BAZYLISZEK 2013, 9-10.02.2013 Łomianki wyniki str. 1

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Inferno
Falubaz

Re: BAZYLISZEK 2013, 9-10.02.2013 Łomianki

Post autor: Inferno »

Shakin' Dudi pisze:czy plewny inzynier z golebiami wlicza sie do limitu templatek?
Rezerwuje sobie Ciebie do śpiwora.
Ostatnio zmieniony 7 lut 2013, o 21:21 przez Kalesoner, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: post pod postem :]

Awatar użytkownika
RIPlay
Falubaz

Post autor: RIPlay »

Podstawki pod orły: 40 x 40 tak jak zwykle.

Jeżeli ktoś (Groszek) twierdzi inaczej niech to udowodni.
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

RIPlay pisze:Podstawki pod orły: 40 x 40 tak jak zwykle.

Kupiłem ostatnio orła. Oryginał GW. Miał podstawkę 50mm. True story.

A teraz serio powiedz mi które mam zdejmować ze stołu. Te na 40mm czy te na 50mm ?
:twisted:
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
RIPlay
Falubaz

Post autor: RIPlay »

Jaki to orzeł ? Zdjęcie, cokolwiek.

Do tej pory zawsze były 40 mm i większość ludzi tak ma. Niech zostanie w ten sposób na potrzeby turnieju :)
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

RIPlay pisze:Jaki to orzeł ? Zdjęcie, cokolwiek.

Do tej pory zawsze były 40 mm i większość ludzi tak ma. Niech zostanie w ten sposób na potrzeby turnieju :)
I taka odpowiedź mnie satysfakcjonuje. Zdejmujemy 50 mm. To ci co kupili nowego maja przekichane :twisted:

Awatar użytkownika
uadzia
Wałkarz

Post autor: uadzia »

Grolshek pisze:

Kupiłem ostatnio orła. Oryginał GW. Miał podstawkę 50mm. True story.
RIPlay pisze:Do tej pory zawsze były 40 mm i większość ludzi tak ma. Niech zostanie w ten sposób na potrzeby turnieju :)
Ja też kupowałem orła z GW (z herosem) i też miał 50-ke. Stąd też było moje pytanie. Ale jak może być 40-ka to nie będę narzekał :wink:

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Mi jest totalnie wszystko jedno jakie będą ale nie mogą być różne. A ostatnio GW sprzedaje je na 50mm więc jak ma być zamordyzm to tyczy się wszystkich i legalna jest tylko JEDNA. :lol2:

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

No to 40. Nie będę teraz zmieniał, bo tak GW robi, zwłaszcza, ze dostępu. nie mam do nich dostępu. :p
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

#Krasnal#
Mudżahedin

Post autor: #Krasnal# »

Oni randomowo wsadzają te podstawki... Kupując żyrokoptery (ten sam model) dostałem w jednym 40mm a w drugim 50mm #-o

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Grolshek pisze:
RIPlay pisze:Jaki to orzeł ? Zdjęcie, cokolwiek.

I taka odpowiedź mnie satysfakcjonuje. Zdejmujemy 50 mm. To ci co kupili nowego maja przekichane :twisted:
Mnie z kolei satysfakcjonowałoby gdybyś nie dostał odpowiedzi i zagrał dwie bitwy z różnymi orłami nie mogąc zdjąć żadnego bo nie zostało to uściślone.

Dla gratisu gracze HE/WE mogliby jeszcze napisać na podstawce "Ożeł" co byś miał Frenzy na nie i musiał po nich overrunować :)
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

w zestawie z orlem sa 50x50. Czemu orly jako jedyna rzecz ma moc miec inne podstawki?

zmienili im wieklosc podstawek mniej wiecej w 2008-2009

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

I znowu to robisz. Po prostu brak słów. Na dmp i etc nie widziałem innych niż 40 na 40 jak jakiś org chce wprowadzać większe to proszę bardzo u nas rewolucji nie będzie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

jest. Przerabianie podstawek tak zeby byly adekwatne oraz jedzcow na kawalerie, a jako alternatywa zdejmowanie figurek to jest rewolucja. Chyba, ze tego nie widzisz.

A jak nie chcesz, zebym sie wypowiadal w takich tematach to niech ani ty ani nikt inny ich nie zaczyna jak ci to nie odpowiada.

Kalesoner
Szczur Królów

Michał ogarnij się po co ta piana? Nie przeszkadza mi że masz swoje zdanie, tylko że nie piszesz nam go na forum organizacyjnym, tylko po raz kolejny stawiasz nas w trudnej sytuacji w temacie turnieju. Odrobinę więcej wyczucia i mniej agresji poproszę.

Orły zostają na 40. Może gdybyś poruszył ten temat wcześniej niż na dzień przed turniejem byłoby inaczej, do tej pory nikt nie zauważył tego problemu.

Dla mnie koniec tematu orłów.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Orły zostają na 40. Może gdybyś poruszył ten temat wcześniej niż na dzień przed turniejem byłoby inaczej, do tej pory nikt nie zauważył tego problemu.
i tu znowu sie mylisz. Jakis tydzien temu gadalem z tutajcem, ze orly musza byc na 50x50 a nikt takich nie ma.

Problem byl jak najbardziej zauwazony.

Kalesoner
Szczur Królów

Rzeczywiście, a ja gadałem z zielonym o transferach piłkarskich. Można uznać że messi już jest jedną nogą na łazienkowskiej. :-D
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

jak rozumiem inne figsy co normalnie sa na roznych podstawkach na turniejach i nie byly wypominane w tym temacie tak samo nie musza miec wlasciwych tak?

i nie porownuj gowna do twarozku.

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

jak dla mnie czyli człowieka któremu jest wszystko jedno na jakich podstawkach latają orły i jako że temat wypłyną dopiero teraz proszę orgów o wypuszczenie listy jakie podstawki są dopuszczalne pod wszystkie modele w tym systemie, ponieważ nie chciałbym używać niewłaściwych na turnieju albo być wałowany przez przeciwników a 1 dzień na ewentualną zmianę jeżeli ktoś w ogóle śledzi temat to przecież dużo

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Klops pisze:1 dzień na ewentualną zmianę jeżeli ktoś w ogóle śledzi temat to przecież dużo
Chyba, że ktoś jest teraz w pracy a nie wyleguje się w domu i wyrusza jakąś godzinę/dwie po niej do stolicy...
Shino pisze:w zestawie z orlem sa 50x50.
Ciekawe, bo ostatnio jak kupowałem to były na 40x40... Może to dawno [ bo na ESC ] albo modele z mail ordera mają inne, ale taki fakt jest...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

#Krasnal#
Mudżahedin

Post autor: #Krasnal# »

Poszło spóźnialskie zgłoszenie :wink:

edit: Drukujecie rozpiski ?

ODPOWIEDZ