Plotki na temat army booka do 7. edycji

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

kurna a juz mialem nadzieje ze nie zjeb** naszej armi... a teraz wszyscy sie rzuca na DE bo w CC brda miec 5435636 ataków... No bez jaj.. Ja chcialem przecietnej armi a nie pregietej... God oby dali im przynajmniej die zadobry pancerz....

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Tylko, ze obecnie plotki na warseerze nie sa potwierdzone przez Harrego czu Hastingsa... Wiekszosc plotek to te z przecieku od Wlochow.

Jest tez pare plotek ogolnie znanych i lubianych jak hatred i to ze kaci nie beda mieli zasady always strike last i beda bili jakas ciekawa bronia. Ale nawet te plotki nie zostaly potwierdzone przez wspomniane osoby. Harry do tej pory wypowiadal sie ze de sa w sierpniu i ze beda silne oraz jakie wyjda nowe modele i to tyle.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

No mi na WI cos Loremaster opowiadał o DE (mówił, że miał info od kolegi, który kodeks widział):
- wspominał o tym stubbornie z kociołka; kociołek ma dawać coś stałego chyba w 6-12'' wszystkim khainitom (Exeki do nich też się zaliczają), oraz jeden wybierany co turę dla jednej jednostki w 12-24''
- WE z ASF, ale ponoć WS 4 tylko (raczej wątpię, ale...)
- assasin jakoby jest jako heros, ale nie zjada slota hero (ASF, poison i jakieś możliwości brania itemów i chyba trucizn) -> 90 pkt chyba na start
- AP na kuszach zdaje się potwierdzony, ale nie potrafił powiedzieć, czy tylko kusznicy to mają, czy też jest to w nowych zasadach DElfickiej kuszy powtarzalnej
- oczywiście kociołek jako dodatek do hagi i nie zjada żadnego slota
- Hydra Banner podwajający liczbę ataków zamiast dodawać jeden
Ostatnio zmieniony 1 kwie 2008, o 16:09 przez Scimitar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

i co z tego że bedą miały 150 ataków jak dalej będą wrażliwe na ostrzał

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

ale to właśnie brak hitpowera decyduje, że ta armia jest obecnie jaka jest, a nie wrażliwość na ostrzał - ostrzał da się zneutralizować :)
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

kurna a juz mialem nadzieje ze nie zjeb** naszej armi... a teraz wszyscy sie rzuca na DE bo w CC brda miec 5435636 ataków... No bez jaj.. Ja chcialem przecietnej armi a nie pregietej... God oby dali im przynajmniej die zadobry pancerz....
Ehymm gdyby te 5435636 było z siłą powyżej 5 to z pełny przekonaniem mógłbym powiedzieć, że przegną kodeks... ale pewno będzie tak, że będziesz rzucał wiaderkiem kości, trafił na 3+/4+ a ranił na jakieś 5+/6+ z zabójczą siłą 3 przy as przeciwnika 1/2+ :P zdecydowanie wolałbym małą ilość ataków z jakąś siłą przebicia a nie milion bez.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

hydra banner podwajający ilość ataków będzie rzeźnicki w szczególności dla lorda...

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

jarlaxle17 pisze:
Ehymm gdyby te 5435636 było z siłą powyżej 5 to z pełny przekonaniem mógłbym powiedzieć, że przegną kodeks... ale pewno będzie tak, że będziesz rzucał wiaderkiem kości, trafił na 3+/4+ a ranił na jakieś 5+/6+ z zabójczą siłą 3 przy as przeciwnika 1/2+ :P zdecydowanie wolałbym małą ilość ataków z jakąś siłą przebicia a nie milion bez.
statystycznie na każde 6 ran rzuci się jedną 1kę, więc jak tych ran będzie np. 24 to tak ze 4ech koksiarzy z AS 1+, 2+ zginie :)
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Jedni maja malo z wysoka sila.. inni duzo z niska.

Ja wole duzo z niska- bo statystyka dziala na + dla duzych prob a nie malych :D

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

co do nowych modeli to na razie wiem tylko ze bedzie nowa magiczka plastikowa ponoc piekny model pol nagiej elficy :twist: hydra bedzie nowa w pelni metalowa i nowe plastikowe pudla korsarzy i cok
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

no i będzie lord z BSB :D

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

Mowie tylko o tym o czym wiem z potwierdzonych zrodel a nie z ogolnych plotek :> Najlepsze jest jednak to ze teraz box jazdy bedzie kosztowal ok 70-80 zl :]]]
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

SexRocket pisze:Mowie tylko o tym o czym wiem z potwierdzonych zrodel a nie z ogolnych plotek :> Najlepsze jest jednak to ze teraz box jazdy bedzie kosztowal ok 70-80 zl :]]]
jakiej jazdy ?? DR/ COK ??
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
pepe
Mudżahedin

Post autor: pepe »

Nigdzie w tematach nie zauważyłem tego zdjęcia więc wklejam linka: http://collecting-citadel-miniatures.co ... totype.jpg
Fajny ColdOne

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

zdjęcie prawie z przed roku chyba :roll:
no może z przed pół roku :P

Awatar użytkownika
pepe
Mudżahedin

Post autor: pepe »

Nie widziałem :P

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

jarlaxle17:
Tak zwłaszcza wiedzmy z przecietnie 30 atakami z poisonem nie są w stanie nic zrobic... A tak naprawde to mogą spokojnie star dragona ubic. Bo siła tu nie ma nic do rzeczy jak mają poison. Tak samo ExE z autowounedm. Wiec prosze nie wciskaj mi kitu ze nie bedą przegiete. Bo w 1 turze DR z dodadkowym ruchem lecą odrazu w maszyny A na strzelców mamy bolty czy kuszników. Tak wiec ani z nami walczyc ani wystrzelac. Dotego jeszcze ta magia którą mają poprawic to juz w ogóle.
A wyobrazasz sobie które działo przetrzyma 15 ataków DR z hate? Nawet obsługa hellcannona skapituluje.

A zamiast narzekac na WE i na Wampry wszyscy zaczną narzekac na DE ze sa zamocne i bedzie mrowie graczy tą nacją co mi w cale nie odpowiada. :?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

SexRocket pisze: nowe plastikowe pudla korsarzy
to akurat nie jest plus ;) i nie chodzi mi o to, ze beda plastikowi
Jankiel pisze:
zasady armii +1A w szarzy i heatrad
Głupie. Szczególnie ten dodatkowy atak. Będzie to armia dla dzieciaków lubiących rzucać kostkami z wiadra. WE wypłacają w szarzy 28A
56 ;) i zpoisonem ;)

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Shino jakim cudem wyszło Ci 56 :shock:
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Bison
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Bison »

Czegoś tu nie rozumiem ... w teacie "życzenia ..." większość sobie życzyła (w tym ja), że armia ma być szybka i zabójcza lecz nadal miekka. Teraz gdy tak ma być (nie uwierze puki nie zobaczę) to dużo ludzi narzeka.

Poza tym IMO nadal będzie ciężko z krasiami, bretką, strzeleckim imperium i paroma innymi armiami, które mogą ustać szarże (bo duży T lub Sv) lub nas wystrzelają.

Poczekamy zobaczymy.

Zablokowany