DIPPING - TESTOWANIE
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Przepraszam, że tak długo się nie odzywałem. Przede wszystkim dzięki za pozytywne komentarze:) Co do bejcy to Altaxin Orzech, rozcieńczana z benzyną lakową, po bejcowaniu niektóre elementy (krosty, czaszki) dodatkowo rozjaśnione i na koniec lakier matowy. Niestety nie posiadam fotek 'przed', może następnym razem. Pozdrawiam.
Ja mam niestety nieprzyjemnosci z bejca. Pomalowalem swoich konnych marauderow. Zbejcowalem (Sadolin orzech wloski+rozpuszczalnik). Po bejcowaniu wygladali bosko jednak aby sie nie blyszczeli pociagnalem ich matowym lakierem. Niestety, na figurkach jest czesciowo bialy osad ich bable. Nie wiem co moglem zrobic zle. Figurki wyschly wiec pomieszanie nie wchodzi w gre.
Z tego co widze, to miales raczej nieprzyjemnosci z lakierem a nie z bejca. Jakiego lakieru uzyles?Hanabishi pisze:Ja mam niestety nieprzyjemnosci z bejca. Pomalowalem swoich konnych marauderow. Zbejcowalem (Sadolin orzech wloski+rozpuszczalnik). Po bejcowaniu wygladali bosko jednak aby sie nie blyszczeli pociagnalem ich matowym lakierem. Niestety, na figurkach jest czesciowo bialy osad ich bable. Nie wiem co moglem zrobic zle. Figurki wyschly wiec pomieszanie nie wchodzi w gre.
Cytadelowski matowybless pisze:Z tego co widze, to miales raczej nieprzyjemnosci z lakierem a nie z bejca. Jakiego lakieru uzyles?Hanabishi pisze:Ja mam niestety nieprzyjemnosci z bejca. Pomalowalem swoich konnych marauderow. Zbejcowalem (Sadolin orzech wloski+rozpuszczalnik). Po bejcowaniu wygladali bosko jednak aby sie nie blyszczeli pociagnalem ich matowym lakierem. Niestety, na figurkach jest czesciowo bialy osad ich bable. Nie wiem co moglem zrobic zle. Figurki wyschly wiec pomieszanie nie wchodzi w gre.
Hmmm... ciezko stwierdzic, co moglo byc przyczyna. Byc moze za duzo lakieru nakladales, lub nie byl on wystarczajaco dobrze wymieszany.Cytadelowski matowyZ tego co widze, to miales raczej nieprzyjemnosci z lakierem a nie z bejca. Jakiego lakieru uzyles?
Szkoda marauderow, ale cenna lekcja na przyszlosc. Przy nowych kombinacjach lepiej zrobic najpierw test na jednej figurce a dopiero potem, po pozytywnym wyniku testu, ruszac z masówką.
A nie rozcienczales tego lakieru jakims rozpuszczalnikiem? Bo opis zniszczen pasowałby do efektów działania takiego wlasnie srodka.Hanabishi pisze:Po dokldniejszym przyjrzeniu sie stwierdzam, ze bomble zrobily sie jedynie na plastiku (konie). Maruderzy sa tylko biali ;D
Rozpuszczalnik dodalem jedynie do bejcy aby nie byla zbyt gesta (zgodnie ze wskazowkami z pierwszej strony)bless pisze:A nie rozcienczales tego lakieru jakims rozpuszczalnikiem? Bo opis zniszczen pasowałby do efektów działania takiego wlasnie srodka.Hanabishi pisze:Po dokldniejszym przyjrzeniu sie stwierdzam, ze bomble zrobily sie jedynie na plastiku (konie). Maruderzy sa tylko biali ;D
-
- Kretozord
Rozpuszczalnik =/= rozcieńczalnik, szkoda.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
zadam przedziwne pytanie do mistrzów bejcy ... czy figurki mniejsze od warhammerowych(nieznacznie) nadająsię do dippingu? mowie o perskiej piechocie zvezdy w skali 1/72 moje wątpliwości wynikają z dość dużej ilości bardzo drobnych detali.
pozdrawiam przyszłych i obecnych "bejcarzy"
pozdrawiam przyszłych i obecnych "bejcarzy"
- Brother Michal
- Kretozord
Witam!
Wiem, ze to WFB, ale chcialem nieco o WH40k.
Mam pytanko czy ktos bejcowal Thousand Sonsow?
Chcialbym sie dowiedziec jaki kolor bejcy najlepiej pasuje do niebieskiego i zoltego?
I czy zamiast malowac pedzelkiem moge najpierw wysprejowac bazowy podklad na modelach? W tym przypadku bylo by to niebieski - cos ala enchantedd blue.
I czy ktos ma zdjecia bejcowanych pojazdow?
Bo juz chyba najlepiej cala armie robic te sama metoda co by wygladala spojnie?
I na koniec: lepiej bejcowac czy pobawic sie nowymi washami?
Z gory dziekuje za wszelakie info!
Pozdrawiam
Michal
Wiem, ze to WFB, ale chcialem nieco o WH40k.
Mam pytanko czy ktos bejcowal Thousand Sonsow?
Chcialbym sie dowiedziec jaki kolor bejcy najlepiej pasuje do niebieskiego i zoltego?
I czy zamiast malowac pedzelkiem moge najpierw wysprejowac bazowy podklad na modelach? W tym przypadku bylo by to niebieski - cos ala enchantedd blue.
I czy ktos ma zdjecia bejcowanych pojazdow?
Bo juz chyba najlepiej cala armie robic te sama metoda co by wygladala spojnie?
I na koniec: lepiej bejcowac czy pobawic sie nowymi washami?
Z gory dziekuje za wszelakie info!
Pozdrawiam
Michal
Imperial Stormtroopres don't die...
They can only go to hell and regroup.
A wszystko na co mam ochotę jest niemoralne,nielegalne,albo tuczące ]:->
They can only go to hell and regroup.
A wszystko na co mam ochotę jest niemoralne,nielegalne,albo tuczące ]:->