Total War: Warhammer potwierdzony
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Total War: Warhammer potwierdzony
No i mona tez lockowac grupy, zeby jednostki zawsze zachowaly swoje poczatkowe rozstawienie wzgledem reszty grupy, nawet jak klikasz po prostu ppm. Klodeczka w lewym gornym rogu utworzonej grupy.
Racja. Sposób z kłódką najlepszy (bo najmniej się klika). Wgl dzięki wszystkim za odpowiedź, nie spodziewałem się tak szybkiego odzewu. To może jeszcze skorzystam z okazji i się dopytam czy nie ma jakiegoś sposobu na cofnięcie wyboru jednostki przy tworzeniu armii? Jest ta ikonka ze śmietniczkiem, ale ona kasuje całą armię, a mi się zdarza dokonywać głupich wyborów i potem nie starcza budżetu
i potem muszę z czegoś zrezygnować, co właściwie oznacza tworzenie armii od nowa.

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Masz na myśli: rozpuszczenie pojedynczego oddziału? Można rozpuszczać i pojedyncze i grupy oddziałów. Wystarczy wybrać oddział lewym przyciskiem myszy. Nad nim powinno wyskoczyć małe okienko z dwoma opcjami. Ta górna pozwala ci łączyć przetrzebione jednostki (pod warunkiem, że są takie same), a druga pozwala ci usuwać oddziały.
Nie, chodzi o menu tworzenia armi do bitwy przez internet albo z SI, że w tym panelu chyba nie ma opcji żeby cofnąć wybór jednego oddziału tylko od razu wszystko się usuwa. Trochę lipa jak wiem, że po drugiej stronie na mnie czeka jakiś koleś, a ja muszę od nowa armię wybierać, bo na przykład chcę zamienić jakiś oddział.
Kilka dni temu przeglądałem zaawansowane opcje sterowania, ale akurat tego nie było. To są w sumie takie małe pierdółki, ale uprzykrzające zabawę z warhammerem. W sumie właśnie z tego powodu zrezygnowałem kiedyś z bitew przez neta (i tak nie gram, bo by mnie tam żywcem zjedli
jakoś nadal nie ogarnąłem kto tam komu naklepie, a przed kim trzeba uciekać. W Medievalu było to znacznie łatwiejsze konnica na mieczników ci z kolei na włóczników, a oni na konnicę takie trochę papier kamień nożyce, w Warhammerze dochodzi całe mnóstwo czynników np. magia, wielkie potwory, terror więc jest trudniej) Anyway dzięki chłopaki za pomoc, bo jak wspomniałem znacznie to ułatwia rozgrywkę we wspaniałą grę jaką jest warhammer (swoją drogą mało jest gier osadzonych w tym uniwersum i nie mówię tu o 40k tylko zwykłym. Ja bym może jeszcze wyróżnił mark of chaos, ale poza tym bieda) więc trzeba się cieszyć z tego co jest, a jest nieźle
nie wiem jak wygląda sprawa z figurkami, ale warhammer się przebija do szerokiego grona odbiorców, copernicus wznowiło wydawanie ksiażek, więc może się też kiedyś doczekamy jakiegoś porządnego filmu osadzonego w tym uniwersum. Pamiętam jak to wyglądało kilkanaście lat temu kiedy się w to dopiero wkręcałem i jestem naprawdę dobrej myśli, tak że pozdrawiam wszystkich fanatyków warhammera i niech wam nie zbraknie Bugmana XXXXX w kuflach. 

Ja pograłem ze 3-4h Mazdamundi, jest klimat, jest to silne przeświadczenie o odbudowie zrujnowanej nacji, jest poczucie zagrożenia ze wszystkich stron. Podoba mi się więcej promptów o możliwych akcjach jak klikam zakończenie tury.
Jedyne co, to wkurza mnie system zadań. Przy obecnej liczbie trywialnych zadań z nagrodami typu "you have secured a full province. Select a commandment. 500 gold reward" mam wrażenie, że producent spodziewa się, że przed klawiaturą siedzi idiota.
Jedyne co, to wkurza mnie system zadań. Przy obecnej liczbie trywialnych zadań z nagrodami typu "you have secured a full province. Select a commandment. 500 gold reward" mam wrażenie, że producent spodziewa się, że przed klawiaturą siedzi idiota.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Gra jest przezajebista, nie żałuję ani grosza, z całego tego stosu pieniędzy które na nią wydałem. Zacząłem High Elfami i ta rasa jest tak przesiąknięta klimatem skomplikowanej wewnętrznej polityki, że umieram z zachwytu. Znakomity pomysł na manipulowanie wpływami, na rytuały i na psucie albo poprawianie relacji pomiędzy obcymi frakcjami w celu wytworzenia jakiejśtam sytuacji.
Nie działa. 1 działała mi tak na średnich i było spoko dwójka działa na słabszych średnich i trochę zacina. Nie wiem co się dzieje za bardzo bo jak w jedynce normalnie działały mi portrety 3d animacje i filmiki to w 2 portrety to jest jakieś nieczytelne kupsko więc gram na 2d a animacje(chodzi mi na przykład o te portrety bohaterów przed rozpoczęciem kampanii) i filmiki tną się przeraźliwie. Nie wiem za bardzo z czego to wynika 

Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Ja nie zauważyłem większych problemów z grafiką po przejściu na dwójkę.
No i dołączam do peanów pochwalnych - gra jest świetna. Dalej gram Mazdamundim, wczoraj rozpocząłem trzeci rytuał, HE wysłały interwencję. 5 star dragonów, lord na smoku, przypakowani phoenix guard i dragon princes, bolce. Odpaliłem swoje przywołania bestii z dżungli, dołączyłem do garnizonu miasta. Epicka bitwa, karnozaury rozszarpały smoki na strzępy.
Byłem za to zaskoczony liczbą i jakością nagród ze znajdziek na oceanach - w przeciągu 5 tur znalazłem 3 x 10 000 złota i 2 x 10% obniżenia kosztów utrzymania wszystkich armii, a te bonusy cały czas się odnawiają. Żałuję, że nie kupiłem wcześniej samotnego oldblooda tylko do zbiórki.
No i dołączam do peanów pochwalnych - gra jest świetna. Dalej gram Mazdamundim, wczoraj rozpocząłem trzeci rytuał, HE wysłały interwencję. 5 star dragonów, lord na smoku, przypakowani phoenix guard i dragon princes, bolce. Odpaliłem swoje przywołania bestii z dżungli, dołączyłem do garnizonu miasta. Epicka bitwa, karnozaury rozszarpały smoki na strzępy.
Byłem za to zaskoczony liczbą i jakością nagród ze znajdziek na oceanach - w przeciągu 5 tur znalazłem 3 x 10 000 złota i 2 x 10% obniżenia kosztów utrzymania wszystkich armii, a te bonusy cały czas się odnawiają. Żałuję, że nie kupiłem wcześniej samotnego oldblooda tylko do zbiórki.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.