Niezwykli 3.0 (intelektualny śmietnik)
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Daemon.
Będzie najlepiej pasował
W każdym razie mamy VPSa (Virtual Private Server) w SliceHost - firmie zbierającej same pozytywne recenzje (w przeciwieństwie do DreamHost, który zbiera coraz gorsze).
Do własnej dyspozycji 10gb miejsca (wiem, mało), 100gb/m-c transferu (forum na razie zjada 60gb/m-c) oraz 256 mb ramu i kawał potężnej maszyny. Mocy obliczeniowej wystarczy z nawiązką.
Firma w hameryce, ale pingi lepsze (krótsze) niż do DreamHost (bo jest z ist kołst, a nie łest).
Dziś postawiłem podstawową konfigurację, przenosiny forum na nowy serwer jeszcze w tym tygodniu. Tym razem mamy zostać na serwie na dłużej (takiej kasy za hosting to jeszcze nie płaciłem, ale podobno jest tego wart).
Będzie najlepiej pasował
W każdym razie mamy VPSa (Virtual Private Server) w SliceHost - firmie zbierającej same pozytywne recenzje (w przeciwieństwie do DreamHost, który zbiera coraz gorsze).
Do własnej dyspozycji 10gb miejsca (wiem, mało), 100gb/m-c transferu (forum na razie zjada 60gb/m-c) oraz 256 mb ramu i kawał potężnej maszyny. Mocy obliczeniowej wystarczy z nawiązką.
Firma w hameryce, ale pingi lepsze (krótsze) niż do DreamHost (bo jest z ist kołst, a nie łest).
Dziś postawiłem podstawową konfigurację, przenosiny forum na nowy serwer jeszcze w tym tygodniu. Tym razem mamy zostać na serwie na dłużej (takiej kasy za hosting to jeszcze nie płaciłem, ale podobno jest tego wart).
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
ten sam wzrost -> 64 kg ale kaloryfer jest i rzeźba niezłaTomash pisze:~88-89. Wzrost 183. A moja luba uwielbia chudzielców i mi wciąż bęben wypomina. No i obiecałem jej kaloryfer na wakacjeTomCio pisze:To ile ty ważysz?Tomash pisze:A ja od dziś jestem na diecie (rzeźba/chudnięcie) - zero alkoholu do czerwca
Znaczy celuję w okolice ~80
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Dobra, postawiłem testowo forum pod adresem forum3.wfb-pol.org. To jest już na naszym nowym wypasionym VPSie.Tomash pisze:Daemon.
Będzie najlepiej pasował
(...)
Czy jako moi ulubieni Niezwykli moglibyście wykonać niewdzięczną robotę betatesterów, pochodzić po tym forum i dać mi tutaj znać jak generalnie działa i jaki macie "feeling"? W sensie czy jest szybko, gładko itp. itd.?
Podanie czasów, tych z samego dołu np.
Byłoby bardzo pomocne[ Time: 0.2208s ][ Queries: 13 (0.0103s) ][ Debug on ]
BTW, można tam pisać, ale tylko w charakterze testów - tamta baza wyleci i zostanie zastąpiona aktualną
[ Time: 1.6043s ][ Queries: 11 (0.0032s) ][ Debug on ]
[ Time: 0.9137s ][ Queries: 11 (0.0082s) ][ Debug on ]
[ Time: 0.0978s ][ Queries: 10 (0.0061s) ][ Debug on ]
Trzy pierwsze wyniki. Generalnie trochę wolniej niż obecnie, np. ta strona - [ Time: 0.1853s ][ Queries: 14 (0.0118s) ][ Debug on ], ale da się znieść. Zwłaszcza, jeżeli ma być mniej downtime'ów
[ Time: 0.9137s ][ Queries: 11 (0.0082s) ][ Debug on ]
[ Time: 0.0978s ][ Queries: 10 (0.0061s) ][ Debug on ]
Trzy pierwsze wyniki. Generalnie trochę wolniej niż obecnie, np. ta strona - [ Time: 0.1853s ][ Queries: 14 (0.0118s) ][ Debug on ], ale da się znieść. Zwłaszcza, jeżeli ma być mniej downtime'ów
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
Pffff... ja bym przymasował z 10 kg. Do wakacji ja planuje 90 kg. Co najmniej! A później do 100 ale zobacze po drodze czy się tłusto nie zrobi to coś wytne może .Tomash pisze:~88-89. Wzrost 183. A moja luba uwielbia chudzielców i mi wciąż bęben wypomina. No i obiecałem jej kaloryfer na wakacjeTomCio pisze:To ile ty ważysz?Tomash pisze:A ja od dziś jestem na diecie (rzeźba/chudnięcie) - zero alkoholu do czerwca
Znaczy celuję w okolice ~80
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Bogowie Jak ja mogłam zapomnieć! Toć to był najlepszy serial, jaki leciał na RTL7Die for Emperor pisze:Ehh dzieciaki Najlepsze to byly Crime Story,
Zawsze do usług, PysiuFanatyk pisze: Serdeczne podziękowania dla Skavenblight za uber miłe posiedzenie przy piwku ;
A tak w ogóle spełnię prośbę:
[ Time: 0.5985s ][ Queries: 13 (0.4070s) ][ Debug on ]
Jestem chora i niszczę zapalenie migdałków - 100% nienawiści.
To co, wynosimy się na VPSa?*
Tam każdy downtime będzie autentycznie powodem, żeby mnie zahaczyć - tym razem zero tolerancji dla downtime'ów
* - pytanie retoryczne
Tam każdy downtime będzie autentycznie powodem, żeby mnie zahaczyć - tym razem zero tolerancji dla downtime'ów
* - pytanie retoryczne
- monsterstar
- Chuck Norris
Ej to z którego mamy korzystać forum3 czy tylko forum ?!
Jedyne, co przychodzi na myśl
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
[ Time: 0.2351s ][ Queries: 13 (0.0218s) ][ Debug on ]
Ha! Migracja zrobiona!
Pierwszy!!!!!!!!111
Planowałem całość na jakieś półtorej-dwie godziny, a zamknęło się w pół. Oto co znaczy doświadczenie i dobre narzędzia
Mam nadzieję, że zagrzejemy tu miejsce!
Pierwszy!!!!!!!!111
Planowałem całość na jakieś półtorej-dwie godziny, a zamknęło się w pół. Oto co znaczy doświadczenie i dobre narzędzia
Mam nadzieję, że zagrzejemy tu miejsce!
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
i juz nie bedzie errorów.. to co ja bede teraz kolekcjonował? co bede wklejał na forum w tematach o narzekaniu? czym bede wkurzał Tomasha?
Nie wiem czy nie będzie errorów - w każdym razie dowolny dłuższy z nich będzie powodem do zaniepokojenia i zajęcia się sprawą, a nie jak dotychczas czekaniem "aż admini serwa coś z tym zrobią".
pierwsze pole startowe dla Kubicy mam nadzieje ze jutro znowu bedzie na podium