiota wymyślił, że Ward się nie przenosi z mounta na górę? :/

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Dziala. Ten sam idiota ktory stiwerdzil ze nie dziala to wxdruga strone i nie lataja smoki z 3+ wardem

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Cylindryk
Chuck Norris

No ok, ale w poprzedniej edycji chyba dół dawał górze warda?
Poza tym, trochę inna bajka jest ze Shrinem, a inna ze smokiem, prawda? :)

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

ale zapewne ta sama zasada by to opisywała;)

w poprzedniej ed. też tak nie było;)

TO by było troszkę OP, wsadzasz tam herosa, masz 5t, mase w na dole 3+ warda, reroll save'a jakąś fajnąkose jeszcze itp.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Cylindryk
Chuck Norris

Znaczy chodzi mi po głowie złożenie jakiegoś kozaka na Shrinie i korzystać z jego warda (ot, house rulsy, zobaczymy, jak to się sprawdzi, teraz to wolna amerykanka jest :P), i jestem ciekaw, czy faktycznie coś będzie robić. Bo z Shrine to jednak baaardzooo wolny jest. :P

Awatar użytkownika
Derka
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Derka »

Pytanko: Klepaczowi wyrasta trzecie oko na czole i magicznie uzyskuje zdolność przerzutu gały na wardzie. Przychodzi jednak zbyt pewny siebie jegomość z Imperium z OTS i mówi: udane wardy musisz przerzucić. Co w sytuacji kiedy wyrzucę 1? Mogę przerzucić i jeśli mi się uda zdać to przerzucam z OTS? Nie mogę przerzucić?
"Chaos Champions can never refuse a challenge (...)"

Kofta
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kofta »

Możesz przerzucić i jeżeli uda Ci się wybronić to wybraniasz - OTS już nie działa.
Nie można przerzucać przerzutów

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

przykład masz 4+ warda, rzucasz 1,2,3,4,5,6. masz przerzut 1 z atrybutu i ots pod nosem. przerzucasz 1 4 5 i 6. i masz finalny wynik.
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
Aku.
Mudżahedin

Post autor: Aku. »

Ktoś ostatnio próbował mi wmówić, że może wybrać czy chce "rage'a" na helenie zdawać z liderki z dwarfów czy jej własnej, czy to prawda?
Czy z encorcelled weapony działąją z bannerem z flamingami itp.?
Obrazek

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Flaming nie działa na magiczne bronie.

Cylindryk
Chuck Norris

Encorcelled weaponki nie są magicznymi broniami, tylko dają magiczne ataki i +1S.
Także tak, kombuje się to.

Co do liderki, z tego, co kojarzę, to zawsze zdaje się na najwyższej dostępnej.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

LD na najwyższej w oddziale wiec na dw, jak nie ma dw to możesz wybrać nie korzystanie z generalskiej z tego co pamiętam

Kerwantes
Mudżahedin

Post autor: Kerwantes »

Generalska nie jest obowiązkowa.

Plague
Chuck Norris

Post autor: Plague »

Mam pytanie czy bohater slanesha na cyckoweżu może wejść do oddziału maruderów na koniach bez marka. I w związku z tym czy np Scylla może wejść do oddziału troli chaosu ?

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Bohater slaanesha moze dolaczyc to kazdego oddzialu bezmarkowego lub slaaneshowe. Scyla akurat nie moze nigdzie dolaczyc ale to z zasad bycia spawnem wynika

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Keller
Falubaz

Post autor: Keller »

Wytłumacz proszę, czemu Scylla nie może nigdzie dołączyć ??

Jędrul
Chuck Norris

Post autor: Jędrul »

stawiam na unbreakable

a szkoda bo w dograch miałby losa

EDIT:
a nie, nie ma nic w RB na ten temat, jest tylko że charakter który nie jest unbreakable nie może wejśc do oddziału który jest niezłomny

czyli może....jest MB a nie monsterem
MARK OF MARKI MARK

Plague
Chuck Norris

Post autor: Plague »

I mi się wydaje że może.
Nie ma przy nim żadnej zasady ,iż jest traktowany jak Spawn poza fluffem.
Znajomy który powiedział mi że nie można dołączać bohaterów z markiem do oddziałów bez marka posiłkował się (Faq GW)
oraz zasadami z Glottkina dotyczącymi Zwierzoludzi.
Mi on również pasuje do troli bo i tam ma lookouta a ld 10 w trollach wydaje się całkiem spoko. A i ma kto przyjmować wyzwania do pojedynku postaci z płonącymi atakami.

ODPOWIEDZ